Roadtrip to Langeland

Vi tog på en roadtrip till Langeland för att kika på de omtalade vildhästarna, som redan jag och Simon sett 2 gånger innan men ville ju imppa på mammsi och pappsi och visa dem för dem. Men allt vi såg var en stycke liten skit ponny häst. Hallå, var var flocken på 40 vildhästar?! Sjukt onormalt att en häst står själv också (så vi trodde den var en robot eller radiostyrd eller nått, bara för att besvikna turister åtminstone skulle få se EN vild häst istället för zero...) så super knasigt vi inte hittade de andra hästarna... Nåja, vi fick en härlig promenad på den speciella sten stranden iaf!


One Heat Fat Burner

 När jag jobbar ute i Norge hinner jag verkligen inte gymma. Och jag saknar det så!

Däremot går och står jag i över 15 timmar om dagen (gissar att jag typ går 10-15 km om dagen, tror ni det kan stämma?) och det är all träning jag får. Eller jag gör ju 75 push ups om dagen också, haha. Har gjort det till standard med en av mina medarbetare att vi tar 25 st varje gång vi hinner inne i hamn, 3 gånger om dagen alltså. Jaja, bättre än ingenting! Mat rutinerna har också gått lite sådär upp och ner där ute. Jag blir lätt omotiverad att hålla 100% god kost när jag inte får gjort all den träning jag egentligen vill. Men när träningen uteblir är det ju minst lika viktigt att vara noggran med maten, så man inte får i sig onödigt mycket man inte behöver.
 
Så nu just har jag bestämt mig för att köra en mini Fat Burner kur, med One Heat från Fitnessguru. Körde det för 2 år sen och vet att de funkar super när de tas dagligen, och speciellt om man power walkar eller gör någon annan små cardio. Så kör en liten mini diet kur med dem nu igen 1-2 veckor och ser framemot att se lite skillnad och uppstramning på kroppen. 
 

 
Fat Burner har jag av egna upplevelse lärt mig att inte är något man ska hålla på någon längre tid med, det ä ingen snabb fix, genväg eller något sådant, det är bara en liten motivations och energi höjare och sätter igång matsmältningen lite extra. Man tar 2-3 om dagen, jag kör innan frukost och bäst är ju om man kan göra en liten 30 minuters promenad när man tagit den och innan man käkar dagens första mål. Ta den andra under dagen eller innan träning för bästa resultat.

Goodiebag with Tuliaiset

Yeeeeh, fick en massa tuliaiset från mammsi och pappsi från Finland! Älskar tuliaiset!
Någon som förresten vet hur man skulle översätta det finska ordet och uttrycket "tuliaiset"?
Lite sådär försenade födelsedagspresenter bland grejerna också, men
är glad för allt, smått som stort! Tack till min syster yster för presenterna också!
 
 
En massa spännande grejer jag ska testa och låta er veta om hur funkar! Typ kvaliteten på Lilla My shampot, smaken på Mumin kexen och sånt..? Nej, vem bryr sig, de är ju bara söta! Men t.ex. dendär automatiska fot-filar-grejen, och Tangle Teezer!

Danish Breakfast

Igår körde vi en riktigt Dansk dag med mina föräldrar. Eller speciellt i matväg. Frukosten, eller morgen mad som det heter på danska, blev 10 bollar rundstykker, ett rågbröd och 5 stycken wienerbröd. Ost, rullepölse, Nutella, sylt, smältost, bacon leverpastej och allt sånt märkligt på det, och lite jordgubbar på sidan om. Var typ allt för hungrig för att få en vettig bild av frukosten så syns ju 1% av allt på bilden, men sak samma, här är en liten smygtitt iaf!
 
 

Family is Everything

Typ inte världens charmeraste bild av mej kanske, men syns ju iaf hur glad jag är över att ha mamma och pappa på besök här! Haft en super dag tillsammans med dem och tagit ut på en liten tur i Danmark, ut till Langelands sten stränder och vildhästar.
 
 

Saturday - visitors, photoshoot, Sweden

Ja som sagt så har lilla mammsi och pappsi kommit körande hela vägen från Finland för att besöka mej och min kille över helgen! Helt super underbart tycker jag! Så kul att se dem igen!
 
Igår var jag också en sväng över till Skåne och Malmö på en sexig photo shoot, eller ni ser ju på bilden hur charmerande det ser ut back stage på en shoot när man halvnaken sitter med handduk över huvudet bland massa skit och kikar på bilder. Direkt efter shooten sprang jag över till närmaste Pressbyrå för att köpa de obligatoriska hej-jag-är-i-Sverige hälso grejerna, alltså Celsius, en tidning Topp Hälsa, vanilj kvarg och smaksatta riskakor. Ja omg vad jag saknar såna produkter i Danmark.

Mommy & Daddy

Mamma och pappa är här i Danmark, woho!! Och de kör verkligen pinsamt nog all in med att visa stolt från vilket land de kommer från.. Kör verkligen på dethär med finsk typisk klädstil.
 
 

Tax Free Shopping

Ja eh sa jag det var en nackdel med att arbeta på ett ställe som har taxfree?
Pluss crew discount på det? Eeeeeeehm, jag som inte ens äter godis eller röker?
Eller behövde en ny parfym? Vad hände liksom?

 
Nej okej mammsi och pappsi kommer ju till Danmark imorgon (!!!!! Första gången de kommer och hälsar på och jag är så glaaaaad! Mamma har lurat sig själv att hon är flygrädd så det är därför de aldrig kommit innan, nu kommer de körande hela vägen och ser så framemot att träffa dem och äntligen få visa var jag största dels bor.) så det är ju bara lite tuliaset till dem att ta hem. 

I just wanna be


Breakfast Abuse

När jag jobbar ute på båten käkar vi från buffen, vilket är en riktigt
riktigt bra buffe. Jag älskar buffeer, det är det bästa i Pessilandia.
Överflödigt med mat, blir det bättre? Svar NEJ.
 
 
 
Och vi har allt där ute, till och med krabbklor och muslor och sånt om det är de man vill. Och jordgubbar, meloner och annan frukt i massor, HMMMMM. Till och med skyr på frukosten, MMMMM! MEN, det är då en sak jag saknar mest av allt och var det absolut första jag käkade i morse. Min jordnötssmör, honung, havregryn och proteinpulver blandning med yoghurt på toppen. Herregud kan man vara mer besatt av något? Tror jag skriver 2 inlägg om månaden om dendär geggan, seriöst, är ni inte trötta på mej?! Jo det är vi Pessi, så sluta nu med dendär skiten. Men shit vad jag älskar den.
 
 
Jordnötssmör + honung + havregryn + choklad protein pulver
och allt tillsamans i en kastrull på värme = sex i munnen + perfekt start på dagen.

Almost home sweet home

10h arbetsdag och 5h hem resa, så riktigt skönt att få komma hem till lägenheten i Danmark. Om det inte vore för att jag inte kan hitta min nyckel!! Eller jo, den ligger troligen på bottnet av min väska med 5 kg godis över sig (dethär med godis är en av nackdelarna av att jobba på ett ställe med taxfree shopping..) och orkar verkligen inte gräva fram den. Så har en liten mini break på trappan med wifi och en protein bar, som såklart var ner packat smartare än nycklarna.. Hallå protein bar så mycket viktigare att ha nära till hands än hem nyckeln. The real fitness freak har talat.
 
 

Life in Norway

Ja hej oops hallå bloggen! 13 timmars arbetsdagar är liksom inte riktigt gjort för att kunna driva en super uppdaterad blogg på sidan om, som ni märker. Men har det helt super här ute i Norge och ja tja även fast vi bara arbetar och sover. Det känns verkligen som det allt vi har tid med, och får alldeles för lite sömn dessutom. Men hinner endå socialisera lite på kvällarna, typ igår var det Sankhans så vi brände en häxa på bål (eeh I know, det är deras typ av midsommar firande, eehm danskar...) och sjöng nå visor, ikväll tog vi ut och fiskade (hallå, gissa vem som var enda som fick fisk!) och så spelar vi lite volleyboll andra kvällar. Dehär arbetskameraterna är de sötaste på jorden och trivs så otroligt bra med dem! 
 
 
Jag älskar det och verkligen njuter och kommer njuta av denhär sommaren, både de veckorna jag är ute i Norge och arbetar och de jag kommer ha ledigt. På torsdag börjar min nästa 2 veckors ledighet, vilket betyder att blogg uppdatering återuppstår!

Morning Cardio 05:45

 
 

Paul Dedona Photography

OMG vill ni veta världens bästa (okej näst bästa, min e ju endå bäst dah)
Facebook sida? Paul Dedona Photography, OMG ja dräglar, seriöst.....
Damer, kvinnor, tjejer, ladieeeeees ni MÅSTE kika in den.
 
 

Money comes from Norway

I Norge har man pengar. Massa pengar. Seriöst, har i stan vi bor i Norge påminner inget om Danmark med sina gamla hus, Sverige med sina röda fiskarstugor eller Finland med sina lador och torp. Nej här är det nya byggnader som gäller. Fick faktiskt Dubai känslan över stället på en del platser här, inte för att det är skyskrapor eller något sånt alls, men bara för allt e så nytt och städat och fräscht. Ja men igår fick jag igen beviset på att det finns pengar i Norge när jag fann dethär mitt på gatan. 350 kronor, typ alltså 40 € som bara låg där. Minns inte senaste jag hittat pengar på marken?! När jag var typ 10 år och fan 500 mark och återfann ägaren till den och fick en tandborste som tack, haha. Denhär gången fann jag ingen ägare, kikade faktiskt runt en massa (eller stoppade dem innanför bh:n och sprang allt jag kunde?) och tänker köpa mej själv något fint för pengarna. Något finare än en tandborste iaf.

After a Long Day

Efter en lång och stressig arbetsdag är det rätt otroligt härligt att ta ut med som fiske sällskap i en liten båt och bara ligga där i 1,5 timme. Sen att man bara slocknar som ett ljus och sover av vågornas vaggande kunde ju vara sämre. Älskar Norge.

Midsummer

 Nej dethär bloggandet är ju helt förfärligt just nu. HELT förfärligt. Är verkligen tio tusen gånger ledsen för det. Har ju inte ens önskat er glad midsommar? NEJ VAD HÄNDER alltså... FÖRLÅÅÅÅT. Men ja tja, så går det när Pessi är ute och arbetar.
 
Yes, som ni läste i förra inlägget har jag ju jobb, och jag är faktiskt ute i Norge just nu. Varit här de senaste 8 dagarna och har ännu 6 kvar innan jag åker hem till Danmark. Och sen Finland också ett par dagar! Jajjamensan, ska hinna med en massa under de 14 dagarna jag har ledigt sen. Så ja tja, det var väl allt jag ville kika in och säga här på världens sämst uppdaterade blogg. 

Men medans vi väntar på mer liv och rörelse från Pessilandia så feel free att ställa era frågor om dethär jobbet om ni har lust! Så berättar jag mer om det om det är något ni undrar. Puss och kram och mest av allt, ha en awesome midsommar!
 
 

There is Always a reason to Smile!

 

summer 2014

Ja innan Lanzarote resan så kanske en del av er märkt att det är något jag har på gång. Jag har pratat om förändringar och de uppmärksamma kanske märkt att jag varit på andra platser än vad jag normalt är på, bakgrunden och miljön har sett annorlunda ut. Eller har ni ens lagt märke till det? Egentligen har jag försökt att inte låta det ses. Men ni kanske märkt att uppdateringen blivit snäppet, okej extremt, sämre. Men har ni listat ut varför? Nej såklart inte, men sen April har jag faktiskt bara varit hemma i Svendborg ett par dagar. Jag har knappt sett min pojkvän överhuvudtaget på 3 månader, jag har inte ens haft möjlighet till min enorma kärlek till att gymma! Därför jag också på en del bilder ser ut som jag gått ner i vikt. Men t.ex. på hela Maj månad var jag hemma i vår lägenhet 2 dagar. Jag har inte bara varit 10 dagar på Lanzarote och 1 natt i Düsseldorf de senaste månaderna, jag har spenderat ett par dagar i Sverige, men mest i Norge.
 
Va, varför? För jag har jobbat. Ja seriöst. Liksom jobbat jobbat med ett "riktigt" arbete, som ni skulle kalla det. Något helt annat än modellandet. Och dethär jobbet har visat sig bli och är faktiskt det mest super sommar jobbet för mej just nu.
 
Jag fick en kommentar en tid sen som sa något i typ med att jag aldrig kommer få ett riktigt jobb någonsin i framtiden eftersom jag gör modellandet. Då hade jag precis fått dethär jobbet och skrattade ihjäl mej på den kommentaren. För dethär är ett sjukt wanted jobb, det var närmare 8000 ansökningar för mindre än 300 ställningar. Det var intervjuer för jobbet, det var en massa analyser, de ringde till mina referenser och de verkligen valde noggrant ut de de tog vidare till intervjun där 66% av oss fick jobb.
 
Det var rätt random att jag ens sökte till jobbet. Det var faktiskt Simon som föreslog det. Jag hade nog själv inte ens tänkt på det. Men jag sökte det mest för att göra honom glad, inte för att jag behövde pengar eller egentligen ville. Skrev ihop mitt första riktiga riktiga cv och sände iväg till dem för skojs skull. Trodde aldrig det skulle end up så bra som det gjorde.
 
När man jobbar inom dethär yrket i Danmark betalar man såhär mycket i skatt: x . Alltså noll, ingenting, nada. Pengarna i fickan bom. Vilket gör lönen riktigt bra. Horor betalar skatt i Danmark så glöm den idén att det är vad jag jobbar med. Bästa med jobbet är att jag jobbar och faktiskt bor utomlands, i Norge, utanför Danmark, ännu bättre är att jag jobbar i 2 veckor och har ledigt 2 veckor per månad. 14 dagar jobb utomlands, 14 dagar ledigt fri som en fågel. Och det med en lön som en normal arbetare får för 30 dagars arbete. Bom! Har aldrig fått en sånhär lön innan, inte ens när jag jobbade 5 arbeten samtidigt. Nej seriöst, ja, det här är helt suveränt. 
 
Och det är inte ens pengarna jag vill ha ut av det. Eller jo såklart, det var väl därför man arbetar för att få pengar? Men med jobbet har jag insett hur mycket jag saknat denhär sidan av mej, dendär sidan som lever för upplevelser, som fast skulle skura skitiga toaletter och sova på en pafflåda på ett rymdskepp bara för upplevelsen. Dendär sidan som drog mej till farm jobbet i Australien, eller den turnerand häst showen. Den där som skiter i om hon går barfota genom hela Las Vegas, den som älskar att bo i ett dammigt äckligt hotell och dela rum med 7 främlingar, hon som inte är rädd för småkryp eller ute liv med skit på händerna, hon som säger yolo till gatokök och osäkra maträtter, hon som hellre går med Nike än high heels och går mer än gärna 2 km till en mötesplats än tar taxi. Jag har medvetet satt den sidan av mej själv till sidan på grund av modellandet. Det har känts som jag måste hålla en "image" av mej själv, lite omvända mej och leva och vara dendär glamorösa livsstilen som modeller lever. Dyra kläder, fake naglar, alltid fin, girly, alltid perfekt och blablabla. Eller? Det är också därför jag valt att inte berätta på bloggen om dethär sommarjobbet jag fått för det känns som ni kanske tror jag "misslyckats" som modell, att pengarna är slut och inga fler fotografer att arbeta med, karriären är över, livet slut, världens undergång syns i horisonten osv. Men det är det verkligen inte! Jag älskar modellandet och har inte på något som helst vis "gett upp" med det, inte ens saktar in med det bara för att jag skaffat ett annat jobb. Det har nästan bara gjort mej mer fokuserad att fortsätta satsa på modellandet! Jag verkligen älskar också dendär glamorösa sidan av modell livet, allt dedär girly girly och glitter och ALLT! MEN jag har saknat dendär tuffare sidan av mej. Dendär mera hippie, boygirl, äventyrliga jag. Och det får jag mera utlevt genom dethär jobbet på sidan av modellandet. Denhär äventyr sidan är en stor del av mej, och jag har nu också insett att jag måste få leva ut den för att må bra och inte försöka ignorera den som jag försökt. Och vem har sagt att modeller måste vara som the typical stereotypen av dem? Jag är verkligen inte det, så varför försöker jag det?
 
 
En av de andra bästa grejerna med jobbet är arbetskamraterna. Jag älskar dem. Jag älskar sånahär arbeten, när man arbetar, stressar, gråter, skrattar, flörtar, bor, lever, sover, äter, allt tillsammans med andra människor. Jag älskar hur intensivt det är. Det får mej också att inse att det är DET jag saknar med resandet och t.ex. Australien. Jag saknar människor, människor du kommer så tätt på så snabbt för du lever tillsammans med dem. Det är också ett av de värsta grejerna med att resa, vänner som det känns du kommer ha livet ut försvinner lika fort de kommit in. Jag har länge också haft inställningen ensam är stark eftersom jag inte kännt så många i Danmark och inte haft så många vänner och bekanta. Jag är sjukt självständig och behöver få vara det får att må bra, men jag har verkligen saknat dehär sociala utan att inset det.
 
Dethär jobbet bara ett säsongs grej, jag har det framtill September då den säsongen tar slut. Jag har med all säkerhet möjlighet att fortsätta inom företaget om jag vill men jag tror nya äventyr kommer bli aktuellt i höst och vinter igen.
 
Så var är det jag jobbar? Det är inget speciellt, ett helt vanligt skitjobb i många ögon, knappast alla skulle uppskatta eller gilla det. Jag jobbar på en färja - en 650 passagerar katamaran båt som har världsrekordet i att segla UK till USA, som är byggd i Tasmanien, som är den snabbaste vägen över vattnet från Danmark till Norge. Ja, jag jobbar på en båt som åker Danmark - Norge och jobbar på den över 12 h om dagen 2 veckor åt gången och "bor" i land i Norges semester stad. Det är mitt sommar äventyr 2014, och jag älskar det.
 
Så ja, jag verkligen gör dethär för upplevelsen, för det sociala, för det nya, för äventyret. Och jag älskar det. En annan orsak varför jag inte heller skrivit ut det på bloggen innan nu är för att bevisa er att bara för att jag delar offentligt av mitt liv på internet, där ni kan följa mej och min vardag, allt jag gör och till och med tänker, så har ni endå egentligen ingen som helst aning om mitt liv. Ni ser toppen av isberget, ibland ser ni djupare ner igenom vattnet men ni ser aldrig allt. Och ja jag kunde fortsätta hålla en "image" för er och skitit i att berätta om dethär. Men dethär är och har alltid varit än ärlig och rakt från hjärtat blogg, och det kommer den alltid vara.  

Breath in the Truth Exhale the Lies

Alltså jag är riktigt sjuk i huvudet som fortfarande lyssnar på dendär 1h remix jag tipsade er om för typ 2-3 månader sen här på bloggen, den där som Nicky Romero spelar sin show på Ultra Music Festival i Miami. Alltså omg hur utspelad kan något bli utan att jag tröttnar på de?! Lyssnar på den på gymmet, på power walksen, på tåget, på flyget, på stranden, överallt! Älskar att det är en timmes "låt" så den bara kör på där i öronen utan att man behöver röra telefonen. Och upptäcker kärlek till nya låtar i remixen hela tiden. Nu just är jag kär i en låt han kör i slutet,  Vicetone ft. Chloe Angelides - White Lies. OMG, öronorgasm hej. 
 

Call them whatever

Okej seriöst jag vet inte vad som händer med min Facebook Fanpage, men jag e snart uppe i 29 000 fans eller likes eller followers eller whatever där. För typ en månad sen funderade jag på hur jag skulle nå mitt mål med 30 000 följare innan 2015, bara 6 månader kvar tills dess ju. Och nu kommer jag spräcka den siffran inom de kommande 7 dagarna. Vet inte varifrån alla kommit så plötsligt, om jag omedvetet gjort en porrfilm eller något annat som bara totalt boostat mitt namn? Jaja, kul för mej iaf! Fler Facebook likes på mej än invånare i hela min hemby Jakobstad, ehm sjuk tanke men sant! 
 
 
 
Men med det kommer det en massa sjuka kommentarer som ni själva kan se under bilderna jag publicerar där. Men vad ni inte kan se är de ännu sjukare mailen jag får! Take a look at this som ett par exempel 
 
 

RuisRock?

ÅÅh ni fattar inte vad jag är sugen att åka på festival!! Är borta under Summerburst, Roskilde är slutsålt, Tomorrowland kan jag drömma om, men finska Ruisrock finns med på min festival himmel! Nu är det bara frågan, känner jag någon (eller hallå, alla främlingar är vänner! Så låt mej omformulera frågan, ÄR DET NÅGON) som ska på Ruisrock???? Så sugen att se Calvin Harris (och ja that all about is från deras lineup, har faktiskt redan sett många av de andra stora bänden listade där) meeeen allt annat som har med festival att göra, alltså  tälta, dricka, bra musik, myggor, bajamajor, lera, äckligt, fulla människor, osv. osv. osv!!
 
 
 
Där ser ni en liten peak på deras lineup. Är liksom beredd att boka biljett hem till
Finland bara för 3-4 dagar bara för att gå på festival. Seriöööööst, vill!

That Morning Glory


Lanzarote 2014 recondo.dk

Breakfast - A good start

 
God morgon alla! Måndag morgon, ny vecka nya möjligheter, fånga dagen, ha det bra, bla bla bla och allt det där. Känner mej lite sjuk idag, eller inte förkyld förkyld sjuk men bara konstig.. Så ska vila lite från bloggen idag under dagen, annars lär det bara komma Pessi-hatar-världen-inlägg och det mår ju ingen bra av. Hoppas ni har en bättre start på veckan!

Hard Nipples Working Out

 Jag har ju varit ute och sprungit en massa på senaste tid och jag
har lagt märke till att mina nipples on da cheesburgers blir helt styva och hårda.
 
Eehm okej jag vet, konstigt ämne att ta upp på bloggen men va fän, jag är ju konstig. Men jag känner mej ju helt pervers att springa runt och ha styva bröstvårtor som syns igenom både sport bh:n och t-shirten?! Kunde ju lika bra springa topless då, typ.Samma på gymmet, ibland blir de helt hårda och stirrar tillbaka på mej när jag står framför en spegel. Och inte för att glömma nämna hur många andra jag ser med samma "problem", liksom går inte att undvika se de gamla damerna på Zumba/Arobic eller whatever som har såndär inbyggd bh i träningstoppen som gör att de syns ännu bättre..... *Jessica kan inte sluta stirra* 
 
Nu undrar jag, liksom ni alla andra efter dethär inlägget,
VARFÖR blir bröstvårtorna hårda vid träning?
 
 

Min vän Google berättade för mej att där finns en del faktorer till varför det händer:

1) - när du tränar så svettas du, som vi alla vet. Svettas gör vi för att kroppen försöker
kyla ner sig själv. Alltså kan man få styva bröstvårtor på grund att kroppen kyls ner.
2) - en del sport kläder är ju gjorda så de ska "andas", vilket också gör så
brösten kanske kyls ner lite extra.
3) - brösvårtor är väldigt känsliga och kan bli hårda bara av att t-shirten
eller bh:n rörs fram och tillbaka över dem.
4) - din kropp är bara helt enkelt upphetsad. Inte upphetsad på ett sexuellt sätt, men
på det samma sättet som då du känner hjärtat slår hårdare, du andas tyngre osv.
 
 

Jaha okej, tack för hjälpen Google! Du har alltid svaret på mina frågor"

One Amino Pear

Fitnessguru har lanserat en ny spännande smak på deras
aminosyra OneAmino som smakar hur fräsht och gott som helst!
Riktigt super smak som går riktigt lätt att dricka!
 


Vad är det? Vem ska ta aminosyror, varför, när och hur?
Såhär står det på Fitnessgurus hemsida

One Amino intas under träning för extra energi och uthållighet samt för förbättrad återhämtning och muskeluppbyggnad. Genom att tillföra aminosyror i dess fria form och med hög koncentration av de essentiella grenade aminosyrorna, BCAA maximerar du dina förutsättningar för muskeltillväxt och återhämtning. One Amino passar dig som vill få ut bästa möjliga resultat av dina träningspass. Före, under och efter ett träningspass är kroppen extra mottaglig för näringsämnen och du kan enkelt förhöja din prestationsförmåga genom att tillföra rätt näring. Grenade aminosyror, BCAA som intas under ett träningspass hjälper till att utöka muskeluppbyggnaden och accelerera proteinsyntesen vilket ger påskyndad muskeltillväxt. Under ett intensivt träningspass bryts muskelfibrerna ner och katabola hormoner frisätts. Detta skapar en miljö som är negativ för din prestationsförmåga. Ett tillskott av essentiella grenade aminosyror, BCAA under din träning stoppar nerbrytningen vid träning, ökar muskeluppbyggnaden och återhämtning samtidigt som den ger ett välbehövt energitillskott.

 


Hair Towel

Fick världens coolaste grej från min kille som jag har velat pröva så länge! 
 
 
Alltså det är någon turban grej för håret som man använder efter
att man duschat istället för att använda handduk. Helt coolt, tror ni den funkar också
eller bara gör så man ser sjukt snygg ut i turban? Ska testas!

Latest from Lanzarote

 

Stronger - Get Shit Done

 
Snygga tränings linnen va?! Och ni minns väl att ni får 10% rabatt på köp på
dem och på allt annat ni kan hitta på Stronger.se när ni uppger rabattkoden Jessica10!

Q&A

Här kommer frågorna och svaren på frågestunden här om dagen!
 
 
 
anonym: Berätta mer om dej själv, hur du har råd att leva utan ett "riktigt dagsjob"
och hur dina föräldrar reagerade på bröstop. Och att du visar dig halvnaken på bloggen?
 
- Ja vad vill ni veta? Jag är en liten småstads tjej med otroligt öppet sinne och vill ta för mej så mycket jag kan av livet. Jag vill se världen, jag vill inspirera och jag vill leva ut allt jag vill. Hur jag har råd är rätt simpelt och det är precis på samma sätt som alla andra gör för att ha råd att leva eller spara pengar: - prioriteringar. Jag har aldrig tagit ett lån och använder mina pengar väldigt eftertänksamt. Mina föräldrar reagerade precis som föräldrar borde reagera när deras dotter slänger fram en i hennes ögon en suverän, genomtänkt och för henne bra idé. Alltså väldigt stöttande.
 
 
 
Anonym: Jag undrar också vad
dina föräldrar tycker om ditt jobb.
Och så skulla jag vilka veta hur du trivs i dk,
har du några vänner där?
Du har lovat att svara på det här
flera gånger.. :)
 
- Mina föräldrar har aldrig sagt något illa om vad jag valt att göra, och skulle nog aldrig heller göra det så länge det är något som gör mej glad. De känner mej och vet var jag satt mina gränser. De är glada så länge jag är glad. Min trivsel i Danmark har gått mycket upp och ner, men överlag stor trivs jag i landet, speciellt nu just. Jag har tidigare bara haft ett par stycken vänner, men på senaste tid har jag fått riktigt många som jag kommit riktigt nära. Det gör också stort för min trivsel, mer än jag anat innan.
 
 
 
M: Jag gillar bloggen din, ditt sätt att skriva o det mesta faktiskt. Men hur tänker du kring objektifierandet av kvinnor? Du själv framställs ju lite som ett sexobjekt i ditt jobb, hur känns det? Eller tycker du att feministerna överdriver när dom hatar över hur kvinnor framställs i media? Spelar det någon roll att dessa kvinnor gör det frivilligt?
 
- Tack du! Jag tycker det är överdrivet. Många kvinnor (de flesta? En del mer och oftare än andra) vill ju vara, känna sig, klä sig uppföra sig sexigt på någon tidpunkt i livet. Vi vill väl inte ses som objekt, det vill väl ingen, men vi personer är inget vi inte väljer att känna vi själva er. Jag kanske är ett sex"objekt", men jag väljer och behöver inte se eller ta det som något negativt. Det behöver ingen. Och vi kvinnor som spelar på vår sexighet, i media, i vardagen, whatever, är oftast medveten om det och gör det frivilligt, vilket får mej att tycka det är överdrivet att feministerna ska "blanda sig i" och göra det till en big deal bara för att de tycker det är fel. Sex sells, pussy power, och så är det bara.
 
 
Mathilda: Ska du förstora brösten mer och isåfall när?
 
Ja en vacker dag när jag väljer att byta ut silikonet jag har just nu kommer de nog bli lite större. När det blir aktuellt har jag ännu inte bestämt, men det lär hända nångång om mellan 1 - 5 år.
 
Malin: Hur många cc har du i dina bröst? :) varför opererade du dig?
tjänar du pengar på att modella eller gör du det för att "synas" mer bland kändare
fotografer typ? vore kul om du svarade :D du är super snygg btw!
 
- CC i boobisarna är något jag valt att inte gå ut med på bloggen, men de är rätt jätte små i jämförelse med vad normalt brudar brukar sätta i sina silikonbröst. Jag har alltid velat ha stora bomber och alltid haft känslan att jag kommer ha det. Jag fick inte det från naturen, så fick köpa dem istället, pluss jag tycker silikonbröst är snyggare än de flesta naturliga brösten. Men smaken är som baken! Jag modellar för att det är vad jag älskar och något som varit min dröm. Och jag är väl lite av attention whore, utan dålig betoning, och älskar det. Jag gör det inte för pengar eller "kändisskap", om det var de jag ville ha skulle jag nog försöka mej in på något annat. Typ porr eller pinsamma Youtube videor?
 
 
 
Ida-Marie: Har du alltid vetat att du vill stå framför kameran? Vad är din största dröm? :)
 
- Nej, egentligen började jag bakom kameran sjukt länge. Inte på något professionellt vis eller något, men jag var alltid den som hade med kameran på festerna och tog 500 bilder på en kväll av allt och alla. Egentligen var jag den som ville stå framför, jag älskade se mej själv på bild, men det erkände eller visade jag ju aldrig. Så det har alltid varit en dold dröm. Var sjukt avundsjuk på tjejer som gick "modell skola" och sånt i högstadiet, men skulle själv aldrig vågat börja med det för var osäker vad folk skulle tänka.
 
Anonym: - Vad anser din kille om ditt jobb?
 
- Well, vi har varit tillsammans i 2,5 år och jag började modell karriären efter jag träffade honom och vi är fortfarande tillsammans så uppenbart är han okej med det! Om han inte vore det skulle vi gå skilda vägar. Men kan göra en Pessis pojkvän frågestund så kan vi få höra hans syn på det!
 
  
Jensku: jaa, berätta om proteinpulver! vem behöver det, när/hur tar man det och vilka sorter är bra? sedan februari styrketränar jag (tungt!) 3 ggr i veckan. nu tränar jag också en halvtimme pilates de flesta kvällarna med blogilates och börjar ofta dagen med en liten stund yoga. funderar på att ta proteinpulvret med te på kvällen då jag ogärna vill äta innan sovdags..
 
- Protein pulver är absolut inget måste i en mångsidig och varierande kost, men ett bra sätt att vara säker på att man får i sig lite extra protein i den dagliga dosen! Vilket man gärna speciellt vill ha när man styrketränar. Eller för viktnedgång är också protein pulver ett hälsosamt alternativ som mellanmål t.ex. genom att byta ut Risi Fruttin, kexen till kaffet på kaffepausen, bröd skivan till kvällsmål eller whatever till en protein shake istället, så byter du också ut en del onödiga snabba kolhydrater du i vanliga fall skulle käkat och istället blir du mätt på mer nödvändiga och kilovänligare proteiner. För kom ihåg kära läsare, om ni vill gå ner i vikt - skippa aldrig måltider eller snacks, byt bara ut dem till bättre alternativ! Men bäst är att ta proteinpulver direkt efter träningen, som ett snabbt mellanmål innan du hunnit komma hem och gjort i ordning dagens största måltid som helst ska ätas efter ett träningspass. Då passar det bra med någon form av "Whey Protein", som är det vanligaste proteinpulvret. Om du vill använda protein som kvällens sista måltid/snack för att kanske vara säker på att du fått i dej tillräckligt med protein för dagen eller bara för att njuta av den som dagens sista mellanmål så passar det bra med "Casein Protein" som är en protein sort som tas upp långsammare av kroppen som passar bra till natten, den är också "tjockare" och "krämigare" så den smakar ibland bättre än vanlig protein.
 
 

 
 
 
 
Alexandra: vilka låtar
lyssnar du på då du tränar?
 
- Eftersom jag extremt sällan festar now days så har jag fest på gymmet! Nicky Romero, David Guetta, Alesso, ja en massa dj och radio spelad musik. Crossfit timmarna brukar det köras Volbeat musik till och det är extremt härligt att träna till lite hårdare musik. In Flames är klassiker.
 
 
so: Kommer vi någonsin
att få se lite nipplor?
 
- Man ska aldrig säga aldrig! Men, som det ser ut (menar inte nipplorna eller brösten haha!) och känns just nu kommer det nog inte hända!
 
 
S: Hur länge höll du dig borta från gymmet efter bröstoperationen?
Och hur länge var du "sjuk" efter operationen?
 
- Eftersom jag knappt visste hur ett gym såg ut när jag gjorde bröstoperationen så var det inget jag höll mej borta från på det viset. Men jag upptäckte kärlek till svettiga lokaler och att lyfta skrot upp och ned typ 6 månader efter. Jag hade nog aldrig döds ont efter operationen och kunde redan 36 timmar efter göra en 12h bussresa och mindre än en vecka efter festade jag.
 
 
lizzen: Vad tycker du om österbotten? kunde du tänka dig att bo där om några år? :)
- Älskar min uppväxt i Österbotten och älskar tanken att bo där den dagen jag själv skaffar familj. Men vem vet vad som händer i livet!
 
Saragunmarie 1. Vill du gifta dig och ha barn? Isåfall när? 2. Har du planerat att stanna i Danmark för gott? 3. Skulle du tacka ja om nån stor klädkedja ville ha dig som modell i 5 år framåt? 4. Kommer du att va i Jakobstad på Jakobsdagar i sommar? 5. Vad är det mest pinsamma du varit med om? 6. Vad skulle du göra om du vann 3 miljoner €? 7. Är jag jobbig med mina frågor nu? Hihi, puss!
 
- 1. Om 10-20 år, nu känner mej absolut inte klara med världen, äventyr och mest av allt är jag inte klar med att leva ett liv var jag sätta mej först i fokus framför någon annan. Låter ju sjukt ego att säga så, men så är det. 2. Nej Danmark har nog inte charmat in mitt hjärta så mycket att det är landet jag vill bo i för gott. Men jag älskar Danmark och danskarna och trivs absolut här! 3. Jag är skit dålig på att se mej själv in i framtiden, och 5 år är LÅNGT inne i framtiden i min värld, men som det känns nu skulle jag absolut säga JA. 4. Kanske, kanske inte! Jag har faktiskt inte bestämt mej än men jag tror det blir ett Jakobstad besök under Jakobsdagar bara för att få se vänner och bekanta och resten av alla som åker hemåt under den veckan! 5. Oj nej de vet jag faktiskt inte! Jag frågade vännen jag reste till Lanzarote med om jag gjort något pinsamt och han sa att det var när jag käkade Nutella pancakes här om dagen när jag hade mitt cheat meal day och hade Nutella överallt över hela mej. Alltså förlåt för fulaste bilden ever av mej här under men så där såg jag ut... Fast vet inte om händelsen var mer pinsam för honom som behövde sitta brevid Jessica 5 år. 6. Börja med att ge iväg en massa pengar till min familj, sätta in en massa pengar på banken tills jag köper ett drömhus någonstans, köpa aktier, resa, köpa en unicorn, måla hela världen rosa.. Eller nej, första grejen jag skulle göra vore boka en resa, i bussines class raka vägen till Australien. 7. Inte alls, väldigt underhållande tack för dem, puss!
 
 
 
Ronald: What was the airline you flied with to Lanzarote?
How was the food? Would you fly with them again?
 
- Nämen hej på dej Ronald tack för din fråga! Vi flög med AirBerlin som var 1,5 h försenad med 1 av de 4 flygen vi reste med. Maten var den sämsta flygplans maten jag någonsin fått och totalt värdelös, skulle nästan hellre varit utan. Personalen var väldigt oproffsig och gav inte ett nice intryck. Om AirBerlin har billigaste flygen på marknaden för flyg under 1,5h skulle jag boka dem igen, annars nej aldrig.  
 
 

Home sweet home

Nu är jag hemma igen i lilla Svendborg från Lanzarote!
Super ledsen för den här super tröga uppdateringen här,
men ska försöka hinna berätta mer om resan så fort som möjligt!
 Standard och nästan alltid obligatorisk flygplats drink i Pessilandia
efter att söta M introducerade den till mej i Nya Zeeland tusen år sen nu.
 
På vägen hem från Lanzarote gjorde vi en mellan landning i Düsseldorf så vi tog en natt (ehm typ 7 timmar?) på hotell där. Därför min kitty katt Gullan fick åka handbagage så hon kunde sova tillsammans med mej (hon gillar inte sova ensam, blir så gnällig, så ja tja får väl hålla henne glad med att alltid sova med henne då. Hon har ju endå varit min bästa polare i typ 15 år så vill ju inte göra henne sur heller.) och hon gnällde om att hon ville ta selfies när hon nu får en gångs skull fick se omgivningen så jaja, fick ju vara pinsam och agera kamera man för henne där (fattar nu hur min pojkvän känner sig när jag gnäller om att han ska ta selfies av mej). Men klart hon ska ha selfies, hon har ju faktiskt garanterat sett mer av världen än typ många av er.
 
Jaja men var ju inte Gullans selfies jag skulle skriva om utan Düsseldorf! Vet inte hur mycket ni kikar nyheter och sånt men det var en sjukt stor storm där med minst 7 döda och totalt kaos. Träd, kvistar och annat skit låg överallt! Totally crazy! Den stora stormen hade varit några timmar innan vi kom, men var en annan storm på gång under natten igen så vi kunde höra ambulans bilar och folk uppe mitt i natten med motorsågar i full gång för att röja trädoch rädda hus .
Sjukt läskigt vad väder och vind kan.
 
 

Let me take a Selfie

 
Ååh tänk om man vore såhär solbrunfinnegerbollyummyyummy-färg året runt! Love it!

Cheat me over

 
Efter en massa helt super shoots här på Lanzarote var det dags för en cheat meal day! All in, verkligen. Jag älskar mat!! Oreos i sängen innan klockan 08, 3 bollars glass innan klockan 10, club sandwich med fries till brunch, Nutella pancakes med glass till snack, en hel jävla pizza, tiramisu till dessert, ett helt paket Ship O'hoy cookies, och några bitar choklad. Öhm, tur att jag inte har cheat meals en gång i veckan, typ pluss minus 1-4 gånger i månaden beroende på, för som ni hör spårar det totalt...

Push Yourself

Okej, sammanlagt minst 25 km springande på en vecka och runt 100 km promenerade på 9 dagar är rätt nice för en "semester" resa. Och från att inte ens klara av löpa mer än 3 km, och sen ens orka springa 5 km i ett sträck och sen också klara av att förbättra tiden får en verkligen att känna sig lite kunglig.
 

20 000 facebook followers

 
 
Känns helt otroligt! Om någon av er läsare också är en av de 20 000 följare, TACK FÖR ATT NI GÖR MEJ GLAD! 

Isla de La Graciosa

 

Ask me

Idag ska vi ut på en båttur här i Lanzarote! Sååå, söndagen till ära sätter jag igång en frågestund här på da blogg! Fråga mej vad ni vill, modellandet, resor, jobb, kärlek, vänner, mys, bröst, hår, fitness, träning, rumpor, protein ja whatever! Och kom ihåg, om ni inte frågar nått får ni heller inget veta! Bombadera mej med allt mellan himmel och jord framtill på tisdag så kommer svaren upp på onsdag eller torsdag. Have fun!
 

That's the Real Me

Förlåt om jag får det att se ut som om jag är världens snyggaste, fräschaste och helt fantastiska babe 24/7. För det är jag verkligen inte. Dethär är mer likt den riktiga Pessi.
 
 
 
Ja sådär ser jag ut, och jag har inte ens druckit alkohol, knarkat, precis vaknat eller sprungit ett maraton innan jag ser ut sådär. 

Sorry Cutiepies!

Super ledsen för asdålig uppdatering här!! Verkligen! Saknar ju er och bloggen! 
Men håll ut, snart e jag hemma igen, om
4-5 dagar har lite bloggtid igen! 
 

Location Shoot - volcano

 

Playa Blanca

 

Playa Blanca

 

Sneak peek from late night Pool Shoot


Run Bitch Run

Jag hatar att springa. HATAR med capslock. Seriöst. Min lista på hata saker är 5. Volleyboll 4. Kyla 3. Arroganta människor 2. Orättvisa 1. Jogga. Typ ja så dåligt är det. Och ni vet vad jag sagt tidigare, jag tänker göra saker jag hatar bara för att utveckla mej själv och växa som person. Eller whatever. Så det är vad jag gjort här på Lanzarote nu en gång om dagen, löpt, sprungit, joggat. För 2 veckor sen löpte jag 3 km och DOG, nu har jag löpt 5 km och känner mej som uppkommande maraton löpare. Nja typ.

Lanzarote Grand Tour

Idag har vi tagit en liten turist-javisst tur runt öns höjdpunkter. Egentligen tycker jag inte om typiska turist fällor, för att det är så töntigt turistiskt med miljoner irriterande turister, men är riktigt glad över dagens turist tur! Helt otroligt här på Lanzarote som är en vulkan ö och har riktigt annorlunda landskap än vad jag någonsin sett eller upplevt förr. Så riktigt intressant dag har vi haft var vi fått uppleva Lanzarotes vulkaner, små byar, vin prövning, kultur och höjdpunkten var absolut den amazing "byggnaden" Jamoes del Aqua.
 

Mobile Update incoming

Alltså efter många om och men om jag skulle dra med datorn till Lanzarote, för att hålla er uppdaterade, men så kom jag fram till att den får stannar hemma. Sorry! Så alltså kommer det bli endast mobila inlägg de 10 kommande dagarnar, så mycket eller lite det nu blir får vi väl se. Kommer slänga in en frågestund någon dag här snart så får ni bombadera mej med en massa funderingar mellan himmel och jord, och så kommer det också en närmare berättelse om vad mina sommar och lite andra planer är. Men nu ska jag njuta av vad Lanzarote har att erbjuda! Uppdaterar er när jag kan, puss & kram.
 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar