Gör en god gärning och hjälp Pessi bli smal

Hej nu behöver jag er hjälp och tips! Det är så att jag seriöst verkligen vill gå ner i vikt. Jag mår sjukt dåligt över det. Jag har gått upp 9-8kg på de 3 senaste månader och på 7 månader 11kg, fatta hur mycket det är (på de 3 senaste månaderna, och överlag hela min resetid, käkade jag hälsosammast och arbetade och rörde jag på mej fysiskt rekord mycket än vad jag gjort på de 2 senaste åren). Det är därför jag trodde jag hade sköldkörtel brist, eftersom det hör till sjukdomen och är en utav de 10 tals andra sjukdomssymtomen jag har.

Hur som hellst, oförklarlig plötslig vikt uppgång som jag inte kan få bort pågrund av försämrad omnesomsättning (som jag alltid tidigare har haft toppen) gör att jag är förtvivlad. Och jag känner mej otroligt obekväm i min nya kropp. Vad ska jag ta mej till? Mitt mål är minst 10kg viktnedgång tills jag landar i Bangkok, vilket är på 4½ månader tills dess. Vilket låter galet, orealstiskt och omöjligt, men jag gör så gott jag kan. Egentligen är min drömvikt den samma vikt som Kissie har just nu (även fast jag tycker hon är äckligt smal), men för att komma dit behöver jag gå ner 11-14kg (ni som vet vad hon väger kan göra matematiken o räkna ut min valross vikt nu). Träning är också svårt att hinna med på dethär jobbet, eftersom jag hatar mornar, jobbar hela dagen och när jag avslutar för dagen har solen redan gått ner. Därför blir det lätt att jag försöker köra på svältdieten eller på mirakelpiller för att försöka tappa vikt, vilket jag vet är det sämsta du kan göra.

dictionary

Så hjälp mej! Och inga kommentarer om att jag inte behöver gå ner i vikt, att jag inte ska tänka på det och gilla mej själv som jag e. Jag vill och behöver verkligen gå ner i vikt, ni har inte sett min kropp i bloggen på länge, ni vet inte hur jag ser ut nu. Jag mår seriöst väldigt dåligt och har mycket ångest och tankat över allt jag stoppar in i munnen just nu. Jag vill dethär. Så hjälp mej, ge era bästa råd. Finns det något som jag borde äta istället för dittan och dattan? Någon bra, enkel och effektiv träning jag kunde ha tid med? Borde jag klistra upp en massa skinny superstars på väggarna? Något att tänka på? Skriva ner allt jag äter? Några motiverade ord jag borde säga till mej själv innan jag bestämmer för att äta chokladbiten eller inte? Jag gör vad som heeeellst! Jag vill veta varendaste litet tips ni har.


Hjälp mej bli smal igen..


Kommentarer
Postat av: Heli

Om det nu är sådär kris med dig kan jag säga vad som hjälpte för mig, jag gick ner 8 kg på några månader för ca 2 år sen (det har hållit i sig) när jag åt morgonmål som bestod av två knäckebröd med lite pålägg och kaffe. Sen åt jag lite hemlagad mat och mycket sallad. 2 knäckebröd igen med kaffe och sen en massa grönsaker! Man kanske inte får så mycket näring i sig men jag gick ner i vikt med det :) Drick mycket kaffe, det är vätskedrivande.

2011-07-16 @ 17:04:02
URL: http://heliis.blogspot.com
Postat av: Anonym

Vad ska du göra i bangkok?

2011-07-16 @ 18:18:29
Postat av: Lina

sötstrejka, vanliga situps och armhävningar före frukost och läggdags , ät regelbundet svält är ingen bra metod. Och drick shakes till lunch/morgonmål/mellanmål de är ju nyttiga och mättande. Och om du har svårt att bestämma dig för om du ska ta chokladbiten eller inte tänk " one minute on your lips always on you hips " det kanske funkar :D

2011-07-16 @ 18:36:13
Postat av: Kajsa

Pröva General motors dieten. å följ den!! den säger vad du ska äta varje dag, du får i princip äta hur mycket du vill så det går ganska bra. dieten är endast för en vecka. en vän till mig gick ner 7 kg, på en vecka!! jag gick ner 4kg, och är nöjd med det. problemet är att det mest är vätska som kommer bort (du kommer få springa på toaletten en hel del) så det är stor chans att kilon kommer tibax efter att du slutat om du inte ändrar på hur du äter.

Men pröva och ser hur det går. och du kommer gå ner, jag kan lova dig det!! :) Lycka till! och jag vill veta hur det går! :Dhttp://www.iimahd.ernet.in/~jajoo/gmdiet.html

2011-07-16 @ 18:40:31
Postat av: sara

Tjaa, herr Back brukar fö roligt bara ita typ kött o sallad i en viko o tå rasar a jämt i vikt. Så mett råd er att lämn bort all kolhydrate, allt socker o allt färdiglagat/snabbmat.

Ja har seriöst förbjudi a at leik me ade dietn, fö ha blir så äcklit mager. :D

(Du e fin.)

2011-07-16 @ 21:30:23
URL: http://vemsara.blogspot.com
Postat av: Isabel

Ät mycket proteiner, grönsaker och drick citronvatten. Skippa all snabbmat, godis, chips o sånt. Rör på dej dagligen. Jag hade själv i början svårt att hålla mej til allt dedär men efter att jag provat 1-2 veckor så känd jag att jag mådd mycket bättre :) och tillslut blev det till en vana och har varit det nu sedan nyår :) hoppas de går bra! tror nog du klarar det lätt!

2011-07-16 @ 22:09:00
Postat av: Anonym

Lämna bort all alkohol! Tråkigt men effektivt.

2011-07-16 @ 22:33:51
Postat av: Simon

Ät regelbundet och rör på dig regelbundet!

2011-07-16 @ 22:48:18
Postat av: Netts

Fösök att int äta så myki pasta fö he har myki kolhydrater..själv så äter ja int na frukost, mellan 1-3 äter ja lunch (myki sallad o na kött/kyckling) o varannan dag äter ja runt 7 tiden na middag (typ en köttbit ele ris o kyckling) oso äter ja sällan bröd. Dricker myki vatten. O på he sätte har ja iaf haft en vikt på 48-49 i 1 år. Lycka till! PS. Du kan ju ha så du typ på lördagan får äta godis/chips om du har klara av att följ an dieten du börjar me :) (dessutom e du snyggast blondinen redan) ;)

2011-07-17 @ 03:34:23
Postat av: Linda Sjölund (foto)

Ja testa att slut äta vit pasta, ris och bröd! även potatis! o otroligt nog ha jag gaji ner 5kg åtminstoni på he! å förståss inget bulla, godis osv.. så i matportionen ha ja lagt mer grönsaker istället för t.ex potatis! :)

2011-07-17 @ 09:51:48
URL: http://lindasjolund.blogg.se/
Postat av: Ida

Jag gick ner tio kg på 2 år och jag kanske kan ge dig några tips som funkar.

Ät mycket grönsaker, frukter och lämna bort pasta, ris, potatis (ät det ibland) och minska ätandet av bröd, ta knäckebröd istället.

Ät mycket kött men variera så du får i dig mycket med proteiner och så att du inte äter allt för ensidig kost. Du får ha en dag i veckan då du får äta vad du vill men frossa inte i dig alltmöjligt på en gång, njut av det goda och du har lättare att avgöra när du inte orkar äta mera.

Istället för vanligt godis kan du äta nötter eller natur godis, vindruvor och jordgubbar funkar bra och jordgubbar innehåller järn som är bra för kroppen. Drick mycket vatten och lämna bort limsa.

Försök röra på dig mera än det du gör en vanlig vardag och en halvtimmes promenad innan en stor måltid har bra effekt om du vill gå ner i vikt. Sen så antar jag att du gör ganska mycket fysiskt tungt arbete där på ditt arbete så bli inte rädd ifall du skulle gå upp i vikt eftersom du kanske har fåt mera muskler och muskler väger mera än fett och kroppen blir fastare och du orkar mera än om du skulle svälta dig. Tro mig svältandet funkar inte i längden specielt inte om du arbetar mycket och länge, du kan får vitamin brist, du blir tröttare och irriterar dig på småsaker och då är inget roligt och det är lättare att falla tilbaka i samma ohälsosamma bana igen.

Svälter man sig en lång tid och sen börjar äta som man gjorde förut ja då går man upp i vikt igen och ju långsammare man går ner i vikt desto längre tar det att gå upp i vikt igen om man inte överdriver ätandet förstås.Hoppas att du fick lite hjälp! :)

2011-07-17 @ 14:16:04
URL: http://idafunderar.blogg.se/
Postat av: Micke Skribent

Besök gärna en ny sajt som tar upp sjukdomar och spannmålskopplingarna (även hos djuren).http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-kallan-till-vara-moderna.htmlhttp://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/07/skoldkortel-gluten-celiaki-autoimmuna.htmlhttp://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/06/husdjur-och-manniskor-drabbas-bada-av.html

Postat av: I

Skrattade lite när jag såg detta.. Jag läser typ bara din blogg lite nu som då, och sist jag läste minns jag att du skrev att du blir förbannad på fjortisar som håller på med att dom är tjocka fast dom inte är. Låter lite som dej nu ;)Hur som haver. På lång sikt är det små förändringar som gör susen, och håller då också ner viken lätt under längre tid. Banta inte, det slutade folk med för 20 år sedan..En liten sak som att byta ut smörgåsen mot kvarg till frukost göra stora förändringar, plus att aldrig äta sena måltider. (kroppen behöver inte lika mycket enegri på natten, låt fettförbränningen jobba då istället.)En till sak som kan vara bra att tänka på är att frukt är överskattat. Är grönsaker iställer. Frukt innehåller massor med socker, vilket leder till att ditt blodsocker stiger snabbt. Stiger det snabbt sjunker det snabbt = du blir sötsnål igen.kött mättar = bra.

Och de gånger du verkligen vill äta godis. Ät det inte på kvällarna. Ät det på dagen så du får lite användning av den snabba enegrin du får. Äter du det före läggdags, vilket de flesta tyvärr gör så lagras de snabba kolhydraterna i kroppen, vilket sedan blir till fett.Ask if you want more.

2011-07-17 @ 17:29:34
Postat av: sussu

nu säger jag lika som de andra. Minska med brödet, ifall att du äter det. Det sväller magen. Har inte så många andra tips. Men hur är det med snålheten? lutar det nångång mot det hållet, så du sätter i dig något? isåfall går det finemang att skriva ner allt du både dricker och äter. Det betyder då också att du skriver ner för varje enstaka godis, varje smula. Jag gjorde detta och för mig minskade det minsann på allt. Man var bestämd att skriva ner allt och man ville ju inte någon skulle hitta boken och se hur mycket "skit" man satt i sig.

ha de bra!:)

2011-07-17 @ 22:48:24
URL: http://suzii-suzii.blogspot.com
Postat av: Caroline

Det kan också vara så att din muskelmassa har ökat, å då ökar du också i vikt. Så allt "extra" behöver inte vara fett.

Men annars så ska du minska på kolhydraterna a.k.a allt gott som typ bröd å pasta :')

Ett annat tips är att dricka vatten, det håller igång matsmältningen, så ta ett vattenglas nu å då. Men drick inte bara vatten!! För då får du för lite natrium...

Men ja, minska på kolhydraterna å öka på vattnet !Lycka till å ha d bra !

2011-07-18 @ 14:03:49
URL: http://cdangermagnet.blogspot.com
Postat av: C

Håller med den första meningen av "Caroline". Man ska inte stirra sig blind på vågens siffror. Den är egentligen fullständigt ONÖDIG, vågen alltså. Du behöver verkligen inte gå ner i vikt, och att sträva efter någon så låg vikt som Kissie är enbart SJUKLIGT. INGEN VUXEN NORMAL KVINNA väger så lite om hon inte är född typ asiat. Människors kroppar ändrar, det är hur naturligt som helst. Du kanske rentav var underviktig för 11 månader sedan? Du har verkligen ingenting att ändra på. Njut istället av allt du nu får vara med om, och strunta i dieter och sånt. Jag lovar, du mår inte bättre med dig själv bara av att gå ner några kilon. Självkänslan ligger inte i utseende och kilo.

2011-07-24 @ 19:23:19
Postat av: Anonym

googla LCHF :)

2011-07-26 @ 20:32:22
Postat av: Anonym

.. de hjälpte mej iaf! ha de bra :)

2011-07-26 @ 20:32:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar