Girl Stuff


Oj, googlade runt, blev arg, skrev blogg.
Såna inlägg brukar jag göra, göra för mej själv, inte publicera offentligt. Men angående detta ämne så kanske det kan hjälpa någon liten tjej genom att läsa min historia om d. Såååå, dethär är historien om Pessis teori till sambandet mellan
preventinmedlet
Nuva Ring och dens onämnda
 bieffekt jävla vikt ökning.(och boys, detta inlägg är inte för er, ni kommer endera
somna efter att ha läst halvvägs igenom det eller klia er skarpt
i hårbottnet och inte fatta något om vad jag pratar om, detta är tjej grej!)


Nej alltså nu blir jag ARG!
Ni vet att jag gnällt om att jag gått upp i vikt super mycket super snabbt även fast jag ätit rätt och motionerat mycket mer än normalt, och att jag nu har svin svårt att gå ner tillbaka till normal vikt. Och jag är seriöst extremt noga med vad jag äter. Även fast jag fuskar då och då med lite choklad och annat shit (och efteråt får så svår ångest att jag mår sjukligt psykiskt dåligt så det är verkligen inte värt det) så äter jag så himmla nyttigt jämfört med tidigare och dricker minst 3 liter vatten och tusen koppar grönt te om dagen som borde rensa mej ut och in. Pluss att jag käkat en massa, massa bullshit piller som ska snabba upp ämnesomsättningen så jag förbränner mer och snabbare. Proteinshake, dietshakes, måltidsersättningar, allt jävla bullshit som jag vet att inte funkar.. Ni vill inte veta hur mycket pengar jag slösat på såna grejer endast för att jag varit extremt desperat. Jag jobbar fysiskt tungt dagligen. Jag tränar, Jag har gjort detoxar. Jag har läst på om vad som är rätt och fel med mat, träning, allt. Jag vet allt. Och även ni gav mej guldvärda tips här på bloggen! Men vikten på vågen står stilla eller fortsätter gå uppåt. Är det verkligen meningen att vara såhär svårt? Jag vet att det är svårt, men jag har verkligen svårt att tro det är meningen att vara SÅHÄR svårt att gå ner i vikt. 

Och allt hände efter att jag slutade med preventivmedlet jag använde, Nuva Ring. Och jag vet att det är med hormoner och det händer en liten procent av kvinnor efter de slutat med preventivmedel och allt kommer bli bra med tiden när kroppen stabiliserar sig själv och blablabla att det är därför jag väger som en ko, men nu googlar jag o ser att dehär inte alls var något ovanlig effekt efter att sluta med Nuva Ring!!!

En massa kvinnor som har använt sig utav ringen, och valt att sluta använda dem har plötsligt, oförklarkligt, utan ändring i mat eller träning, gått upp snabbt och mycket i vikt. Speciellt runt midjan. VA FAAAAN. Kvinnor som aldrig haft vikt problem. Kvinnor som alltid varit size 0 eller xs. Kvinnor som plötsligt satt på mer vikt än när de varit gravida. Pluss de andra jävla oförklarkliga symptom jag plötsligt fått och aldrig tidigare haft problem med, så som en jävla massa finnar, dålig hy, ångest, ständigt trött, uppsvält ansikte och tusen andra symtom, och även många liknande symtom man får när man är gravid. Förhöjda progesterone värden och sånt. FUCKING FUCKING SHIT, varför är inte det uppskrivet eller kännt som bieffekt på Nuva Ring!!!! Varför berättade aldrig någon detta för mej innan jag började med dem för tusen år sen?!

Och jag lovar, jag försöker inte inttala mej själv en massa ursäkter till VARFÖR jag gått upp i vikt för jag vet att något är fel och inte normalt. Även fast läkaren sa att det inte är något fel på mej. Men va fan, hur kan jag känna mej trött 24/7, vara uppsvälld, fortsätta gå upp i vikt och ha ångest när jag äter rätt, mår bra och är glad?! Fast, många av de andra symtomen jag hade för 2-3 månader sedan har försvunnit sakta men säkert.

Men bara så ni vet kära bloggläsare, om ni använder er utav Nuva Ring eller har tänkt börja med det, även fast inte läkaren säger något eller om det är bevisat eller blabla,
MEN NI KOMMER FUCKING ÅNGRA NI NÅGONSIN BÖRJADE MED DEM EFTER ATT GÅTT UPP 10KG UTAN ATT ENS ÄTIT EN EXTRA CHOKLADBOLLE OCH ÄVEN FAST NI KÄMPPAR BLOD SVETT OCH TÅRAR INTE FÅR BORT KILONA.

Förutom det har Nuva Ring varit bra, utan biefekter, och jag har varit nöjd. ENDA TILLS NU. När jag slutade med dem i Mars planerade jag att fortsätta med dem när jag kommer hem tillbaka till Finland, men no way in hell jag går tillbaks på dem. FAN SÅ INTE VÄRT DET jävla skit skit skit skit.

Och värst av allt, efter allt googlande där jag nu läst om hundratals kvinnor med samma oförklarliga vikt uppgång och samma panik över detta som jag har, så är det inte många som hittat någon lösning på att få bort vikten. FUCKING GREAT.(fölåt, dåligt språk och en, två, tre för många fula ord. Men jag var arg. Och ni alla söta läsare som för en sekund blev livrädda att sluta upp med era Nuvaringar eftersom ni kommer bli tjocka som grisar, kom ihåg att alla är vi olika och alla kroppar reagerar olika!)


Kommentarer
Postat av: Katja

he e svårt att gå ner i vikt för att he vätska som samlast å int fett :) men ja vet en superbra diet som kör ut vätska ur kroppen ( men he er INTE en diet man ska håll på me för länge för man går faktist ner såpass myki i vikt!!) den kallas low carb high fat. alltså inga kolhydrater (inget socker, inget bröd, potatis eller grönsaker som växer under jorden, alltså inget som är gott med andra ord) utan man äter mycket fett istället. t.ex bacon, ägg, fisk, kött, sallad går också bra, ost, skinka you get the point :) de er också en diet som funkar bra utan att röra på sig, först märker du ingen viktnedgång utan cm runt magen osv... ja vet att he funkar eftersom mamma håller på me den.

värt att prov kanske? :) eller så så accepterar man att man har lite kärlekshandtag ja kör på de ;)

hoppas du har de bra! :)

2011-09-18 @ 19:40:32
Postat av: Netts

Test böri me ppiller då du kommer tibak ti finland? Använder yasmine ja o gick ner 6kg ganska snabbt eftesom e fömej (kanske ja e konsti) to bort aptiten ganska myki. Men då vet ja ju int hu de e då man slutar föståss, tänkt bara att he kanski e bäter alternativ än nuva ring :)

2011-09-18 @ 22:06:23
Postat av: Sara

ja åt minipiller först å gick upp nästan 10 kg i vikt av dem å fick världens sötsug (antagligen därför jag gick upp också ;P ) men sen sluta ja me dem o börja me nuvaring o nu sluta ja me de fö typ 2 månader sen o gick tillbaks ti minipillren, men ha lyckligtvis int gått upp nåmera iaf, men int har ja gått ner didär 10kg heller, så jaa int vet ja va man skall ta sig till, men däremot så fick ja jätte dålig hy när ja sluta me nuvaring :/ hoppas du börjar må bättre snart! :)

2011-09-19 @ 13:02:01
URL: http://sarasagersitt.blogspot.com/
Postat av: mam

Hoppas paketet kommer fram, med lite "candy"...

2011-09-19 @ 13:54:31
Postat av: Janica

nå föklarar ju varför ja mår o ser ut som ja gör..

2011-09-19 @ 19:50:43
Postat av: anonym

Jesus va folk ork förespråka alla jävla modedieter.. Hormoner kontrollerar allt som händer i din kropp. Vad du äter påverkar också hormonerna.Om man använt preventinmedel i form av hormoner så är ens naturliga hormonproduktion rubbad/nedsatt/noll och det tar ett tag att återhämta sig, detta tar också på psyket(vilket INGEN tycks veta).. Hur länge återhämtningen tar är individuell.Hormoner styr aptiten så du kan omedvetet äta onödigt mycke bara för att din kropp säger att du e hungrig..Orkar inte förklara hur dessa steroider funkar, blir flera sidor långt så ja besparar er det! (Ja p-piller, ringar, mini-pillar och dylikt är STEROIDER ifall ni inte visste)

2011-09-19 @ 22:04:00
URL: http://google.com
Postat av: malin

har också hört om det som katja berätta att vissa jag vet om äter endast bacon och knackkorv till frukost med semla och mycket kött åpå.. dom har gått ner i vikt !! HEDERSORD ! jag ha också ätit minipiller och mirella ( eller va fan det hette piller :D ) men ja gick inte ner i vikt eller upp. men ja SKULLE vilja gå upp i vikt i stället :D men det va inte mig vi prata om. men seriöst testa äta bacon ! hade bra !

2011-09-20 @ 17:31:46
Postat av: sabina

fyy va hemskt! ja lider me dej. Men kanske de sku gå ifall du börjar me p-piller så du sku få extra av de kvinnliga könshormonet så böv int din kropp vänj sej att böri producer själv? eller, ja har ingen aning.

Och jo som alla har tala om dendär dieten low carb, high fat så e ju jättekänd diet å alla som ha testa den så ha de funka på också, men ja undrar om de hjälper me diet eller om du sku böv få dedär östrogene från nå piller, de finns ju "hormonpiller" också som kan sätt igång tjejers kropp ifall man int har själv så bra produktion av det kvinnliga könshormonet, altså östrogen (som typ unga tjejer kan få ifall di e lite "försenade" me puberteten å typ int ha fått mens typ vi 16 års ålder) Såna piller kanske du sku kuna ta? men ja vet int riktit. Hoppas de löser sej!

2011-09-20 @ 21:23:24
URL: http://sabinaass.blogspot.com
Postat av: Camilla

jag har också nyligen slutat med Nuva Ring, och det känns som en lättnad att se att du har samma problem som mig. Men fasiken va frustrerande. Hoppas vi slipper problemen snart!

2011-09-29 @ 19:08:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar