Who is she?

 Jaa, tja, lovade jag inte er en presentation av bloggerskan på pezsi.com?
Joo, visst, det är rätt svårt att skriva om hur man uppfattar sig själv och
hur man är.. Men jag har gjort ett försök, so here we go..!
 

Jag är då alltså en 21 årig liten blondin som tycker det är supercool att berätta offentligt om min vardag, och om mina tankar och åsikter, som kan vara allfrån det töntigaste ni någonsin läst till att låta helt okej smart ibland (2-3 gånger i månaden?). Jag har dålig humor och överdriven självironi. Sorligt nog så fattar fattar inte folk det alltid..
 
Jag bor i allas vårat lilla favorit Jakobstad i Österbotten,
där folk vet mer om grannen än vad grannen vet om sig själv.
 
Jag har överlag en väldigt simpel livsåskådning och tar inte livet överdrivet seriös. Jag är inte orolig över framtiden och känner ingen press på att behöva veta vad som väntar mej där. Därför jag inte heller just nu känner någon större press att börja studera och sitta i skolbänken och läsa något jag inte är 110% säker på att jag vill. Jag vet inte vad jag vill bli när jag blir stor. Jag vill inte heller ha ett uppgjort och planerat liv, ännu. Jag tar dagarna som de kommer och låter de ta mej vart de tar mej.

Jag är en mittemellan tjej, jag är både down-to-earth och lite divigt bimbo. Jag tycker om att sminka mej, jag är beroende av lösnaglar och ögonbryns färg, jag älskar allt rosa, älskar att gå i klackar och att vara fin och tjejeig är det bästa jag vet. O andra sidan är jag inte rädd för smådjur eller kräldjur, jag är inte rädd att för smutsgöra eller att få skit på händerna, jag trivs bäst utomhus vid havet och jag klarar mej på att leva rätt enkelt om det så behövs.
 
 
Jag älskar att resa, se och uppleva världen. Har jag alltid varit sån? Åkt med familjen på Greklands resor sen 3 års åldern? Neeejrå, innan jag var 17 år hade jag endast besökt Estland, när jag fyllde 18 hade jag ännu inte suttit i ett flygplan.. Jag praktiserade i Sverige i en månad och fick smak på att leva hemmifrån, och sen liksom började allt.. Det blev en festresa till Kos, det blev klassresa till Berlin, det blev plötsligt 6 veckor på Magaluf och jag blev utbildad bartender, sen blev det en sväng till Aya Napa, sen blev det Grekland igen, sen blev det en kryssning till Riga, och ett par stycken Sverigeresor också. Där emellan tog jag merkonom examen, jag tog mina deltidsjobb, som jag haft under studierna, till nästa nivå och var uppe i 70h arbetsveckor med 4 olika jobb. Sen tog året 2010 slut och första veckan på år 2011 stack jag iväg så långt bort jag bara kunde komma; Nya Zeeland och Australien. Där, och ett par veckor i Thailand, yrade jag på hela 2011. Jobbade stor del av tiden på två olika jobb, som jag aldrig någonsin skulle haft chans till att få pröva på någon annanstans, och är föreveigt tacksam över allt jag lärde mej under den tiden. Det ena jobbet var på en bommuls/boskaps bondgård, och det andra var att uppträda och jobba för en turnerande hästcirkus.
 
 
Jag reste hem till Finland i 3 veckor över julen i 3, och sen i Januari 2012 
åkte jag tillbaks till Australien på ett tursitvisum (vilket betyder jag inte kunde söka jobb med det).
 
Den 1 maj landade jag igen på finskmark efter att ha varit 3 månader down under, nån vecka i Singapore och ett par dagar i Paris. Sen dess har jag varit hemma i Finland, arbetslös. Jag jobbar på stans coolaste pub på helgarna, och har inte kännt en sån panik över att hitta ett fast jobb när jag njutit av att vara tillbaks hemma med familjen och den finskasommaren.
 
Socialt sätt är jag också något mellan ting, eller det går i vågor. Jag har alltid gillat träffa nya människor, vara social och ha vänner runt mej. Men jag har endå alltid varit rätt så blyg, åtminstone med nya människor (rätt vanligt, va?). Jag skulle aldrig vågat prata med någon sådär bara. Vilket växt bort otroligt bra efter allt resande och med åldern. Nu älskar jag prata med kunderna på jobbet, eller småprata med bekanta eller random människor i köer, i tåget, på flyg, var som hellst.. Men jag öppnar inte upp mej enkelt för någon, om det verkligen inte riktigt klickar och jag känner JÄVLAR DU HAR SAMMA HUMOR SOM JAG. Ett få vänner vet hur den riktiga Pessi är. Min pojkvän brukade ofta säga "I wish ppl knew how you really are, Jess.". Men jag gissar vi alla är så, va? Men vissa dagar (rätt så ofta faktist) så älskar jag att vara världens mest antisocialaste person och bara vara ifred. Jag är en social ensamvarg om man får säga så? Jag älskar ha egentid men jag älskar också att få socialisera och vara ute bland nya männsikor!
 
Jag tog beslutet att förverkliga den flera års drömmen om större bröst och gjorde en liten bröstförstoring i December 2011. Och i och med det började jag drömma om en finare och bättre kropp, så sen dess har jag tagit kost och träning på större allvar än någonsin. Så det är vad mina lediga dagar går stor del åt, att träna och hålla igång. Och att uppdatera denhär bloggen (den tar fan mera tidn än vad ni kan tro). Jag är väldigt förvånad över mej själv vilken förändring jag gjort, från att ha varit den redlösaste fulla bruden på festarna, som hängde på stadens klubb varje helg även fast hon skulle upp på jobb till klockan 8 nästa morgon, till att träna som en idiot och inte dricka annat än vatten.
 
 
Tackvare att jag haft tiden för att träna och börjat få en kropp som jag vill ha, och som jag är nöjd, med har jag vågat ta steget till en annan dröm jag alltid velat; att modella. Jag har alltid varit för kort för att bli "vanlig" modell, så jag har prövat mej fram på andra håll. Och jag kan väl utan att skryta säga att det gått rätt så okej? Från att ha haft min  första fotografering med tidningen Seiska sista veckan i Juni, till att ha kommit på andra plats i X-treme Car Babe tävlingen, och att vara en av Finlands största bilmagazine GTi's September upplagas omslag. Jag älskar det och tycker det är underbart roligt. Även fast jag aldrig, eller inte nu heller i och för sig, vågat tro på mej själv att jag klarar göra det. 

 Jag har ett stort bekräftelse behov. Jag vill synas och jag vill bli gillad. Jag har alltid brytt mej om vad andra tycker, tänker och talar om mej. Vilket sällan är bra i ett litet samhälle där man redan blivit stämpland , av vissa, som "annorlunda" (eller ska vi kalla dej fjortis) sen man var 14 år. Om man gillar att synnas och sticka ut, att göra saker ingen annan skulle våga här, eller tycka är vardagligt normalt, då är man annorlunda? Efter att ha varit ute och rest i världen i nästan 1½ år öppnar man verkligen ögonen och ser och tar allt på ett helt annat sätt. Man slutar lyssna på människor som säger man inte kan. Det är inte jag som är konstig, skiten dom pratar om mej är inte för att det är fel på mej, - det är dom det är fel på, det är dom som inte har mera glädje i livet än att hitta andras fel, de är bittra, sorliga och hemskt patetiska. Varför ska jag lyssna, bry mej,  eller ens titta på såna? Alltså nu är det inte kritikg jag pratar om (för jag vill gärna ha kritik så jag kan utvecklas) utan det är SKITprat jag syftar på här. Man kan vad som hellst, om man vill, och om man vill så kan man. Men att våga göra det (som ska vi säga t.ex. skaffa silikon bröst eller försöka bli modell) på ett sånthär ställe när man vet folk kommer prata, när de kommer skratta åt en, när de kommer säga "hahahahaha, vem tror hon att hon är?!", när de önskar för allt i världen att man ska misslyckas med vad man än gör.. Fan , tänk att jag tog steget och beslutet att stänga ute dom rösterna?
 
Att jag ens driver denhär bloggen, som jag skriver öppenhjärtligt och ärligt på, där jag inte bryr mej om att jag ger chansen för alla de trångsynta människorna att också läsa den, där de kan som enklast dömma, slänga skit, kritisera och baktala mej precis så mycket dom vill, är också rätt så dumt vågat också.
 


Hur som hellst, kortfattat för er som aldrig orkade läsa igenom dendär novellen här ovan, jag är en himmla livsglad 21 årig silikonbröstad blond tjej, utbildad merkonom och bartender, gör lite modellande, jobbar på pub på helgerna och spenderar sin fritid på att träna. Älskar träffa nya människor, älskar äventyr, älskar livet och älskar dela med sig av det på en blogg. En helt vanlig Österbottnisk blondin.

Jag lovade väl berätta om framtidsplaner också va? Jag är på väg att flytta till Danmark.
Tillsammans med min danska pojkvän. Är det de jag vill? Kommer jag förbli i Danmark
för resten av mitt liv? Vad händer sen? Jag lovar berätta mera om det för er snart.

Kommentarer
Postat av: A.

Det här inlägget gillar jag :)) Va int rädd för att visa "ppl who you really are" KRAM

2012-09-22 @ 14:42:05
Postat av: ida s

BRA PESSI! HEJA!

2012-09-22 @ 16:20:32
Postat av: Nina

Hej!

Jag är tveksam till plastkirurgi, e mycket arg på skönhetsideal och har förövrigt väldigt politiskt korrekta åsikter när det kommer till kvinnoideal.

Jag slarvar med att raka mig under armarna,tränar med mycket mindre passion än du och funderar faktiskt ibland varför jag började läsa den här bloggen.


.....men...

Är också hemma från en österbottniska obygden, bodde utomlands och reste ungefär två år innan jag landade i Helsingfors (iallafall tills vidare ;), och jag håller med och känner igen mig.

Fan, silikonbröst eller inte, du har fattat nåt som vissa aldrig fattar. Man kan faktiskt göra vad fan man vill med sitt eget liv, och det ska man också!
Man ska inte bry sig så himla mycket om alla andra.

Ett inlägg jag blev glad av att läsa!
Du kör ditt eget race och det gör dig awesome.
Credds för bövelen.

Ja till livsglädje !:)

ps. Om jag är hemma nångon ska ja hälsa på dig bakom bardisken! ds.


Svar: taaack för att du fatta min point, "man kan faktist göra vad fan man vill med sitt eget liv, och det ska man också" !! :D tack för din gulliga kommentar!
pessi - SvenskFinalnds Blondaste Blogg

2012-09-22 @ 16:21:48
Postat av: Saragunmarie

You rock!

2012-09-22 @ 17:53:30
URL: http://saragunmarie.blogspot.com/
Postat av: kajsa

you go girl :)

2012-09-22 @ 21:19:40
URL: http://kajsla.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Heja heja! :D

2012-09-23 @ 16:20:54
Postat av: Sofia

Välkommen sen till Danmark! :) Blir det Köpenhamn eller någon annanstans?

Hälsn: Pedesitjej som också flyttade till Danmark efter att ha mött en dansk pojkvän.

Svar: taack! det blir Svendborg! kanske du vet var det ligger som nu bott i Danmark så länge! ;)
pessi - SvenskFinalnds Blondaste Blogg

2012-09-24 @ 08:56:01
URL: http://www.sofiamaa.blogspot.com
Postat av: Sofia

På Fyn alltså? Hoppas det går fint med flytten sen. :)

2012-09-26 @ 17:06:22
URL: http://www.sofiamaa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar