A circus is not animal cruelty!

Eeeh ja okej fröken eller herr anonym, kanske de räcker?
Jag kommer inte titta på youtube klippen som är länkade i dessa kommentarer,
och jag skriver dethär inlägget för att jag inte vill att ni heller ska göra det.
 
 
Nej skämtosido, det är helt okej att ha en åsikt! Och ärligt talat så kan jag förstå att folk
tycker så, men innan jag kan ta något såntdär seriöst, så vill gärna ha en lite bättre orsak
till varför en Anonyma människor tycker att cirkusar är total djurplågeri än två,
troligen, helt hemska utländska Youtube klipp från the world wide web? 
 
Tur att jag har en blogg där jag kan skriva tycka och tänka högt ut min 
åsikt om att cirkusar och djurshower INTE är nått jävla djurplågeri!
 
 
 
 

Att säga att cirkus är djurplågeri är som att säga blondiner är blåsta. I båda fallen är det bevisat att jaa, där finns en hel del cirkusar med djurplågeri och där finns blåsta blondiner. Men betyder det att det gäller alla? Nä alltså.. Varför argumenterar jag ens om dethär? Jo för att jag själv jobbat på en djurshow och vet mer hur det går till där, mer än vad många andra vet. Eller kanske denhär Anonyme själv jobbat med framträdande djur och plågat dem? Hur som helst, snälla människor var inte så trångsynta och bojkotta cirkusar bara för skit ni ser på internet?! 

Jag vet att där finns en maaaassa cirkusar med djurplågeri, såklart det finns! Jag vill inte förneka det. Och inte för att vara sån, men det känns inte som om djurplågeri cirkusarna INTE är nån av de största och bästa cirkusarna. Eller någon av de som förekommer i de Nordiska och moderna länderna vars regler om djur är strikta . Det kanske gäller mer dedär små, öst-ländska cirkusarna..? Inte för att vara sån men.. Jag skulle själv aldrig gå på en cirkus eller djur show i t.ex. Ryssland eller Thailand. Kanske det är fördomsfullt, men..

En annan grej är också att okunniga människor kanske ser något som djurplågeri även fast det alls inte är det. T.ex. hur man behandlar elefanter med järnkrokar eller hästar och andra djur med långa spön, som kan se hur brutalt ut som helst. Det är INGET djurplågeri med det överhuvudtaget! Det är som att ha en hund i koppel och av samma orsak - för att styra och kontrollera den. Eller bojkottar och tycker ni ridskolor, djurutställningar, agility, zoo och framför allt tv-shower eller filmer med djur i också är djurplågeri..?

Eller allt som har att göra med transport och inhägnader av cirkus djur är djurplågeri. Att de måste stå i dagar i en liten transport när de turnerar eller stå i timmar i en allt för liten inhägnad.. Eeh, alltså det är inte så. Tror ni det inte finns strikta regler för sånthär i moderna länder? Sånt som kontrolleras ständigt? Också det faktum att cirkus djur är värdefulla djur, det är löjligt mycket penga värde i dem. Varför skulle cirkusar avsiktligen skada och behandla deras investeringar som skräp när det är en av de faktorerna som drar in pengarna?

Jag vet att jag inte kan tala för alla shower som har djurframträdanden i, men från mina upplevelser och kunskaper från min arbetstid och turneringar med en djurshow med ett 20-tal hästar, 10 boxer hundar och 4 får, så såg jag inte en endaste gång någon som helst djurplågeri. Showen jag jobbade på blev också en gång anmäld till RSPCA. De kom och granskade och nej, där fanns inget fel eller nått att klaga över.


Så ja, onödigt att spendera tid att argumentera om dethär - för om ni har bestämt er för att tycka cirkusar och djurshower är djurplågeri då kan jag inte ändra er. Men om ni någonsin får chansen att prata med någon som jobbat inom det, eller chans att besöka backstage på en show, fråga då hur jävligt dåligt de tar hand om djuren och SEN bilda er en uppfattning utifrån kännedom istället för Youtube klipp, skräckhistorier, och okunskap i olika sätt på hur man tar hand om, tränar och styr djur. INFORMERA DEJ SJÄLV MED FAKTA SOM HAR GRUND!


Jag är lite dubbelmoralisk nu för det är inte så att det inte skulle finns något i mej som inte tycker det är lite olustigt att se djur på en scen, det är därför jag förstår de som tycker illa om det. T.ex. exotiska djur som inte hör hemma i vår miljö eller som inte är "utvecklade" för att bli dresserad av en människa, det tycker jag är lite mer olustigt, men jag tvivlar inte på att de har det bra och inte tycker jag det är någon som helst djurplågeri! Om jag själv inte skulle jobbat på en djurshow eller veta hur djur kontrolleras med t.ex. spön, så skulle jag nog också vara en av er som säger att det är djurplågeri och hemskt. Men jag vet att det inte är det, djuren lider inte på något vis, en del till och med älskar att få gå in på scen. Men när andra tamadjur börjar ses som djurplågeri - inne hundar, katter, papegojor, zoodjur, ridhästar, djurtävlingar, dressyr tävlingar, allt, då kommer jag också säga att cirkusar är djurplågeri. 
 
 
Jag gissar att det finns en del som har något att säga till om dethär inlägget, jag förstår
och respekterar att det är många som inte håller med mej alls i ämnet.Men låt mej få höra!
Tycker ni våra Nordiska, Europeiska och moderna länders cirkusar är djurplågeri
?
Snälla berätta, och berätta VARFÖR.
Har ni sett djurplågeri under en djurshow?


P.S. Behöver jag ens skriva ut att jag älskar djur och hatar djurplågeri så mycket att jag inte ens kan titta på såna videor utan att gråta eller se det uppspelas i huvudet i veckor efter, därför jag inte ens tänker klicka upp Youtube klippen den Anonyme länkat till mej. Men vänd och tvista dethär inlägget som ni vill, för om jag går på cirkus betyder det att jag stöder djurplågeri? Wtf..

Kommentarer
Postat av: Sabina

Så fruktansvärt klockren! Håller helt och hållet me dig :)

Svar: Ååh vad härligt att höra nån håller med och vågar stå för det! :') Efter att läst allt möjligt på internet trodde jag att jag var den enda som faktiskt inte tycker det är något fel med djur framträdanden..!
pessi - SvenskFinalnds Blondaste Blogg

2013-06-24 @ 20:12:43
Postat av: m

Jätte bra begrundat, Jessica! Alla kan inte "strykas med samma kam"! Vi behöver inte gå längre bort än till vår landsbygd i Österbotten. Ladugårdar, minkfarm där man respekterar djur värdigt, eller ställen där djuren "plågas" till döds. Du som argumenterat anonymt: Vet du vad som händer hos din granne??? Det finns alltid de som absolut inte borde finnas, eller tillåtas att handskas med djur! Australien bestraffas djurplågare HÅRT och helt RÄTT. Ett liv är ett LIV!

2013-06-24 @ 21:00:36
Postat av: rebecka

tenkt ba seij att du ska stryk över ip adressn fö he er vel olaglit ti legg ut andras :D

2013-06-24 @ 21:16:42
Postat av: Sara

Jag e int nå fan av djur på cirkus, helt enkelt för att det e för mycket jobb för dem. En cirkus turnerar ju i sjukt hård takt, me nya städer nästan varje dag. De e många timmar i transporten för djuren.

Dessutom, tanken på att tvinga Norton att uppträda/bo tätt tillsammans med nio andra boxers utan att ha en riktig familj är bara absurd.
Ingen rastypisk boxer mår bra av ett sådant liv. Tyvärr.

2013-06-24 @ 21:19:50
URL: http://vemsara.blogspot.com
Postat av: :-0

Men kunde t.ex. räven eller minken känna till ett bättre liv? Jo, hemma hos en kärleksfull familj! Ett stall för hästar (eller andra djur), med omvårdnad, sällskap, aktiviteter är inte "fy skam"! Med det är mänskan bakom allt, som bär ansvaret!

2013-06-24 @ 21:35:21
Postat av: Anonym

Kan du vara så vänlig och stryka över min ip adress i ditt inlägg du har ingen rätt att hänga ut den.
om du/ni inte ens vill se youtube klippet som visar exakt hur det går till när RINGLING BROS. en av dom största cirkusarna i världen, skolar sina elfeanter på sin egen elfantfarm i USA, kanske inte räknas som "modernt land" men vad vet jag. I filmen är det personal som själva varit med som berättar och har filmat och tagit bilder. Fick då mig att inse att cirkus inte är nåt för mig iaf.

2013-06-24 @ 22:20:14
Postat av: Natalie

De va ju nå cirkus i sverige var elefanterna fick gå på löst själva runt i byn var föreställningen var vid de tillfället.. :D

2013-06-25 @ 02:34:14
Postat av: J

Det är inte olagligt att visa en ip adress om du inte säger till exempel "Johan har 85.x.x.x.". Att bara skriva ut siffrorna är INTE olagligt

2013-06-25 @ 07:00:14
Postat av: Jensku

jag betalar inte för att se eller gå på någon form av underhållning som jag på förhand vet att innehåller djur. det betyder inget zoo, ingen cirkus och inte ells cape town national aquarium. och det känns bra. men som med allt annat blir man ju oberoende av hur man själv tycker och tänker och gör bara äcklad av mänskor som försöker genom förolämpningar och grova ord, och dessutom anonymt (!)tvinga någon till att göra som de gör. BLÄ för anonyma puckon.

2013-06-25 @ 11:34:28
URL: http://www.jenskus.blogg.se
Postat av: Jennifer

Jaa det finns alltid människor som behandlar sina djur dåligt, men jag kan nog säga att vi i Finland och norden behandlar våra djur med värdighet. Oavsett om det är husdjur, pälsdjur eller boskap. Vi sköter om dem på bästa vis och ser till att dom har det bra.

2013-06-25 @ 13:33:18
Postat av: Jensku

pffft..! vad gäller boskap och pälsdjur så är det en HELT annan femma och där kan jag faktiskt bli skitarg på folk i allmänhet. det är ju själva massproduktionen och massdödandet av levande varelser som är det absurda däri, och hur jävla mycket pengar och energi det går åt att värma lador, mata i dem spannmål etc. bara det att för att producera 1 kg kött i mat krävs 10-12 kg växter/spannmål. varför gå genom en jävla ko,- eller grismage när man från början kan betala ett ok pris till utländska, fattiga lantbrukare och äta maten själv och ha sin egen jävla ko eller hönsgård hemma. här är ett område där hur djuren behandlas inte ens borde få komma på fråga, därför att man från början utgår att det är okej att massproducera och slakta dem i tusental, att det skulle vara en mänsklig rätt när det faktiskt bara handlar om pengar, ojämn världsekonomi, extra miljöförstöring och transfetter vi förstör våra kroppar med. noll balans, noll vett. och så tycker jag jennifer och andra som tycker finsk boskap mår så himla bra ska ta och kika in i en lada full med grisar eller mjölkkor innan de kläcker ur sej att de mår så bra, för det gör de inte. jag har kollat själv.

2013-06-25 @ 15:39:59
URL: http://www.jenskus.blogg.se
Postat av: anna

ursäkta jensku! Hur kan du veta att dom inte mår bra? Har korna och grisarna berättat det för dig? Försök hitta någon mat/produkt i butiken som INTE har någon koppling till allt det du klagade på så som energi, pengar, massdödand, massproducera mm. Hittar du en sån produkt kan du väl berätt det för mig! Om du äter kött- mjöl- mjölk- ägg produkter, äger en skinnjacka eller skor så tycker jag att du ska vara tyst!

2013-06-25 @ 22:06:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar