That Partner in Crime

Okej damer och herrar innan det blir en intensiv helg här i Amerikaaa ska jag passa på och berätta lite vad jag egentligen gör här. Eller, nej jag ska berätta VEM jag är här med. För denhär gången är jag faktiskt INTE ute och reser solo. Nepp jag reser faktiskt med en annan Finlands svensk tjej. Faktiskt en tjej jag aldrig har haft något som helst att göras med, aldrig innan känt eller ens träffat. Nåja Svenska Finland är ju rätt utspritt, inte känner man väl alla svensk talade finnar endå? Nej men det komiska är att vi båda är från samma lilla stad. Vi är otroligt lika till sättet, vi har flera gemensamma vänner, vi är i nästan samma ålder och vi har båda festat helgerna igenom på samma lilla nattklubb i våra unga år och vi ALDRIG kommit i kontakt med varandra innan. Hur sjukt är det egentligen när alla känner alla hemma i vår stad? Såklart vi visste om varandras existens, men vi hade verkligen aldrig stött på varandra. Ja men ödet gjorde så att våra vägar tydligen aldrig möttes innan vi bestämde oss över Facebook för att men hey vi e ju ganska lika, vi vill rätt mycket det samma, så varför inte se lite av världen med varandra?
 
Så ja ladies and gentlemen dethär är pinglan jag reser med, en underbar människa jag redan klickat bättre med än vad jag någonsin kunnat ana, låt mej presenterar my partner in crime Madelaine (www.amsdelain@blogspot.com)
 
 
Men vadå "se värden med varandra"? Vad händer efter LA och USA? Ska ni fortsätta tillsammans någon annanstans? Har ni mycket på gång eller? Jaa men vet ni, detdär vet man aldrig, och vi får väl se vad som händer.
 

Travel is a Lifestyle

Att resa på det sättet jag gör är absolut en form av livsstil. Jag tror inte alla alls skulle klara av det och kunna njuta av det. Och det är en sån otrolig skillnad att resa som turist och att resa resa. Resa som turist klarar alla, det är lätt och skönt, det är hotellrum, shopping, käka ute, se det man ska se, och bara be there do that i en viss tid och spendera pengarna man arbetat för. Men att inte ha en plan, att inte ens veta när resan slutar, vart resan kommer gå, vad som kommer hända, ta dagen som den kommer, att ha en liten budget, allt det är en helt annan konst. Och det är vad jag gillar, jag föredrar helt klart den typen av resandet framför turistandet.
 
 
Och jag trivs helt löjligt bra att ha mitt lilla liv i bara en rosa kappsäck. Ibland är det lite skrämmande att tänka jag är 23 år gammal och äger egentligen ingenting. Jag har ingen lägenheten, jag har ingen bil, jag har inget fast jobb, jag själv äger inte en massa möbler (okej helt ärligt, inte en enda), jag har egentligen ingenting av allt det normala människor i min ålder har. Men vad jag har som de flesta som har åvanstående grejer är så otroliga många upplevelser, minnen, erfarenheter och jag har sett så mycket mer av världen än någon av de som valt en annan livsstil än vad jag gjort. Och jag älskar och är otroligt glad jag valt det jag valt och gör det jag gör. Jag hinner också vara vuxen och ansvarsfull, en vacker dag, inte nu.

A day in Downtown LA

Idag har jag varit nere i DownTown Los Angeles vilket var något nytt och intressant. Tror jag inte alls hade vägarna dit förra året (eller kanske det var där vi kollade en Amerikans fotbolls match på stadion?) så det var kul att strolla på där en hel dag idag och se något nytt. Downtown är väldigt olikt resten av vad ja sett av LA. Käkade Persian food (vad är Persian på svenska? Persisk? Ehm finns det något som heter det?), kollade in juvel affärer, checkade in the Fashion Disctrict och fick min livs första piñata. I minatyr form, super söt! 
 

Being Happy

 

Happiness is new Nails

Alltså åååh den känslan att ha nygjorda fräscha naglar. Mmm oslagbar! Öh ja förlåt för att jag låter brutalt fåfäng, divig och bimbo att säga något sånt ytligt som nya dumma fake naglar gör en lycklig, men jag är säker på att åtminstone någon av er läsare vet känslan jag snackar om. Eller?! Och Starbucks, palmer och Hollywood Boulevard är också rätt höga lycko faktorer.
 

Gold's Gym Venice Beach

 Ååh nu e jag lycklig! Jag är en vane människa så om jag inte går ofta till gymmet försvinner (tydligen??) sakta men säkert min normalt dagliga abstinens till träning, så nu när jag inte tränat på 2 veckor och börjat svänga om mitt huvud till Pessi- du-kommer-inte-träna-på-6månader-punkt-slut så har jag faktiskt mått förvånansvärt okej psykiskt och fysiskt hittills. Meeeen idag bussade jag in till Santa Monica och gick dendär underbara strandpromenaden till Venice Beach, gick in bland de små kvarteren och kom till the one and only Mecca of Bodybuilding - Gold's Gym. The original Gold's Gym där mr Arnold Schwarzenegger pumpade sin kropp back in the days. Jag äälskar stället. Var ju där och tränade för ett år sen också så jag visste ju liksom det här var ett måste jag skulle när jag var tillbaka i LA. Det ÄR ett måste för alla tränings nördar som besöker LA att åtminstone en dag ta sig ut till just dethär gymmet! Och jag var så glad att få pumpa lite kroppsdelar i 2 timmar för 20$, det gör mej verkligen så så glad. Självsäkerheten, utstrålningen, glädjen inombords, jaa allt bara skjuter i höjden av lite träning! Och vägen till gymmet med palmer, sand, sol och glad människor bidrar ganska bra till lycka också. Men jaa, egentligen tror jag faktiskt jag kommer överleva reselivet utan vidare gym tillgång, fast jag verkligen har mentalt svårt med ens tanken, men kommer absolut ta chanserna till träning när jag direkt får dem. Här ska inte någon kropp förfallas bara för att man lever #thegoodlife.
 

The Counter

 OMG jag har hittat mitt nya favorit var-man-ska-käka-sallad-ställe i USA!! Eller nja, förstaplatsen på awesome sallads ställen att käka på enligt Pessi ägs ju av Cheesecake Factory och den får nog nästan behålla sin första plats. Men andra placeringen som varit Chili's blir ersatt av The Counter! Som egentligen är en make your own hamburger typ av ställe. Men alltså omg bara tänk er hur jävla dröm gott det också är med egen valda sallader för 10.50$ som är en häst portion och med precis allt man vill ha på en sallad. Seriöst GOTT och ett måste för alla sallads turister i La!!
 

Fortune Cookie

 

What are you doing really?

Alltså när ska jag avslöja vem jag reser med? Var jag bor?
Vad jag egentligen gör? Vad är mina planer?
 
 
Jo svaret på det kommer komma riktigt snart. Men jag kan svara sådär lite på vad planerna är. Eller egentligen vänder och ändrar planerna för mej just nu lika ofta som vädret gör i Melbourne. Men vad som är spikat och som garanterat kommer hända (eller, bara om det typ inte blir tsunami eller de hittar ett svart hål i havet?) är att jag åker till Mexiko nästa vecka, från söndag till lördag. Varför det? Ni trogna läsare ( och ni andra bara checkar in det på den HÄR länken.) fick ju se att jag förra året gjorde en modell-fotoraf-kryssning från Long Beach till Puerto Vallarta och Cabo. Precis det gör jag i år igen, men denhär gången sponsrat av en god vän här i Kalifornien jag kännt sen förra året. And I'm sooooo excited!  Sol, lyx mat, havet, gym, modella, god vän, och jaa bara en massa lyyyyyyx!

 
Men det är ju en vecka tills dess. Vad är planerna i Amerika och Los Angeles tills dess? Jo innan Mexiko så är det tänkt att det blir sov-plats byte minst två gång, det kommer bli ett besök till en annan av Amerikas stater, det är Halloween, meeen som sagt planerna är väldigt snabb bytandet med denhär typen av resandet och det är 7 vackra soliga innan Mexiko so who knows vad som hinner hända innan dess! 

LA Life

Alltså det är svårt att förklara hur LA (eh ja och världen överlag?) är till någon som inte sett det. Det är svårt att förklara LA till någon som bara sett det ur turist ögon. Det är svårt att förklara en livsstil man själv inte prövat och därför inte förstår. Bilder säger mer än tusen ord, och de orden väljer man ju helt själv vilka är. Men de orden behöver inte vara den hela sanningen bakom en bild.
 
 
Dehär bilderna från idag får ni själva välja orden till. Men jag vill bara tillägga och berätta jag aldrig varit i ett sånt amazing hus som jag varit i idag. Rakt på Malibu Beach med den mest otroliga utsikten jag någonsin sett från ett hus. Jag har aldrig suttit som passagerare i en Ferrari eller Masararti innan idag. Och precis det är ju det bästa med att resa, att se, göra och pröva nya saker man aldrig gjort innan. Och nu säger jag inte det behöver vara million dollar houses, det behöver inte vara de mest crazy stuff, det behöver bara vara en annan och ny upplevelse än vad du prövat innan. Det är precis det jag älskar med att resa.

Good morning LA

Godmorgon LA! Vet inte vad klockan är i Finland just nu, 8-9 på kvällen? Hur som helst vaknade precis upp efter en kväll ute i Santa Monica igår natt (eeh jag har varit ute två gånger redan sen jag kom hit och har noll bilder från the nightlife så det måste jag se till att bli bättre på) och det är väl snart dags för något dayparty. Det e ju lördag, woop woop!
 

Santa Monica Beach

 
En liten snabb oediterad bts peak från gårdagens shoot ute i Santa Monica med JSnow Photography.

Runyon Canyon Park

Har ju tagit med systemkameran på resan så lovar att inte bara göra updates med mobil bilder som har trist kvalitet! Så idag när jag gjorde en andra promenad ute till Runyon Canyon Park, där vid Hollywood Hills, så tog jag med kameran så får ni en liten bättre uppfattning om vilken underbar utsikt det är där uppe. Härligt va?
 

Photoshoot nr 1

Okej så var första shooten i USA redan done, och samtidigt så fick jag en super dag i solen både i Santa Monica och Malibu med en fotograf vän jag lärde känna redan förra året. Känns egentligen helt overkligt att vara tillbaka här, att träffa en människa jag mötte senaste för ett år sen, vara ute i Santa Monica, Malibu, och jaa bara LA. Kul känsla.
 
 

Los Angeles day 1

Tjodeluu bloggen! Nu just är det morgon dag 2 här i LA för little miss Jessica och allting har startat igång rätt bra. Förutom att jag var löjligt jetlagged igår, riktigt sådär irriterande slö på förmiddagen och ville bara sova men kunde endå liksom inte få nån sömn. Super irriterande!! Men nåja, det lär jag väl ha blivit av med till idag redan. Anyway första grejen när jag vaknade igår morse var ju att gå en morgon promenix i Hollywood Hills, super härligt och uppfriskande! Yeeeh Hollywood..
 
 
Btw jag har ju typ inte berättat nått här på bloggen. Vad gör jag här egentligen? Vem är jag med? Var bor jag? Är det solo backpacking på hostels så som jag brukar eller reser jag tillsammans med någon?

LA baby

 
Resan hit gick hur fint som helst och tabbade mej inte på utfrågningen i tullen heller så here I am i Los Angeles igen! Woho!!

Q&A Session - That Boob Job

 
Okej kan väl inte helt överge bloggen nu när jag håller på att komma igång med resandet och
det lär bli lite dålig uppdatering innan jag kommit fram osv. Så här har ni ett till tidinlägg, om
detdär långt efterfrågade boob jobbet jag aldrig riktigt berättat om.
 
 
 
Anonym: Var lagade du din bröstförstoring och hur mycke kosta de? Hur fick du pengar till de? :) 
Anonym: hur länge tog det att du kunde vara som vanligt eftet operationen? har du ärv eller bristningar i huden? tips mot dom?
Anonym: Minns du hur dina bröst kändes och hur det var att ha dem innan förstoringen? Hur mådde du då? Och hur ändras relationen till dem efteråt? Hur känns det egentligen mentalt att ha silikon i dem? Kan man sova på mage? Man blir ju så nyfiken på sånt här,
är ju inte många som skriver så "djupt" om dem direkt... 

Alltså kan inte ens minnas om jag någonsin gått ut med det på bloggen var jag faktiskt gjorde min bröstoperation? Har varit lite ssh ssh med var jag gjort dem för jag vet ju hur fördomsfulla människor, speciellt här i trakterna är. Fördomsfull är man ju mest pga av att man inte vet något. Nåja hur som haver har jag gjort mina bröst i Bangkok, Thailand på Yanhee Hospital. Gjorda av en kirurg som gjort tusentals bröstoperationer innan han gjorde min. De är sjukt kunniga där och om man ska ha bra bröst tror jag verkligen på att det ska göras där och inte här. Tivivlar inte på doktorerna i Skadinavien, de är säkert sjukt duktiga också (det har jag ju sett på andra sillisbrudar) men jag tror endå på att en kirurg som opererat xxxx antal personer innan mej kan det bättre än någon som gjort xx operationer. Resan dit osv kostar ju en del, men själva operationen gick runt samma priser som vad det står på deras hemsida i dagsläget om vad det kostar där. Runt 2500 € .
 
 
Jag blev utskriven nästa dag från sjukhuset, stannade en natt på ett hotell i Bangkok och sen reste vidare över halva Thailand i buss. Så ja tja, var ju nog helt okej typ direkt efter. Man är ju såklart styv osv. men hade nog inga jag-tror-jag-dör-dagar överhuvudtaget. Kan bara minnas en eller två gånger när jag hade otroligt obehaglig känsla efter operationen, och det var första gången jag satt mej upp i sängen efter jag vaknade upp från nedsövningen (hallå tänk er själva att plötsligt ha en tyngd över bröstet som aldrig funnits där innan?) och när doktorn hjälpte mej stretcha ut armarna över huvudet (super viktigt så man inte förblir styv och rädd för att röras). Skulle inte kalla dehär känslorna som smärta eftersom det var nog mest bara ovant och obehagligt nytt att ha två plastbitar insatta i kroppen. 2-3 veckor efter operationen var den mesta av styvheten borta och jag kunde nog nästan leva helt normalt igen redan då. Gjorde t.ex. en riktig ordentlig festkväll när det var Full Moon Party på Koh Phangan typ bara 10 dagar efter operationen, alltså verkligen en fullt ös medvetslö sup-bort-kameran,-kläder-och-pojkvän-kväll, så säger väl också mycket hur bra jag mådde snabbt efteråt. Sen angående ärr, klart det blir ärr efter en operation, och nu är det så länge sen jag gjorde denhär operationen, men mina ärr är super fina. Ska ta bild av dem nån dag så kan ni få se. Jag minns inte hur det var med stygnen men S säger att det var så att det var sytt från insidan så kanske därför ärren blev så fina. Bristningar har jag inget av så det kan jag inte riktigt svara på. 
 
 
Okej sämst bilder, men typ beviset på att jag var frisk, kry och glad turist direkt efter operationen.

Alltså mja, det är ju nästan 3 år sen jag gjorde operationen nu så kan väl inte direkt säga jag minns hur det fysiskt kändes att ha vanliga bröst. Lika som att ha fake I guess? Alltså det är ju inte kanske som man tror innan man vet något om silikonbröst, men de är ju inte som två stora hårda bollar eller nått. Helt super mjuka och är säker på ingen som inte visste jag hade silikon och kände på dem skulle fatta att det faktiskt är silikon i dem. Så fysiskt är det ingen skillnad. Jag sover alltid på mage och det går hur fint som hellst. Som sagt, det är inte två hårda bollar som är ivägen osv, det är bara som två helt vanliga bröst. Och kivnnor med riktigt stora bröst, real or fake, har väl problem att sova på mage anyway? Jag har ju inte SÅ stora, så för mej är det inget problem. Mentalt är det väl en skillnad eftersom de gjort mej självsäkrare och gladare med mej själv. Och med hela dethär modell och sociala media uppståndelsen som jag håller på med så är det ju såklart mycket fokus jag sätter på brösten. Var nog endå alltid en sån typ av tjej innan jag hade silikon att jag främhävde dem mycket med urringat och push up osv. Så det är då inget nytt jag började med barar för att jag har silikon, det blev bara mer provocerande och uppenbart i andras ögon.
 
 
Angående hur man sparar pengar till något sånthär är väl svaret som på allt annat man sparar pengar till. Om man vill det så fixar man det. Prioriteringar. Köpa ett par nya byxor eller lägga dedär byxpengarna till sparkontot? Gå ut och festa ihelg eller lägga dedär festpengarna till sparkontot? Ett nyt silverhalsband eller sparkonto? Shoppingresa eller sparkonto? Prioriteringar.

LPG in Jakobstad at MI Balance

För att ni inte ska dö bort av uttråkning så har jag gjort ett par stycken tidsinställda
inlägg till er medans jag sitter i ett plan över Atlanten (jag vet, så snäll är jag!).
 

Okej först och främst vill jag bara säga dethär inlägget inte på något som helst sätt är sponsrat eller något liknande.
Dethär är helt min ärliga mening och tycke om LPG. Och överlag behöver ni inte oroa er för att jag adrig skulle skriva min ärliga mening om produkter osv. på bloggen även om det är sponsrat eller inte. Nåja här här kommer min historia om vad jag tycker om mina LPG behandlingar jag gjorde vid MI Balance i Jakobstad!

Senaste veckan gjorde jag min sista LPG behandling på min lilla 6 gånger session jag fick som julklapp av familjen.
Och jag är såååå glad över att jag fått gå på den! Jag har alltid haft celluliter, främst på baksidan av låren, som verkligen inte rubbas eller går att få bort hur mycket jag än tränar, äter rätt eller ens är underviktig, de finns alltid där och det är bara så min kropp funkar. Jag har läst om LPG mot celluliter i tidnings tester och liknande, men alltid trott och tänkt det som en svindyr behandling som bara finns i stor städer.
 
 
 
Men så av en liten slump upptäckte mamma MI Balance här i Jakobstad. En liten klinik som ligger ute i Varvet som söta Marianne driver. Ni kan läsa om mitt första LPG besök HÄR, då jag var ny och ovan till dendär känslan man får under behandlingen.
 
Men sista gången kan jag helt ärligt säga jag kunde slappna av så mycket att jag kunde ha somnat. Det är så skönt och avslappnande samtidigt som man vet det verkligen gör bra för kroppen, och jag njuter så bara av dendär känslan att man unnar sig något. Och jag märkte en sån stor skillnad på känslan och smärtan i vävnaden från första besöket och sen på det sista. Jag märker inte bara skillnad på hur det känns under behandlingen, jag kan ju också SE skillnad. Först och främst bara att huden har fått en helt annan lyster och färg. Den är mycket stramare och jag har förlorat en massa vätska och överflöd i benen jag haft så länge. Alltså med andra ord, de har krympt och stor del av detdär "fett darret" har försvunnit.
 
Och sen celluliterna, de som var den största orsaken
till varför jag ville dethär, de har minskat avsevärt! 
 
 
Simon har sagt jag ju inte alls behöver någon behandling för mina celluliter, att de bara syns i fel ljus och de är så lite. Men JAG vet att de finns där, JAG vet att jag inte känner mej 110% bekväm i shorts, och JAG lider av dem. Och där är det poängen ligger, vad man SJÄLV tycker. Många har säkert mycket mer celluliter än vad jag har men är okej med det, GOOD for them, men jag vill göra något åt mina.
 
Tadaaaa! Sådär ser jag ut i dagsläget. Och visst är där inte mycket celluliter va. Inga alls. Har några veck / ränder där under röven som ni ser, vilket egentligen inte direkt är celluliter eller stretchmarks utan bara lite oförklarliga röv veck (eeh?).

Och helt ärligt, LPG behandlingar är inte bara något för det yttre, det är något som gör stor skillnad också för insdian av kroppen och något den verkligen behöver (iaf kan jag verkligen märka att mina ben behövde dethär!). T.ex. dehär cellulit LPG programmet vi har använt på mej sätter igång hela blod och vätskecirkulationen, den förbättrar ämnesomsättningen, lymfdräneringen och fettförbränningen, och är otroligt bra för vävnaden. Att jag gjort dethär nu så pass ung är något som också är super eftersom det förebygger problem när jag blir äldre. Som sagt, min typ av celluliter går inte att få bort på något annat sätt än LPG, och kroppen behöver verkligen bli av med dem (t.ex. är det många med åldern som faktiskt för stora smärtor av sina celluliter), så det är verkligen inte bara något ytligt fåfäng. Jag älskar investera i mej själv eftersom jag är den enda jag ska vara runt varenda dag och tillsammans med för resten av mitt liv. Jag spenderar gärna tid och pengar på att förbättra mej själv till the best version of me. Och kanske 50€ per gång för en behandling låter dyrt för vissa, men helt ärligt det är verkligen inte det. Det är faktiskt en investering i det viktigaste du någonsin kommer äga och ha, alltså i dej själv. Det som syns från utsidan vad som hänt från behandlingarna är bara en liten liten del av allt som verkligen hänt där inne i kroppen av dethär.

Här är en video från en Svensk klink som berättar rätt bra om
vad LPG går ut på och vad det gör för din kropp.
.
 
 
 Vad som är så super bra med MI Balance här i Jakobstad är att Marianne
verkligen BRYR sig om sina kunder, och man får den känslan också.
 
 
Denhär underbara damen är ingen som bara vill att du betalar hennes levebröd, utan hon vill verkligen hjälpa sina patienter och kunder. Hon vill verkligen vi alla ska känna att vi få resultatet vi vill ha och hon gör allt hon kan för att hjälpa dej uppnå det. En vanlig LPG behandling varar egentligen bara i 35 minuter, men hos MI Balance gör hon 45-50 minuter varje gång. LPG behandlingar är ju inte heller bara för såna med celluliter som de behandlingarna jag gjort det främst för, t.ex. LPG Lipomassage passar alla som vill strama till kroppen och minska vätska och fettcellerna i kroppen och få igång systemet.
 
Kan absolut lugnt säga jag hellre skulle gå på en LPG behandling som gör något ordentligt för kroppen än en vanlig massage till en massör, eller helt enkelt spara in på alla dedär godis/alkohol/fest/glass utgifterna som lätt går upp i närmare 50 euro i veckan och sätta pengarna på dessa behandlingar istället. Jag vill verkligen rekommenderar LPG riktigt stort för precis alla som bryr sig om sin kropp! Och jag kommer med all säkerhet hålla igång med att gå på LPG behandlingar minst en gång månaden när jag har möjlighet till det.
 
 
Och det roligaste av allt är faktiskt att se Simons reaktion till vad som hänt med mina ben och rumppa. Han är helt förstummad över det och säger verkligen att det där var riktigt väl spenderade pengar. Jag har sagt till honom att han kanske bara har glömt hur huden och benen/rumppan kändes eftersom han inte sett mej på 3 veckor, men han är så övertygad om att det är en sååån märkbar skillnad. Jag menar, han har kännt på dessa ben och rumppa i 3 år, han vet hur den känns. Huden, fettet, stramheten är så annorlunda. Haha, det är såå kul att det inte bara är jag och Marianne som märkte en stor skillnad på min kropp, utan att  till och med Simon också kan känna det. Super kul!

CPH-LAX

 
Har precis kommit till Kobenhavns Lufthavn och ska sätta igång inchecknings proceduren nu. Flyger ut som ni ser på biljetten klockan 15:10, så har gott med tid för fuck ups och annat typiskt mej innan jag är på väg mot Los Angeles.

Halloween Outfit

 
Tävlingen om ett 30€ presentkort till AlphaGeek är avslutad och
vinnaren är kontaktad! Tack för all hjälp med vilken av outfitsarna jag skulle välja!
I år kommer det bli Pessi the SuperWomen som dyker upp på Halloween, woho!
 
Ni kommer väl ihåg att ni får en 10% rabatt på hela maskeradsortimentet på AlphaGeek
om ni beställer innan söndag! Bara uppge Pezsi10 vid betalningen så dras det av.

How about the Blog?

Okej så vad ska hända nu när miss bikini bimbo blogg modell Pessi åker ut på resande fot?
Frågan på allas läppar är ju VAD KOMMER HÄNDA MED BLOGGEN PEZSI.COM?!?!?!?!?!

 


Jaa typ sådär ser jag ut när jag reser, lovar.

Jo men don't worry små vänner, bloggen kommer nog keep on running! Det kommer den, det lovar jag. Drar med min mini laptop också så jag säkert kan hålla er uppdaterade. Förra året drog jag ju inte med någon dator när jag var 50 dagar i USA för trodde jag hade världens mest awesome telefon som skulle ta apsnygga mobilbilder, men så var ju INTE fallet eftersom den var typ årets sämsta aptelefon. Så denhär gången kommer datorn med! Men realistiskt sätt så kan jag såklart inte hålla bloggen lika uppdaterad som normalt med 4 inlägg om dagen. Men lovar uppdatera så gott det går och som det passar! Hoppas ni följer med äventyret här på bloggen. Oooooch en ny grej som kanske kommer dyka upp i och med mitt resandet är en Youtube kanal, hehehehehe, vad tror ni om det?

Thoughts in my head

Med inspiration från Carro och KJLD så vill jag också så som de
skriva en lista på en del tankar som rör sig i mitt huvud just nu.

1. Alltså tänk att jag är i USA om mindre än två dygn! Helt sjukt. Borde jag berätta på bloggen om denhär grejen som kommer avvika sig lite med denhär resan i jämförelse med de tidigare? Nä, vi tar det senare. Och tänk om jag inte ens slipper in i landet? Jag fuckade ju upp riktigt på frågorna i tullen förra året, tänk om jag säger något RIKTIGT fel dethär året och jag får vända om redan där? Eller vad om jag inte ens slipper på planet i Köpenhamn? Jag hade ju visst glömt fylla i mitt ESTA visum information på Norweigians hemsida innan 72 timmar före avgång, vad om de inte låter mej stiga på? 
 
 
 
2. Borde jag köpa en Playstation 4 till Simon? Han är ju faktiskt en otrolig kille och han vill ju faktiskt vara tillsammans med mej fast jag flänger iväg till andra sidan världen. Han förtjänar nog alla världens Playstations. Men en PS kostar 400 €, tänk hur mycket jag behöver dedär 400€ på denhär resan! Tänk allt jag kan göra för 400e!! Jag kan nog nästan leva en månad för 400€ .. Fan det är mycket pengar, men han förtjänar ju faktiskt de.. 

3. Vad kommer hända med min kropp när jag åker ut och reser? Min älskade träning och kost? Kommer min kropp förfalla utan träning och rutiner bara efter en vecka? Vad om jag inte kommer klara av att kontrollera mitt matintag och sockersug? Kommer jag få sjukt mycket ångest av att inte få gå på gym varje dag och kanske dricka en del mer alkohol än vad jag gjort på en tid? Kommer jag klara det psykiskt? Vad om jag fallar tillbaka i dåliga tankebanor i dethär lilla svaga hvuvudet jag har?
 
 

4. Kommer bloggstatistiken och Facebook dö ut när jag reser? Jag vet jag inte borde påverkas av likes och besökare, men det gör jag. Klarar jag av att se det sjunka och gå ner? Jag åker ju inte ut och reser för att hålla mina sociala media kanaler uppdaterade 24/7, jag måste våga koppla offline utan att vara rädd jag blir övergiven av följare.

5. Varför är dethär här under det bästa och mest förklarande ordspråket till vad jag känner? Har jag skrivit det utan att veta om det? Finns det andra som kan känna precis exakt såhär som jag gör? Varför är jag en sån förvirrad själ, kommer allt bli ännu värre efter denhä resan? 

 

NightMare passangers

 Jag är en sån som tycker att en bra/dålig flygresa beror
mycket på resten av personerna man sitter runt i flyget.
Är det världens största människa som borde köpt två säten istället för att använda sitt eget och halva mitt? Är det någon som verkligen inte kan sluta snacka? Barn som skriker/hoppar/sparkar? Någon som äter chips/äppel/godismedpapper/ägg/fisk/annatsomärsjuktirriterade? Eller någon söt person som bjuder på tuggummi, fattar vad smaltalk och inte mer än så är, någon som bara är söt och normal? Här är ett par bilder på dedär som inte hör till söt och normal kategorin...
 
 
Ååh tänk att ha nån av dem på detdär 12 timmars flyget till LA imorgon?
Omg, det är verkligen kill me slowly tortyr.

Inspo


#detfinnsingetdåligtväder

 Regn är så underskattat! Jag älskar verkligen att vara ute i regnväder (eller okej, bara när det inte är svinkallt såklart), det är så otroligt skönt att känna hur vattnet bara rinner över en och hur genom blöt man blir. Så när regnet inte ville sluta ösa ner på hela dagen idag så var det bara att bege sig ut i det. Så Simon och jag fick en härlig 7 km pw/jogging runda i riktigt ösregn, vilket känns såååå extra bra istället för att bara köra på den så klassiska dåliga ursäkten att det är för dåligt väder för att gå ut i och inbilla sig att det är helt okej för att få sitta i soffan hela dagen .
 
 

Sälen 2014/2015

Alltså liten varning här redan nu men jag kommer nog gnata på om dethär bartender ubtildningen jag kommer köra nästa år för jag är så himmla taggad på den!! Och jag är verkligen så glad för killarna bakom BartenderBolaget och är så himmla säker på det kommer bli legendary! Så jag tänker se till att påminna er ordentligt om att ni får en riktigt fin rabatt (nu snackar vi 2000 kronor!!) om ni bara bokar in er till en av vinterns utbildningar innan 1 December och uppger mitt namn i rabattrutan! Tidig julklapp till dej själv eller från mammsi och pappsi? Så mycket mer givande och bättre än en Playstation 4 kan jag lova! 


Tea infuser Vågrät, IKEA

Mamma köpte mej världens sötaste och smartaste grej från IKEA förra helgen i Haparanda!
En flytande grej att ha lös-te i istället för sånadär vanliga fula vanliga te silar. Söt va?!


Ja, sånt får min vardag lite roligare. Söta grejer och te. Viktigt med små ting!

Coconut Water

 
Som ni såg på förra bilden så hade jag Let's-äta-vad-jag-vill-dag igår, så där blev en massa kex, godis, chips, muffins, glass och sånt. Grejen med mej och mina ätar dagar är att jag äter så mycket så jag har ingen lust till mycket mat 1-2 dagar efter, vilket är rätt bra. Men skulle aldrig skippa måltider bara för det, så till frukost idag klarar jag mej bra på att bara dricka denhär Kokosvattenprotein grejen. Den är super god! Inte alls sliskig som vissa protein eller måltidsersättnings drycker utan bara riktigt fräsch och med extra 20g protein. Finns vid typ Prisma och liknande butiker i Finland.

Weekend with boyfriend

Lördags lyxmat, skräck film och pojkvännen vid sidan om, rätt bra kväll dethär.

GET OUTTA MA HOUSE ITS MA HOUSE GIRL IT'S MA HOUSE

Haha alltså jag vet inte varför jag exakt vet dendär känslan tjejen i videon har. Det är som det mest sjukt frustrerande i världen med en såndär dålig humor kille!!!! Man vet inte om man bara ska vara arg, gråta eller skratta, haha känner så igen mej och man är så frustrerat hjälplös. Men sådär i efterhand är det ju sjukt underhållande haha.
 

Help me and win!

Minns ni jag skrev att jag har 3 hela outfits att välja mellan inför Halloween och har
sån beslutsångest vilken av dem jag sist och slutligen kommer klä ut mej till... Meeeen,
i samarbete med AlphaGeek så ordnar jag en liten tävling till er följare var ni
kan vinna ett 30€ presentkort till deras hemsida!
 
 
 
Allt ni behöver är att hjälpa mej välja vilken av dessa 3 outfits jag ska ha på Halloween!
Bara släng in en kommentar här i inlägget med vilken av kostymerna ni tycker jag ska välja,
och skriv också in er e-mail i e-mail fältet så jag kan kontakta vinnaren.
 

Jag drar en vinnare redan på tisdag morgon klockan 10:00 finsk tid.

Artistic Photography


Ab Definer

Haha nää titta vad jag hittade reklam om i en tidning.
 
 
Är det liksom ett skämt? Dethär är väl bara löjligt? En speciell smink borste och färg för att fixa til magrutorna du inte har. "Fungerar även för dig som har en helt otränad kropp" och "Nu kan du få en ännu mer vältränad kropp utan ansträgning", alltså wtf.?. Nä dethär känns bara helt fake och orättvist. Magrutor belongs to de som faktiskt har dem, inte till de som målar fram dem på kroppen? Fattar det kanske är kul för någon som ska göra en Fitness shoot eller tävlar i Fitness eller liknande som faktiskt har abs och bara vill framhäva konturerna lite bättre, men är ganska säker på det inte är okej att sätta sånthär på sig på en tävling? Och att de kostar 40€ för en borste och lite solpuder man själv kan köpa för under 10€ gör liksom det hela ännu värre.. 
 
 
Vad tycker ni, hiss eller diss till Ab Definer?

Short Nerves

Alltså vissa saker klarar jag bara inte av!! Alltså jag får brutalt damp för det irriterar mej så
fruktansvärt att det är allt jag kan tänka på tills jag typer exploderar eller fräts sönder innefrån
av bitterhet.. Typ folk som smackar, sörplar, hostar, snörvlar, snarkar, slickar på fingrarna,
pussas ljudligt med ett smack osv., omg I can't stand it!!
 
 
 
 
T.ex. satt jag på biblioteket i Jakobstad och ödslade tid i
läserummet och läste Vasa Bladet här om dagen.
 
 
 
Det var gubbdagis tid så det var packat med pensionärer (som jag för övrigt lagt
märke till att det kryllar av i stan?! Sen när blev Jeppis till världens pensionärsby?!).
 
 
 
Nåja det kom en gubbe och satte sig brevid mej, helt okej med det.
 
 

Gubben sitter bredvid mej och plöjer igen 10 olika tidningar. Och varje gång han
vänder på bladet till en sida gör han ett ljudligt slickande på fingrarna
innan han vänder sida. VARJE GÅNG.
 


Och min reaktion till det är
 
 
 
Fast inom mej ser det mer ut såhär
.
 
 
Alltså fast han precis vände sida och inte läst på den och men skulle till nästa.
Jävla tvångsbetende?! Dedär pekfingret måste ju blivit till russin finger bara
från att han läser tidningen?! Euw!
 
 
 
Och det var ju jävla dagstidningar som är gjorda på det mest lätt-vändiga pappret
någonsin, man behöver ju inte ha stans mest ner dreglade finger för att klara
av att vända det?! Wtf dude sluta bara!!
 
 
 
Alltså jag vet, dethär är inget jag borde blanda mej i, ens tänka
på och ännu mindre ens bli irriterad på, but can't help it!!
 
 
 
 
Uäk hatar sånt, eller hatar mej själv som sätter
för mycket fokus på det. Lol fatta hur svårt jag har
att leva med folk när det kommer till sånt här. Jag
klarar bra att hålla käft om sånt (hehe därför
jag har min blogg att släppa ut min bitterhet så
jag inte fräts upp innefrån och blir en bitterfitta
innan jag fyllt 25) och skulle aldrig få för mej att
läxa upp och berätta till en främling om att de
dricker sitt kaffe så jag kan höra det från andra sidan
stället eller suger på en karamell ljudligare än
vad en porrstjärna suger kuk. Btw fattar verkligen 
inte om såna som smackar är totalt hjärndöda
OCH döva, seriöst ingen självuppfattning eller?!
 
 
Men som med allt annat så är jag hemskaste mot de jag älskar mest och det är de som får höra hur man inte uppför sig i min närvaro. T.ex. har Simon fått bevittna sinnessjuk Pessi som gör vredesutbrott och skolningar i över hur man INTE andas så som man låter som man är döende astma patient. Alltså Simon andas nog säkert helt normalt som precis alla andra men ibland är till och med bara det för mycket för mej. Jaa precis SÅ lättretlig är jag eeheeee. Får man skylla på hormoner? 

Vanilla Ice

.
Jag gör ett litet foto samarbete med Design Will Save The Earth så jag har fått ett par coola tshirts och tanktops från dem, som typ denhär på bilden. Alltså helt ärligt hade jag ingen aning om vad trycket på denhär toppen betyder. Jag fick det liksom inte till någon mening. Och som alltid när det är något som är på oklart i mitt huvud (vad betyder dethär ordet? Varför är katter gråa? Varför har jag konstiga tår? Hur blir man president? Är min pojkvän otrogen? Var finns billigaste unicorn handeln?) så Googlar jag det, och texten visade sig vara en rad ur Vanilla Ice sång Ice Ice Baby. Och chump betyder idiot. Okej ja men då blev allt plötsligt mera vettigt och coolare! Alltså lite vettigare, texten still doesn't make sense really men..

Basiron for Acne

Minns ni mitt långa hormon inlägg? Om hur fucked up min kropp är och hur otroligt jag lider av min finn arme i ansiktet? Nå iaf, ni kan läsa det HÄR. Men okej hur som helst, jag har sjukt dålig hud pga av hormonbrist och även fast jag inte vill äta hormoner så har jag starkt övervägt det ENDAST för att få ordning på huden. Många av er skrev att jag ska bara hålla ut, kanske hormonerna nu efter ett år snart börjar reda upp sig av sig själv? Jaa kanske, me som sagt, lider så sjukt mycket av dedär finnarna så vill bara ha dem bort på momangen. MEN, jag har börjat med en kräm till ansiktet som faktiskt fått mej att tro det nog blir bäst jag väntar och låter vara hormon preparat endå. Något som faktiskt får ordning på finnarna riktigt riktigt bra som jag tycker ni alla andra som har problem med dessa hormonfinnar ska testa!
 

 Finns receptfritt på Apoteken överallt! Den är riktigt stark, så om ni är såna som bara har enstaka små finnar i pannan eller så tycker jag ni inte ska använda er utav Basiron, men ni med sånadär typiska hormon bölder ska absolut ge den ett försök! Basiron är verkligen den enda krämen jag fått att hjälpa min hud. Den torkar ut riktigt ordentligt så se till att ha en bra ansiktskräm till hands, men bara efter en veckas användning har jag faktiskt inte alls samma typ av finnar som innan. Det är så skönt!! Det är såklart ingen mirakelkräm som bara tar bort alla finnar på direkten, men mina problem områden har blivit mycket mycket bättre och lugnare än på länge!

Q&A Session - Model Bussines

 Nea: Tips för hur man kommer in i modellbranschen? :)

Ja tja vad ska jag säga och tipsa..? Först och främst, bara just do it! Sänd ut dina bilder till tidningar, typ som jag då med GTi och Seiska Tähtityttö. Där fick jag ju iaf början och modet att tro på mej själv. Och skapa ett konto på ModelMayhem! Det är egentligen en Amerikansk sida för modeller och fotografer att connecta, men jag fick mina första kontakter med fotosnubbar här i Österbotten genom MM. Så pröva med det! Och vänta inte bara på att folk ska kontakta dej, skriv själv också! Skriv till lokala fotografer du vet fotar mycket som hobby och fråga om de har lust att ta lite bilder av dej så du kan bygga upp ett porfolio (bilder du kan ha på MM) och få lite vana framför kameran osv. Och sen fortsätt bara i de spåren så rullar det framfåt!
 
 
 
Hehehehe jaa man utvecklas väldigt mycket på 2 år framför kameran.
Första bilden är tagen av Anssi Ranki, min andra riktiga shoot någonsin, sommaren 2012.
Den andra är tagen av Bo Gerbert i Sverige i sommrast i år. Båda bilderna är oredigerade och 
ja tja känns lite oklart men jo det är faktiskt samma tjej på båda bilderna.

PoleDance & Orgasmwarranty

Vet ni vad jag skulle köpa bara jag skulle bo kvar här i Danmark i Simons lägenhet nu och inte sticka ut och resa? Den skulle dessutom passa perfekt här i denhär stora lägenheten han har som han fyller ut med att ha sin fulla golfväska och snowboard i vardagsrummet... Min idé om utfyllnad vore mycket bättre: en strippstång!
 
 
Huuuuuur kul vore inte det! Tror också Simon vore rätt lätt övertalad att ha det i vardagsrummet.. Jag har alltid tyckt det är coolt med brudar som kan göra pole dancing. Inte bara för att det är helt super sexigt, utan det kräver också en massa träning, styrka och smidighet. Full respekt till alla som klarar det! Sen att strippandet kanske inte är ett sånt fullt respekterat jobb är en annan sak som inte hör hit, men där är så många fler än bara strippor som gör det och jag tycker att både pole dancer fitness girls och strippor, och alla personer som kan hantera en strippstång, är sjukt imponerande och duktiga. Helt seriöst, det är ju INTE lätt och absolut inte så lätt som det ser ut som. Har ni nångång testat?! Skit tungt och svårt är det ju! Skulle mer än gärna gå på poledance lektioner om det ordnades några, men känns som det var mer populärt 3-4 år sedan.. Men att ha en egen i vardagsrummet och kolla massa Youtube klipp och träna utifrån dem vore rätt kul. Det är ju super bra styrketräning!
 
 
 
Hittade redan en strippstång på Sinful.seFantasy
Dance Pole, som är på rea som vore perfekt här. 
Alltså jag vet inte varför jag kommer över alla dessa sexleksak sidor på nätet hela tiden, haha,
men iaf Sinful har en massa kula grejer
på sin sida till riktigt vettiga priser, pluss att de
också har just nu också en utförsäljningsrea
med produkter upptill 70% rabatt. Pluss super
snabbt leverans som de sänder ut redan samma
dag om man beställer innan kl 17 , de har såklart
också en finsk hemsida (okeeeej Pessi varför vet
du allt dethär lite för bra? EHEHEHE..).
 
Sådär bara ett tips till alla sådär för att höja humöret i höstmörkret, ehehe..
Tack för tipset Pessi! Varsågod, höstdeppen är räddad!
 
  
Okej nu när jag är igång med dethär sexleksaks skrivande måste jag ju bara fortsätta lite... När jag forstatte kika på deras hemsida så lag jag märke till att de faktiskt har produkter från märket Magic Wand som har "orgasmgaranti", haha vad kul!!
 
Men fattar inte riktigt.. Vad händer alltså om man inte kommer av att använda den då? Jag menar, alla tjejer har ju helt olika lätt eller svåriheter med att komma. Får man lämna tillbaka och klaga om det inte riktigt når dit för en? Haha, kul och super bra ju. Det är vad jag kallar 110% nöjda kunder! Ehehe lololooool! Okej okej, förlåt då för min dåliga humor..

Yesterday Tuesday

 
God morgon världen! Eller eeh tja ja, det lär ju inte vara morgon längre när dethär inlägget väl blir publicerat eftersom jag tydligen dragit med århundradets trögaste dator.. OMG vad denhär HP Minin är trög!!! Den hittar inte ens system kamerans SD kort när jag sätter in det så får överföra bilder med sladd. Som så 1900 talet.. Sen redigera och pilla på bilderna tar också tvåhundra år.. Omg hur ska jag orka blogga från den de kommande x-antal månaderna?! Nä okej don't worry, ska nog försöka mitt bästa, lovar!

Hur som helst hittade jag alltså fram till Danmark och Simons lägenhet. Simon är i Hamburg så får ha den helt själv idag och hela gårnatten. Vilket var super skönt för jag var såå trött igår när jag kom hit! Gick och lag mej klockan 00:30 på måndag natt hemma i Finland och hade väckning 03:30, och vet inte varför men sov så otroligt dåligt (om det berodde på att jag packat ner mitt gosedjur Gullan och inte sov med henne eller om det var helt random resenerver som kickade in vet jag inte?) så sov nog max 1 timme den natten. Sen körde min söta mor mej över till Vasa varifrån flyget gick till Stockholm 06:10 och så var jag framme i Malmö klockan 09:30, där jag blev upplockad för photoshoot kl 10:30. Plåtade sen framtill klockan 16. Skit kul! Glömmer liksom hur mycket jag verkligen älskar att modella när jag inte gör det lika ofta som jag gjorde förra året, men det är verkligen något jag brinner för och älskar. Och grejen med modellandet, och alla andra arbeten över lag, är ju att man har igång en sån adrenalin kick när man arbetetar och känner sig inte alls trött fast man egentligen är det, men sen när man väl är klar och sitter ner kan man bara somna typ på stället.
 
 
Tog tåget sen från Lund in till Köpenhamns Huvudbanegård och hade en grupp med 15 danska invandrare i åldern 12-16 år som underhållning i tåget. Haha alltså haha det var underhållande! Ni vet hur killar i den åldern är, så när de sitter mittemot en översminkad blondin som snackar svenska (danskar går såå igång på svenska!) så kan de liksom inte bara låta bli att pinsamt ragga och försöka få ens uppmärksamhet. Deras vuxna gruppledare hade inget som helst styr på dem och visste nog inte vad han skulle ta sig till med killarna som inte visste bättre än att försöka imponera på mej med kuk sugande mun uppvisningar och call me baby raggningsförsök. Normala tjejer skulle nog inte klara av sånthär och bara skämmas sönder, men jag är väldigt tålig mot sexuella tragaserier (eller vad vi ska kalla det?) så jag kan lätt ta det och spela med. Har ju också blivit rätt tålig hela sommaren när jag arbetat mest med killar som snackar och skämtar väldigt intensivt sexuellt rått så tycker bara det är kul. Nåja väl framme i Köpenhamn när vi alla fått det på klart att jag nog är liiiiiiite för gammal för 15 åringar (fast de trodde jag fortfarande gick i skola, haha aaaw, tack) och att jag ska hem till min käraste och inte hem med dem så skildes vi åt. Efter lite om och men och lång väntan på Huvudbanegården så satt jag i tåget på väg till Middlfart och efter lite lallande på i den nya byn så hittade jag till Simons lägenhet. Kände mej som hemma vid Simons och började med att käkade knäckebröd runt i hela lägenheten, också i sängen, sådär typiskt Pessi style. Så jaa, nu blir det 5 dagar här innan jag åker tillbaka till Köpenhamn för att flyga till USA, woho!

Wrecked but there

 
Alltså eeh va, vad blev dethär för sunk blogg när jag tydligen bara visar århundradets mest slitna bilder på mej?! Nä men helt seriöst nu är jag verkligen dödssliten, trodde jag att jag redan var vid förra uppdateringen men nu är jag allt död, men jag har hittat fram till Danmark och Middelfart. Nu fan ska jag sova!! Uppdaterar om min Sverige-Danmark dag imorgon, puss godnatt alla!

Boarding

Oj uppdateringen uteblev lite halft igår, men var sista dagen hemma så hade en del jag ville hinna med. Nu flyger jag över till Sverige för en shoot i Malmö, mellanlandning i Stockholm, och sen senare i eftermiddag åker jag över till Danmark.
 
Fräshare kan man nog vara, men en timmes dålig sömn i natt var liksom inte mycket...

Eyebrow Color

Jaa men nä vad bra det är att bo temporärt hemma med familjen! Som sagt innan, så behöver man ju aldrig köpa något man behöver utan det är bara att söka tillräckligt djupt i alla skåp och gömmor i huset så hittar man precis vad man behöver. Typ som idag fyndade jag ögonbryns färg!
 
 
Jag har ganska mörka ögonbryn i mig själv speciellt med tanke på att jag är blondin, men gillar att förstärka dem med lite permanent färg då och då. Har aldrig innan testat på just dehär från Swiss O-Pair men shit den var smidig och lätt använd! Färdiga bryn på 2 minuter, sjukt bra och noll kladd eller spill! Pessi stor rekommenderar! 

Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.

 
Bo Gerbert

Do something New Everyday

 Idag slog jag på stort och prövade på två för mej helt nya grejer! Djuprengörande ansikts behandling på kosmetolog salongen Cosmetique i Jakobstad och blodgivning vid Röda Korset. Spännande och äventyrligt va? Okej nä kanske inte låter som det, men alla nya upplevelser behöver ju nödvändigt vis inte vara så extrema som bungyjump eller bergsbestigning.
 
 
Okej vi börjar med storyn om hur behandlingen på Cosmetique var!
 
Först och främst får man uppfattningen av att alla tjejer som arbetar där är super söta och trevliga, riktigt proffsiga och man känner sig i goda och trygga händer. Jag var in där förra veckan för att boka en tid för min hud, jag ville göra en djuprengörande behandling nu när jag haft så mycket problem med finnar osv så ville bara få huden helt toalt rensad innan jag åker till USA. Så djuprengörande ansikts behandling körde vi på! Hela behandlingen började jätte bra, tjejen tvättade och fin putsade mitt ansikte och det var så skönt så skönt och mysigt.
 
Fast sen när det var dags för den pulande djuprengörande momentet var det nog den värsta smärtan jag någonsin varit med om. Haha helt seriöst AJ!! Jag har också relativt hög smärttröskel så jag räknade inte alls med något som helst i närheten av hur ont det gjorde. Helt seriöst fattar inte att jag verkligen led så mycket av det momentet. Kändes som att bli piercade i hela ansiktet 158 gånger.Okej, helt ärligt har jag inte ens haft en piercing som gjort så ont att göra som denhär behandlingen gjorde. Och då har jag ju faktiskt haft tung, nack, navel och udda öron piercingar. Alltså kan verkligen inte tänka mej någon människa klarar av att gå på dehär behandlingarna om det är såhär ont det faktiskt gör, så tror mest min hud i ansiktet måste varit överdrivet känslig. För jag tvivlar absolut inte på tjejen som gjorde det, så jag tror nog det bara är jag själv som var cry baby över känslig. Men fy fan, jag ville verkligen springa ut därifrån gråtandes. Så just nu har jag lite svårt att säga jag vill rekommendera behandlingen eftersom jag är totalt traumatiserad just nu, haha, men är säker på jag känner annorlunda om några dagar när min hud hoppeligen älskar mej för att jag gick igenom detdär. Men okej, den delen av behandlingen varade max i 15 minuter, resten av de 45 minutrarna var helt underbart och lyxigt med oljor, mask, peeling och krämer, till och med lite huvudmassage och ögonbryns plockning blev det. Super skönt och skämma-bort-sig-själv-känsla! Så vad jag iaf vill rekommenderar är absolut en ansiktsbehandling vid Cosmetique! Och jaa, välj dendär djuprengörande bara om du verkligen verkligen behöver det. Mamma har varit på den behandlingen också men hon tyckte inte det alls var så hemskt, men jag tvivlar hårt jag skulle våga gå på just den igen för det gjorde verkligen förfärligt ont. Men troligen skit bra för min hud! Nu just ser jag ut som årets pizzaface, men om 1-2-3 dagar kommer den nog vara bättre än den varit på länge. Skönt! Tack till syrran som gav behandlingen till mej i present!
 
 
 
 
 Sen har jag också varit och gett blod för första gången! Eller, för 1,5 år sedan var jag också på
blodgivning och gick igenom hela faderullan som
tar typ 1,5 h med all väntan och pappers arbeten, men
de fick ingen blod ur mej! De stack i båda armarna men
det kom så dåligt och långsamt så de fick avbryta det.
Man bara jaha okej fölåt jag inte duger. Men denhär
gången gick bättre! Jag fick vars med en super
söt finsk dam som försökte sitt bästa på svenska
och allting gick galant! Tappade upp 450 ml,
som är 10% av kroppens blod, på 3,40 minuter.
Snabbt och bra!
 
Känns så bra man kan göra sånthär! I medeltal är det 3 patienter som kommer få tillgång
till mitt blod så det känns helt underbart att man kan hjälpa så många som verkligen
behöver det med en sån liten insats!

Halloween 2014

Snart är det Halloween! Årets roligaste högtid! Eller, typ. Alltid kul att klä ut sig slamppigt och uppföra sig som någon annan. Okej sinnesrubbad tjej här med indentitetsstörning men..? Förra året var jag i Hollywood på Halloween dagen, men firade den i Las Vegas helgen innan, så med andra ord var det rätt vilt. Älskade min improviserad unicorn outfit jag hade i LV! Super söt och Pessig!
 
 
Jaha i år då? Blir det unicorn delux 2 eller? Nej njaa, men i år kommer jag mest troligen vara i Hollywood under Halloween helgen. Alltså Halloween är sjukt stort där i USA, andra största försäljningshögtiden efter jul. I Hollywood har de en sjukt stor fest där cirka en halv miljon människor är ute på gatan utklädd till allt möjligt. Man fick verkligen se ALLT där! Jag var ju aptråkig och hade inte ens klätt ut mej där förra året, men i ÅR ska det fan vara all in på maskerad fronten och jag är redan förberedd med 3 olika outfits! 
 

Jaa en liten sneak peek på dem! Fast plötsligt fick jag ju lite i-landsproblem när jag har 3 olika att välja på, för alltså man kan ju faktiskt bara avända en åt gången.. Vilken ska jag egentligen välja? Äh ni får hjälpa mej välja en! Jag tar bild av dem senare så får ni säga vilken ni tycker jag ska köra på, okej? Från början hade jag nog över 10 olika alternativ vilka jag skulle beställa hem, men känns ju lite alltför överflödigt att beställa så många så 3 räcker ju mer än väl.
 
 
Kostymerna är beställda från AlphaGeek, som har ett riktigt stort och super utbud inför Halloween! Så om ni söker årets coolaste/läskigaste/roligaste outfits rekomenderar jag verkligen ni tar en titt på deras sida!

I år tänkte jag köra på sexig-brud-Halloween typ av stil (eeh ja, rätt typiskt) men övervägde en lång stund att köra HAHAHA-outfit typ istället. Bara för att få vara lite udda och snäppet konstigare än normalt. I så fall skulle jag klickat hem någon av dessa. 

Haha men bara tänk er Pessi som insekt eller som en Teletabbie!! OMG vore ju en succe!!
Om ni är sugen på att själva vara Gandalf eller sexig polis eller whatever så får ni alla som beställer
från Alphageek innan den 26.10 och uppger Pezsi10 i kassan 10% rabatt på er beställning!

Dark Chocolate Dreams

Grävde i skåpen här hemma (bäst med att vara hemma, om man behöver något går man inte och köper det, man söker bara tillräckligt djupt i alla skåp och gömmor så hittar man nog något liknande vad man tänkt sig. Gäller allt! Läppbalsam, hudkrämer, locktångar, godis, kex, mat, soppor, skor, husdjur, ALLT) efter något sött och nyttigt och grävde mej tillräckligt djupt in i de oändliga skåpen så jag hittade dethär!
 
 
 
Något som jag köpte i USA för ett år sen, men
hittade (eller blundande för det?) inget bäst före
datum på det så käkade det endå fast det garanterat
är way too gammal. Det är världens bästa grej
för oss alla jordnötssmörsälskare (typ alla
healthyfreaks?). Okej så vad är egentligen det??
Jo det är jordnöttssmör, utan tillsatta salter
och skit, fast med tillsatt och smak av
mörkchoklad! MMMMM gott va? Det finns en
ännu godare version med jordnöttssmör goes
VITCHOKLAD av samma märke och den är
såååå god! Kommer jag inhandla direkt när
jag kommer till LA. Ni bara måste pröva
dem om ni har vägarna dit över Atlanten
nån dag! Eller så beställer ni det från iherb.com 
som sänder Amerikanska hälsoprodukter från USA.
 
 
Okej den är ju inte tänkt man ska äta den just like that med sked ur burken, men
okontrolerad som jag är gör jag ju det. Men den passar bra med frukt, på
riskakor, på bröd, pannkakor osv. Sjukt gott! 

Do you want to become a bartender?

Okay ladies and resten av er, får jag presentera världens roligaste grej!
 
 
 
Okej men först lite bakgrunds fakta.. Ni super trogna blogg läsare vet att jag år 2010 åkte iväg till Magaluf, som ligger nere på Mallorca, för att göra en 3 veckors bartenderutbildning. Det var helt ärligt där min måste-ut-och-se-världen abstinens och förståelse började. Och jag vet att om aldrig skulle åkt på dethär skulle jag ALDRIG kommit mej iväg för resorna jag gjorde 2011-2012 med start i Nya Zeeland och Australien, eftersom det var en av tjejerna i min bargrupp jag började resan dit med. Jag skulle alltså aldrig vara den personen som jag är idag. Jag skulle heller aldrig ens ha träffat min pojkvän eftersom vi möttes genom en gemensam vän som var en av de andra tjejerna som gick i samma grupp som mej på bartenderskolan. Alltså shit, tänk vad vissa val i livet kan vara så avgörande och livsförändrande... Undra vad och vem jag skulle vara idag om det inte var för dendär utbildningen 2010.. Jaja okej, tillbaka till ämne! Utbildningen var en sån otrolig upplevelse för den där lillla 19 åriga småstadstjejen Pessi, som innan dess bara varit till Sverige, Estland, Tyskland och Kos, tyckte dethär var världens sjukt coolaste grej att få bli bartender. Och det var det verkligen, det var helt otroliga 3 veckor. Fick så mycket ut av det, inte bara ett diplom som utbildad bartender från avslutad kurs, vilda fester och otroliga vänner, utan också en ny äventyrlig sida av mej växte fram där. Jag växte så under dessa 3 veckor och jag hade det så kul att jag stannade där 3 veckor extra efter kursen med ett par riktigt härliga vänner. Något jag aldrig trott om mej själv innan jag åkte ner.
 
 
Och nej alltså det var inte bara fester det allt handlade om, jag åkte ju dit för att bli bartender och lära mej (helt ärligt, det var verkligen därför jag gjorde det från början). Jag har alltid sen ung ålder intresserat mej för drinkar, alkohol och hela yrket som bartender, och vi fick lära oss allt vad det handlar om och så mycket där till. Efter utbildningen fick jag direkt då dröm-arbete inom branschen hemma i Jakobstad på stans nattklubb, och sen senare jobbade jag lång tid on off på stans bästa pub. Förra året fick jag chans till mitt största bartender-drömjobb någonsin när jag själv fick vara en av de otroliga bartendrarna på Grabbarna Grus Beach Club i Magaluf, klubben vi gick till varje kväll i 6 veckor sommaren 2010.
 
Och jag har varit så glad för att jag gick in i bar arbetslivet med produkt kännedom och praktiska färdigheter. Klart det är många som bara hoppar in bakom baren med noll erfarenhet och lär sig med tiden, men för mej gör det så mycket för min arbetsprestation och självkänsla att jag faktiskt från dag ett vet hur det går till, alla grunder i hur baren ska skötas, hur drinkarna ska göras och bara helt enkelt vet hur allt går till. Bästa med branschen är ju att man lär sig nytt varje dag så länge man bara vil; -, nya drinkar, nya recept, nya blandningar, nya tekniker, snabbhet, flairing, och man träffar sååå många olika människo karaktärer där i baren. Man kan ALLTID förbättra sig själv när man arbetar bakom en bar.
 
 
 
Okej det var the background of the story, nu kommer
det roliga jag egentligen ville berätta om!
 
Sommaren 2010 på Barskolan Academy var en utav mina lärare fantastiska Peter Rönnlund. Jag var i hans första grupp han någonsin undervisade och man verkligen märkte redan då vilken passion denhär människan har för bartender yrket. Innan han började lära ut inom yrket hade han arbetat bakom alla möjliga olika barer världen över. Nu, efter 4 säsonger som lärare på Bartender Academy både i Magaluf och Miami, och med en mer brinnande passion än någonsin, så kör han igång tillsammans med Victor Laukkanen och Andreas Stattin sin egen Barskola - Bartenderbolaget i Sälen! Grejen med Bartenderbolaget är inte att de bara kommer erbjuda en 3 veckors grund utbildningen som bartender, utan också en veckas vidare utbildning!
 
 
 
Och det är precis dendär vidareutbildningen JAG har bestämt mej jag ska på nästa år! Jag kommer berätta mycket mer om dethär inom sin tid här på bloggen, men tills vidare tycker jag ni intresserade ska kika in deras hemsida och Facebook som blivit lanserade precis idag. Oooch om ni redan nu vet dethär är något som passar precis in på er och ni är sugna på att bli bartenderar samtidigt som ni kommer ha en otroligt rolig tid med massa fest och gratis åkning i nord Europas bästa slalombackar så har jag snackat med killarna att fixa en rabatt till er alla spontana härliga människor som bokar in sig till deras utbildning innan den 1 December! Eller är det någon av er redan utbildade bartendrar lust att hänga med mej på en veckas vidareutbildning?
 
Anyway whoever you are, dethär är något jag veeeerkligen rekomenderar
till ALLA och kan lova en oförglömmlig upplevelse! 

Q&A Session - How to get over your ex?

 
Hanna: Dina tips på hur man ska göra för att komma över ett förhållande, en person du trodde du skulle leva resten av livet med. Hur ska man hållas positiv och inte bara deppa, inte bara festa och göra dumheter. Jag vet att det tar tid, men dina tips på hur man kan ta hand om sig själv och vad man bör absolut undvika.
 
 
 Ja, HUR kommer man över ett ex?
 
Alltså nu är jag inte värsta dating proffset, eller kanske jag är, men jag har inte många "riktiga" ex. Så okej, jag är verkligen inget ex-proffs! Jag är världens flörtgladaste person, flörtar med all och alla, har haft på gång med massa killar, en massa flings och allt detdär (det är ju det bästa! Mest pirr i magen) men att ta det till nästa nivå och liksom bli "seriös" med någon och ändra relationsstatusen till ett förhållande på Facebook (det mest seriösaste man kan komma i en relation innan giftemå?l) så har jag absolut inte haft många av.
 
 
 
 
 
 
 
Det har nog bara varit med Dan, som också var den där stora ungdomskärleken. Vi var tillsammans on off i massa år, och hade en
massa av åren ett helt seriöst ungdomsförhållande också, och vi
var nog tillsammans sådär ska vi säga från 14 års ålder upp till länge
länge länge. Idag är vi bästa kompisar och vill seriöst inte leva
ett liv utan honom. Och det tycker jag är helt logiskt, om man
delat en massa år tillsammans med någon som betyt hela världen
för en i perioder i sitt liv kan man bara inte let it go helt och bara
radera det. Det tycker jag är sjukt hemskt, att behöva helt
radera ett ex ur sitt liv. Jag tror inte man någonsin slutar älska
någon man en gång älskat. Älska någon kan man göra på så
många olika vis och sätt. Men det är väl också orsaken till varför
man ibland är illa tvungen att radera ett ex ur ens liv, att man
verkligen inte klarar av att släppa den där älska-älska känslan
för att gå över till älska-kompis känslan.

 
 
 
Men jaa okej nu kom jag lite av mej här på frågan! Men ja där har ni orsaken till varför jag nog inte har något bra svar på hur-man-kommer-över-sitt-ex-frågan heller för Dan är mitt enda riktiga ex och han är min bästa vän, vilket alltså är sjukt onormalt. Men jag minns när det tog slut mellan mej och Dan, när han blev trött på mig och verkligen inte klarade av mig mera och bara behövde ett slut där en tid när jag var kanske 16 eller 17 år så var jag den mest krossade tjejen i världen. Haha, verkligen heartbroken och hade riktigt svårt att gå vidare. Riktigt riktigt. Jag var verkligen dendär drickmejfullochringtillmittexochgörbortmej tjejen. Skitjobbig brud. Sen blev vi nog tillsammans igen, iaf on off, och det tog nog först slut på riktigt riktigt och för alltid efter en tid när jag varit iväg i Australien, då var det nog först då jag kom över honom på det sättet att vi båda bara växte ifrån och ur det förhållandet på riktigt men behöll den nära vänskapen. Men ja tja, alltså när man var hjärtkrossad som 16 åring tror jag inte det direkt är på det viset man är när man är "vuxen". Men jag TROR att bästa sättet att komma över någon är miljöombyte. Så stort och mycket man bara har möjlighet till. Kanske det nu var dags att göra dendär lång resan man alltid drömt om? Kanske det nu var dags att börja med dendär nya hobbyn man haft tankar på? Lära sig ett språk? Börja träna? Skaffa ett nytt jobb? Fokusera på DIG. Bara gör något som får hjärnan bort från all fokus på det brustna hjärtat och den där kärleken man trodde skulle vara där för alltid. Träffa nya människor och bara sätt all dina tankar och energi på något helt helt annat, så går dagarna och tiden läker alla sår så småningom. Och försök inte vara bästa kompis eller ens vän med ett ex innan det känns rätt och stabilt där på känslofronten, för om du inte är redo att 110% förstå att ni bara är och kommer förbli vänner så kommer allt bli sjukt mycket svårare.  Ge det tid, fokusera på annat och gå sakta men säkert vidare.

You are coming home with me

Alltså på senaste åren har jag verkligen slutat vara dendär måste-shoppa-allt-okejfint-som-finns-speciellt-om-det-är-på-rea shopparen. Alltså verkligen. Shoppar typ aldrig kläder. I högstadiet och Handels tyckte jag det var skit kul med kläder, mode, style blablabla, men nu är det nog något av det mest ointressanta jag vet. Köper endast praktiska kläder, och när jag väl köper något är det typ bara sportkläder (älskar träningskläder!!!!) eller underkläder/bikinis för shoots. Jag vet, jag är skit tråkig. Så ingen surprise direkt dethär är vad jag kom hem med från Sverige va?

 
Celsius, AloVera Drycken, Questbar med Cookies n Cream (so excited att pröva den!!), ShapeUp magazine, en av Neils Strauss böcker till resan, Nike tränigs byxor och StayInPlace sport bh. Ja, typ bara sport releterade Svenska grejer. Har så länge velat ha en StayInPlace Bh och passade på att köpa en nu när de hade rea på en massa random sizes (jag menar, XS D kanske inte är den vanligaste storleken..).
 

Mommy & Daughter Day

Jaha, dog jag av dendär Oreo kladdkakan igår eller vad hände med att det belv noll
blogg uppdatering idag? Eeh ja, jag dog nog helt ärligt lite av den, mådde dåligt av allt socker
fortfarande när jag vaknade imorse (YOLO!!! So worth it liksom). Nä men jag har varit hela
dagen i vårt Svenniga grannland med mamma!
 
 
Okej, Sverige låter liksom så långt borta och som en riktig resa, egentligen 
åkte vi bara på en IKEA bussresa till Haparanda. Men lika trevlig mamma-dotter
dag för de! Tack för resa och sällskapet mammsi!

Oreo Mud Cake

 
Alltså jag steg upp klockan 8 fucking tidigt idag bara för att baka denhär kakan som skulle hinna vara i kylskåpet ett par timmar innan den skulle avnjutas. Åkte in till stan och när jag kommer hem märker jag att eeh jag visst glömde ställa kakan i kylen? Jaja okay skit samma. den var iaf DRÖMGOD fast den var rumstempererad!!! Omg dessa Oreo mud cakes som är super trendiga och syns överallt på de sociala medierna, klart det ska bakas en sån till min fuskdag (eller okej min kära fars födelsedag, wohoo!!). Och den blev verkligen skit god! Fast okej, det är Domino kex och inte Oreo, men shit da saaame. 
 
 
 
Jag vet faktiskt inte vad FÖR söt är (eller joo, fick den känslan när jag käkade nån ruta vitchoklad i dag, alltså otroligt ny känsla för mej! Jag ääääälskade vitchoklad i Australien och kunde lätt käkade en 200 grams platta på 10 minuter. Min sockertolerans var skyhög där, men idag när jag åt 4 vitchoklad rutor kunde jag verkligen inte trycka i mej fler) men mamma sa att dethär mästerverket var vääääldigt söt. Nothing wrong with väldigt söt eller?! Jag älskar den!
 
 
Receptet till Oreo Mud Cake DeLuxe hittar ni HÄR. 

Lunch in Town & Travel InsuranceMamma bjuder ut på mat i stan idag, woho! Cheat meal dagen till ära blev det Asiatiskt, gott ju! Den årliga höstmarknaden är också igång i stan denhär helgen men den är så pinsamt sorligt dålig så den är inte värd att ta bild av... Vad hände med den liksom, den brukar vara så bra för bara några år sen? Var också över till försäkrings bolaget för att snacka med dem om rese försäkring nu när jag åker iväg. Inte för att jag nu någon blir sjuk när jag är ute och far, men mamma släpper inte iväg med någonstans om jag inte har reseförsäkring för hon är fullt intygad om att det är en väldigt hög chans jag utsätter mej för något som kommer göra att jag behöver besöka ett sjukhus. Och alltså herrejävlar vad det är DYRT!! Alltså seriöst, när man ska ha inkluderat Nord Amerika i sin reseförsäkrings reseplan blir priset för 180 dagars försäkring närmare 500 euro. Alltså.... Min flygbiljett till Amerika kostade ju mindre än halva det priset!!!! Alltså aldrig jag lägger 500 euro på något jag inte ens vet jag kommer få användning för... Någon som har erfarenhet om billigare reseförsäkringar till USA än så???

The American west is a terrible place and time.

As already known så har jag dålig humor, så kan inte lova ni alla kommer älska denhär lika mycket som jag gjorde, men om ni söker Fredags komedin till ikväll rekomenderar jag verkligen A Million Ways to Die in The Wild West. Den är lite för mycket av detdär kiss-och-bajs humorn, men annars är den riktigt klockren!
 
 

Q&A Session - Sexy Underwear

 
Ville: Du har ofta mycket sexiga underkläder då du är modell.
Trivs du bra i dem också hemma i sängen? :)

A) Alltså nu kunde jag ju dra till med att jaa jag använder endast Victoria Secret underkläder 24/7 och går aldrig med H&M mommo-trosor osv. Bara för att hålla upp dehär imagine om att jag är världens sexigaste varelse? Meeeen ärligt talat, jag går aldrig runt med mina modell underkläder hemma. Ibland om jag ska på fest eller på stan kan jag sätta dem under (okej nu minns alla att jag festar max 3 gånger om året?) men förutom det gäller det nog bara mommotrosor och sport bh.
 
 Foto av Jan Valeur

Nä okej hy för mommotrosor. Jag har nog sagt det förr, men jag kan verkligen inte
använda trosor. Obekvämaste uppfinningen på jorden. Jag bor, lever och sover i string trosor 24/7.
Så om det gör mej lite sexigare så bra!

Throw Back Thursday - look in the mirror, that's your competition

Alltså man blir så självblind, speciellt i dages läge med alla sociala medier och shit så jämför man sig så mycket med andra. Iaf jag gör, helt omedvetet och undermedvetet. Den enda man egentligen någonsin får jämföra sig själv med är sig själv. Jag är jätte dålig på att se mej själv för vad och var jag är, hur långt jag nått och vad jag uppnått, jag ser alltid bara det negativa på hur långt och mycket jag har kvar. Det är något jag borde bli bättre på, att tänka och se det positiva i mej och faktiskt fatta hur långt jag kommit med saker i livet, som typ t.ex. träningen.
 
 

Jag känner mej oftast som allt gym-slit är bortkastat, jag ser ingen förändring i kroppen och inget händer och jag mår dåligt att jag inte utvecklas. Men när man lägger två bilder brevid varandra så ser man att det endå hänt rejält mycket på 2 år. Ibland får jag också känslan över att jag har gått upp för mycket i muskler eftersom jag är glam-modell och håller på med sånt, muskler ska väl inte nätta små snygga modell brudar ha? Kanske jag borde dieta bort allt och bli pinnsmal igen som för 2 år sen? När jag känner så tänker jag bara såhär: ALLA kan vara smal, det är ingen konst med att gå ner i vikt och vara smal. Alla kan det och det är det lättaste i världen och kräver inget som helst slit egentligen, bara svält dej själv. Men MUSKLER, det är fan inte lätt och det är något som inte kommer gratis. Det är hårt slit och tvåtusen gånger mer krävande än att  "bara" vara smal. Jag vill såklart ha och vara i en kropp jag känner mej stolt över för att jag jobbat och slitit för, inte en kropp vem som helst kan ha.

Have Your Own Cleaning Lady?

 Jag är en rätt så stökig människa. Eller speciellt om man frågar min mamma och pappa! Pappa frågade faktiskt om det är Simon eller vem det är som städar upp efter mej när jag är borta hemifrån eftersom pappa springer typ med dammsugaren och trasan efter mej här i huset. 
 
 
 Men alltså det är inte det som är grejen med mej och städning! Jag städar visst efter mej! Det är bara det att det tar lite tid.. T.ex. när jag gör mat, ska vi säga skär upp ett päron och en banan, så skär jag upp allt, lämnar resterna och disken på bordet och går och sätter mej ner och äter. Som tidigare sagt, när jag är hungrig ska jag ha mat på DIREKTEN, varför skulle jag riskera svälta ihjäl med att städa upp efter mej innan jag äter? 
 
Sen kanske jag fastnar i en artikel i tidningen jag läser medans jag äter eller fastnar på Instagram/Facebook/bloggvärlden, eller bara kommer på något helt annat skitviktigt att göra, som fördröjer detdär städa-upp-efter-mej momentet. Typ nu snackar vi om en fördröjning med att städa upp allt från allt mellan 10 minuter till 10 timmar. Vilket oftar brukar resultera i att pappa är snabbare än mej och hinner få det bort städat innan jag hunnit göra det. EHEHEHE. Fast när vi snackar om kläder och saker som inte ligger var de ska (eller packa upp en reseväska, omg, vad jag är långsam på det) och sånt så kan vi nog snacka om en fördröjning på uppstädningen upp till 20 dagar? Eeeh.
 
 
Alltså glöm glamorösa perfekta-hem bilder på min blogg, här är det bara den råa verkligheten och sanningens bilder som gäller, inget förfinande överdrivna bloggfasoner som på normala bloggar.


Nä men okej ärligttalat är jag ju faktiskt inte så dålig på att hålla ordning och reda, jag tror det är bara när jag bor hemma hos föräldrarna jag slappnar av lite på den fronten och har stökigt runt mej, för jag vet att allt som inte ligger på plats eller borde ligga i soporna bara försvinner och kommer till sin plats av sig själv efter en tid, hehehehe. När jag bor på andra ställen vet jag ju att det faktiskt inte försvinner av sig själv som magi som det gör när man har en pappa & mamma i huset. Men visste ni att det faktiskt finns städfirmor som kan sköta om städningen för en? Alltså precis som de där som går och städar i trapphusen eller på kontoret där du arbetar och sånt. Haha, alltså så stökig är jag inte så jag behöver det men jag försöker bara tänka tanken hur man verkligen kan gå så långt att man vill ha någon annan att städa huset för en. Skulle jag nog aldrig klara av ens. Att ha en främling som kommer en gång i veckan och dammsugar, torkar damm, sätter dina smutsiga underkläder i tvättkorgen osv? Säkert skit skönt, och fattar rika bussines människor som är ute och flänger och har sig som verkligen inte har tid/lust för det, men jaa, endå känns det bara som en riktig överflödig lyxgrej att ha en egen städerska? Kollade faktiskt för skojs skull upp vad det kostar, och typ den svenska firman StädHuset tar 200 kronor per timme för såndär vardaglig lätt vecko städning. Har inte riktigt bestämt mej om jag tycker det är dyrt eller egentligen rätt billigt? 
 
 
 
Alltså nu när jag tänker efter vet jag ju faktiskt om folk som har anställt en annan livslevande människa för att städa sina ställen nu som då. Kanske det endå är en bra idé? Sparar massa dyrbar tid? Eller är det bara tecken på man har för mycket pengar? Vad tycker ni? Skulle ni någonsin känna det növändigt att anställa en firma eller någon ung studerande för att komma och städa ditt ställe 1 gång i veckan bara för att du själv inte har ork/tid/lust att göra det?

Late Night Workout

Det har blivit sena kvälls besök till gymmet på senaste tid. Egentligen hatar jag gå sent till gymmet för det betyder jag går och har det i bakhuvudet precis hela dagen att jag ska dit och får inte njuta av känslan att ha det "över", pluss jag är super seg och kör halvkasst och omotiverade tränings pass när det blir mot kvällen. Men något som är skit bra är att jag är enda tjejen på EasyFit som hänger där efter typ kl 22:04! Bara jag och ett få killar som lallar på där så sent så det är faktiskt skönt. Och jag har ett helt omklädningsrum för mej själv att ta miljoner selfies!! *Höjdpunktenmedgymmet*
 
Lol tränade ju inte ens min plutt bicep idag så vet faktiskt inte varför det ska posas med den. Guuuu hur ska jag egentligen klara mej utan skrotlyftning när jag sticker ut och reser?!?! Älskar det så!! Kommer nog bli lite kämpigt..

Q&A Session - Fall in Love with a Jeppisbo?

 
Anonym: Kan du tänka dig att bli tillsammans med någon från Jakobstad eller omnejden?

Alltså för mej är det där ju ett självklart svar.. ALDRIG!! Vad tror ni om mej egentligen?! Hallå, någon från Jakobstad eller omnejden, seriöst..? Eeehm, jag har väl kanske lite mer klass än så...?
 
 

Haha nä skoja, ja alltså VAD tror ni om mej egentligen? Kärleken är blind och man väljer nog inte direkt vem man faller för. Jag har aldrig brytt mej om hur en person ser ut, var de bor eller kommer från. Verkligen inte. Allt jag bryr mej om är deras humor, att de kan få mej att skratta och får mej att känna mej bra betyder allt. Toppar det med att de är en gentleman och det är allt som behövs för mej att falla för någon. Och ja, att jag föll för en stilig gentleman från Danmark jag varit tillsammans med i snart 3 år var jag inte beredd på. 

Nothing wrong with little Rain.

Jag tror verkligen på detdär "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder", jag tycker verkligen det är sjukt härligt att vara ute i regnväder. Speciellt som idag, det har öst ner men trots det åkte jag och världens bästa VemSara ut med hennes vild busar till Fäboda och gick i skog och mark i 2 timmar. Till och med en romantisk drink på en helt folktom strand med havsutsikt och sångsvanar hade hon inplanerat med promenaden! *aaaaaaaaw*!! Okej låter kanske bara lite mer romantiskt och exotiskt än vad det ser ut på bilderna. Men vi hade verkligen en super mysig dag! Tack för idag söta vän, och tack till dina två privata lurviga underhållare också!
 
Haha vi alla ser kanske lite vilsekomna ut.

Fill My Soul, Make me Whole

ÄLSKAR DENHÄR LÅTEN! Repeat de senaste 7 dagarna och kommer nog gå
många fler. Har verkligen blivit kär i DVBBS, de är verkligen min senaste
musikkärlek efter Nicki Romero och Vicetone. Kärlek<3

 

Diet Tips - love that Cottage Cheese

Alltså jag har verklige pippi på grynost just nu. Eller okej vad heter grynost på riktig svenska? Arbetade med en svensk tjej i sommrast och hon sa att det då iaf INTE heter grynost. De kallar ju det Keso i Sverige men det är ju märket på grynosten där, så Keso kan det ju endå inte heta? Nåja whatever. Men jag är verkligen beroende av det!! Käkar minst 500 gram om dagen.
Äääälskar det! Speciellt med osaltade nötter och russin ner blandat i, naaaam!!
 
 
Okej om man nu ska vara beroende av något så är ju grynost verkligen ett bra val. 
Här har vi snabbfakta om varför grynost är bra för dej

- Lite kalorier.
Om man nu är så överkåt på grynost som jag är
och käkar en hel burk på ett halv kilo (vilket normala människor nog inte
klarar av) så är det bara 350 kalorier. Och då är man verkligen mätt.
- Massa protein! 15 gram per 100 gram, seriöst blir det bättre? Och det är bara per
100 gram! Fatta hur mycket jag får i mej när jag käkar minst en burk om dagen?
- Det passar med och till allt! På salladen, på knäckebröd, på riskakorna, med kött,
med nötter, med frukt, med ALLT! Eller bara så som den är.
- Massa bra vitaminer! B2, B12, kalsium..

Så om du går på diet är fettfri grynost din bästa vän. Du blir mätt på det samtidigt
som du får lite kalorier i dej men massa mättande proteiner. Grynost is da shit!

Bitch please I'm Fabulous

Hahaha en kompis skickade denhär bilden till mej som han stötte på någonstans
i the world wide web. HAHAHA! Och yeah well vad ska jag säga? Jag känner mej så träffad
och den passar så klockrent in på mej att jag tror den e skapad efter mej! Love it.
 
 
 

Q&A Session - Favorite Country

Anonym: från alla länder du har varit: vilken du hart trivsta bäst/ tyckt mest om ? 

 
A) Utan betänke tid - Australien. Ingen surprise bland er trogna läsare att OZ är svaret på den frågan va? Jag vet inte varför, om det beror på att det var det "första" landet jag spenderade så mycket tid i, upplevde så mycket nytt och där jag började hittade mej själv, eller om det bara beror på den otroliga naturen och de vänliga människorna. Fast mest av allt tror jag bara jag tappade mitt hjärta där. Älskar verkligen det landet.

Tuesday 7 October

Okej här har vi helt totalt random utfyllnadsbilder. Liksom dög heller inte att bara ta EN normal bild, nä, ska ta 3 fulbilder och en okej. Valet är öppet att för er själva att välja vilken av de 4 som räknades till okej. Och eehm jaa okej nä det har ni rätt i, bilden har absolut inget med texte att göra, men ni vet reglerna: inget blogginlägg utan bilder!
 
 
Ja egentligen hade jag nog heller inget riktigt viktigt på hjärtat att skriva här heller. Ville nog bara uppdatera bloggen och meddela om att jag överlevde en hel dag i Vasa. Blev massa snack med världens bästa brud, det blev kantarell omelett på 1h+k och ett par timmars lallande på stan. Kändes nödvändigt att shoppa något också eftersom jag nu var i stor (eeh?) stan Vasa så köpte 3 toppar och en kjol. Helt suveränt livet som tjej när man kan få 4 klädesplagg för 20€. T.ex. om man heter Simon och är Pessi kille kan man få typ en halv arm av en tröja för de pengarna. Kill kläder kostar så mycket mer än vad tjejkläder gör. Livet som tjej vinner ibland över livet som kille.

Vasa Vaasa

Godmorgon bloggen (OMG vad snackar du om människa, det är ju inte ens morgon det är ju fortfarande natt klockan är ju 06:15!!!) idag ska jag till storstan Vasa. Sådär i brist på annat. Varför inte lalla på där en dag och träffa världens bästa brud där? Jo kul!  
 
 
Okej igår var jag glad över hur bra jag ser ut med ett smile på och dethär var bästa jag fick fram idag, eeh? Sover ju typ fortfarande där på bilden..

Q&A Session - Diet & Workout

Anonym: Hur ser din träningsvecka ut? :) kosten då?
Anonym: Undrar också om du har nå tips för att gå ner i vikt.. 
Älskat att äta och tappar motivationen att gå till gymmet direkt hehe..
Mumin: Har du någo tips hu man går ner i vikt? Alltså joo ja vet, träning + kost är det som gör skillnad, men jag tappar liksom motivation lätt... Finns det något super tips du vill dela med dig av? 
 
 
Okej det är lite svårt att säga, men jag kan nu visa
exempel på hur förra veckans tränings upplägg typ såg ut:

Söndag: Cardio & Vardagsmotion: 2 timmar skogs promenad, 15 km på cykel. Styrketräning: Bröst
Måndag: Cardio & Vardagsmotion: 45 minuter pw, 16 km på cykel. Styrketräning: Ben
Tisdag: Cardio & Vardagsmotion: 45 minuter pw, 15 km på cykel. Styrketräning: Rygg
Onsdag: Cardio & Vardagsmotion: 45 + 30 minuter pw. Styrketräning: Axlar
Torsdag: Cardio & Vardagsmotion: 18 km cykel. Styrketräning: Ben
Fredag: Cardio & Vardagsmotion: 40 min pw Styrketräning: Tricep & Bicep
Lördag: Cardio & Vardagsmotion: 1t kroppslikt utomhus arbete & 1t kajaking Styrketräning: -

 
 
Jaa okej nu överdriver och övertränar (okej inte på det viset men) jag kanske lite när jag gör riktigt mycket vardagsmotion ala tar-cykeln-överallt-oberoende-om-det-är-piss-väder. Men jag är en sån person som ÄLSKAR mat. Älskar. Eller, jag älskar stora portioner. Och nu är det bara så jag vill gå ner i vikt lite innan USA. Och hur gör man det när man älskar trycka i sig massa mat? Man rör sig mera! Om jag inte vill ge upp mina stora häst-portioner så betyder det bara att jag måste röra på mej mer. T.ex. i sommrast käkade jag verkligen som en häst ute på båten (hallå gratis lyx buffe, ja tack!) och åt alltid mest av alla, och gick ner en massa kilon anyway för jag rörde på mej 90 procent av dygnets vakna timmar. Fast ja, bara för att mina portioner var störst betyder det ju inte autmatiskt jag fick i mej flest kalorier heller.
 
 
Sen kosten just nu käkar jag riktigt mycket proteiner, lite mindre kolhydrater och fetter. Mycket frukt, nötter, och kött produkter. Jag är väldigt lat när det kommer till att göra mat. Jag älskar mat, men när jag ska ha mat ska det gå snabbt. Så det är väldigt simpelt vad jag äter, det flesta är öppna-kylskåpet-ta-ut-och-ät grejer. Men när mamma och pappa serverar mat till mej äter jag lite annorlunda och mer, men då är det oftast i grönsaksväg och sallads väg som jag äter mer av.
 
En vanlig vardag i matväg ser typ ut såhär
Frukost kl. 08:30 : 250-500 gram fettfri grynost med osaltade nötter och russin, en frukt 
Mellanmål kl. 12 : 250 gram fettfri kvarg med FunLight,
lite mandelkross och en te-sked honung, en frukt. 2 riskakor med Aamupala's 5% fett ost
Lunch (efter träning) kl. 15 : 150-200 gram kyckling (käkar mycket av kyckling/kalkon
smörgåspåläggs skivor så typ såna, eller ugnsgjord kyckling), 2-3 riskakor, sallad/grönsaker,
frukt. Kvarg/grynost/frukt till efterätt. 
Mellanmål/Middag kl. 18 : 250 gram grynost ELLER
kvarg med nötter & russin / FunLight & honung. + frukt
Middag/Mellanmål kl. 21 : frukt / 3 ägg / kvarg / grynost

Sjukt tråkiga matrutiner..?! Där emellan dricker jag 3-6 koppar te om dagen, minst två liter vatten och EAA på tom mage innan styrketräning eller morgon pw. Jag dricker inte protein shakes dagligen just nu, det blir typ 1-2 gånger i veckan.
 
 

Nu just kör jag en fuskdag per vecka där jag bara käkar allt jag vill ha. Det är rätt mycket för mej att sätta in en dag i veckan eftersom jag tidigare hela året försökt hålla mej till 1-2 gånger i månaden om jag verkligen verkligen känner för det. Men vill ha det på dethär viset nu just när jag är hemma så jag kan hålla motivationen bättre uppe resten av dagarna när jag vet jag har en dag, lördag, då jag får käka allt. Typ förra lördagen blev det 8 XL Marabou Cookies, 150 gram torkad frukt, 100 gram yoghurt & choklad russin, sen godis och choklad på det, och det var som bara FRUKOST. 30 minuter efter jag tyngt i mej det slocknade jag och sov i 3 timmar (fast jag precis vaknat från en hel nattssömn) eftersom min kropp verkligen inte klarade av så mycket socker på en gång. Blodsockret verkligen slog ner mej. Haha, stackars kropp!! 
 
Så ja, en fusk dag per vecka tycker jag absolut är något som får mej just nu att hålla motivationen till kosten uppe, men ibland har jag det andra vägen där fusk dagar skälper mer än hjälper när jag blir så sockerkåt dagarna efter sockerdagen, men just nu funkar det bra! Och mitt andra tips och vad som funkar bra för mej är då alltså då stora portioner av kalorilätt. Jag går aldrig hungrig och jag känner aldrig "mjaaaa jag bord inte äta såhär stor portion" eftersom det är kalorisnåla grejer jag försöker fylla mej upp på. Och där emellan drick en massa gott smaksatt te / vatten som tar bort sötsuget och fyller dej upp! Det är mina hemliga (eh?) kosttips.
 
 
Sen med att hålla gym-motivationen uppe handlar det mest bara om att göra det till en rutin. Jag vet att jag SKA till gymmet varje dag, så är det bara, och det är något roligt jag ser framemot. Samma gäller vardagsmotionen. Mamma och pappa säger varje dag "Ska du ti stan? Näää men du får ta bilen! Det regnar/blåser/kallt/pissväder, ta nu bara bilen!" men alltså nej? Jag VILL ta cykeln? Det är skönt, uppfriskande och jag mår bra av det.
 
Bild av Recondo

Laugh it Out

Foto av Linus
 
Alltså ibland blir jag verkligen chockad över hur glad och lycklig jag ser ut på bilder. Och hur BRA (får man säga det om sig själv? Sorry) jag ser ut när jag stor flinar som en tönt?! Tur alltså, skulle ha stora problem om jag såg ut som en apa när jag flinar. För jag flinar och skrattar ju 24/7. Jag har sjukt konstig humor, fantasi och tankegång där i hjärnkontoret så skrattar till det mesta folk säger. Eller behöver ju inte ens snacka med någon för att skratta, här om dagen började jag mittiallt fnittra hejdlöst när jag ensam gick på min pw i mörkret och tänkte på en historia J berättade om från skolan när jag tydligen hade skippat en lektion (hahahaha måste berätta den på bloggen senare hahaha, skitkul! Fast okej den kanske inte ens var såå kul, test-berättade den åt mamma, pappa och senare Dan och jag tror enda orsaken de små-skrattade åt historien var för hur uppjagad och ivrig jag själv var när jag berättade den.. Men endå.).
 
Ja som sagt, flinar till allt och alla och också till det mesta jag inte fattar vad folk säger/menar/försöker säga. Nog därför jag i hela mitt liv klarat att bo i länder (Finland, Danmark, Australien) jag inte fattar vad folk säger i. Det är ju absolut det lättaste sättet i världen att slippa ur vad som helst, nödsitatuioner/pinsamheter/missförstånd/gräl/förödelser/mm. - bara stor skratta! Jaa btw, har en kompis som sa hon kör på det när hon ser någon hon inte gillar på krogen eller på stan, bara stor skrattar dem rakt i ansiktet. HAHA, bästa idén jag hört! Istället för bitch blickar jagdödardejmedminblick och sånt trams, bara skratta. Det lär verkligen skapa förvirrig istället för uppenbart hat!

Det danske sproget er fræk

 Som ni trogna läsare redan vet så snackar jag
bara engelska med min danska pojkvän.
 
Varför kan man ju fråga eftersom han bra fattar
svenska, och danska är ju inte alltför långt ifrån de
svenska språket. Dumt att vi bara pratar engelska med
varandra men.. Vi möttes ju i Australien och efter att
ha försökt kommunicera på svensk-danska, som
gick hur fint som helst (speciellt efter 1 flaska vin)
så försäkerhetsskull att inte få några missförstånd blev
det endå till att vi alltid snackat engelska med varandra.
Vilket vi båda älskar för vi får super bra träning av det.
Men i sommar har jag lärt mej så mycket danska
så jag kan bra prata helt förståelig dansk/svensk/whatever till vilken dansk som
helst. Vilket jag absolut inte kunde för 6 månader sen
fast jag bott on-off i Dk i 2 år. För danska är faktiskt
mycket svårare och mer avlägset från svenska än
vad jag trodde från början..
 
Men alltså grejen med dethär inlägget var att jag tycker, och har alltid tyckt sen jag stötte på danska människor i Australien för första gången, att danska är ett sjukt sexigt språk. Alltså egentligen inte, det är otroligt fult och låter så rått och brutalt. Speciellt tjejer låter det helt fult i mun på. Men på något sätt tycker jag det bara får en del danska killar att låta så sjukt sexigt! Alltså jag kan faktiskt inte förklara varför, för som sagt tycker jag det är ett fult och rått språk, men det är väl detdär råa och brutala i det som jag tycker får det allt att låta så tändande?

Hur ska jag ge exempel på dethär nudå? Nå typ dehär två låtarna, med Suspekt och L.O.C.,
jag tycker de låter såååå heta bara för deras rösts skull. HMMMMMM danska <3 
 

.
Ååh speciellt LOC's röst, alltså HMMMM!! 
Ska tvinga S att snacka endast danska till mej, ja tak.
 

Weekend Time

Weekenden ute vid sommarstugan var skön, liksom alltid.
Mycket bättre väder än förra helgen så det gjorde allt snäppet bättre också!
 
 
Lånade villagrannarnas kajak och var ute på äventyr! Kajak är ju skit roligt! Kajakade iväg med riktning och next stop som Sverige och kom halvvägs fram (eller okej halvvägs till sista holmen i horisonten, som okej kanske nog bara var 400 meter från villan, tveksamt om det var Sverige) innan jag kom på att jag inte 1) vill plötsligt kantra och drunkna 2) få en plötslig stor våg över mej och drunkna 3) drunkna överhuvudtaget. Så jag vände om och smög på längs kustlinjerna och stenarna istället. Man är så sjukt tyst med en kajak så jag kände mej som indian hövding Stor Tå eller spion Jess Bond. Tänk alla vilda djur jag ska få se vid vattenbrynet när jag kommer där glidande! Men okej det mest spännande jag såg var en naken man. Och han var gammal. Så vet inte hur spännande man kan räkna det. Hur som helst, en kajak är på listan över saker jag ska ha när jag äntligen flyttar och bor på ETT ställe!  Andra saker på den listan är t.ex. också får, lamor, häst, man, barn, soffa, säng osv. med andra normalt vuxna ägodelar.

They Just Don't Understand

Shit klockan är 02 på natten och jag kan verkligen inte somna. Jag har liksom ett bubblande lyckorus i mej, blandat med nervositet och rädsla. Skräckblandad iver och glädje. Allt på en gång. De kommande av årets månader börjar bli ordentligt planerade nu och det börjar kännas mer och mer riktigt. Det kommer bli en lång resa. Det kommer bli en ordentlig resa. Det kommer bli ett sånt äventyr. Och det kör igång riktigt riktigt snart, bara om 1,5 vecka med första flyget till Sverige för en dag, sen Danmark i 6 dagar, sen LA, sen Mexico, sen mer California, och sen..? Jaa sen är det en riktigt spännande fortsättning som följer..
 
 
Explore Dream Discover 

Going offline again

 
Jaa innan hösten och kylan verkligen slår till så passar jag på att åka en sista helg ut till sommarhuset med mamma och pappa. Njöt så extremt mycket att vara offline där ute förra helgen så kör på det ihelg igen! Synd bara jag läst ut sista boken av Lars Kepler nu och vet inte riktigt vad jag ska hitta på att underhålla mej själv med där ute nu? Nåja det där fixar jag nog! Men jaa hörni söta små filurer, hoppas ni alla får en härlig helg så uppdaterar jag här på bloggen från måndag igen! Pusspusspuss
 

Q&A Session - Me & my BF

 
 
Anonym: Är du och simon tillsammans ännu?
skulle gärna höramer om ert förhållande:)
Alexandra: Varför blev du inte i danmark trots att du o simon
gjorde slut? Varför kom du tibaka ti finland?
Anonym: Alltså de lämna lite oklart va som egentligen händ mellan dig
å simon? Ska du skaffa lägenhet i jeppis elr va ha du fö planer?

A) Ja Simon och jag är fortfarande tillsammans, och det är vi tills vidare. När vi möttes för 3 år sen var vi båda på samma stadier i livet och älskade resa, äventyr, se världen, ströjobb, ta-dagen-som-den-kommer osv. Simon har växt till sig och rört sig lite vidare från det stadiet i livet, som normala människor faktiskt gör, men jag har fastnat där och känner mej inte klar med det ännu. Och det är kanske därför vårt förhållande går lite upp och ner för jaa, vi bara är helt enkelt på olika sidor i livets bok. Eftersom jag kommer åka ut och resa på obestämd tid nu så ville jag bara dra allt jag äger och har hem till Finland. Vi har disskuterat mycket mycket fram och tillbaka om vi bara borde ta död på vårt förhållande. Men efter så lång tid tillsammans och med tanke på att vi båda vill att det ska funka, men pga av min stora rastlöshet och måste-ut-i-världen, så låter vi bara tiden visa vad som händer mellan oss. Så ja, vi är fortfarande tillsammans. Och btw, vi är sjukt duktiga på distans-förhållande, så det ska nog gå så länge vi båda två bara vill.
 

Söta er vi ju också tillsammans, eller hur?

Little Pony

Alltså minns inte senaste jag satt på en häst.. Ett år sen? Tur att rida är som att cykla
- det spelar ingen roll hur lång tid det gått sen man senaste gjorde det, men man glömmer
det aldrig. En gång häst tjej, alltid häst tjej! Så tackade såklart ja till att hänga
med syrran idag när hon skulle och rida på en bekants söta små hästar.
 
 
 
Så syrran, Sypri, Carisma och jag var ute på en lång terräng ritt ute i Fäbodas skogar.
Konstigt väder med mycket dimma och kallt, men riktigt höst mysigt endå! Allt är
mysigt så länge man sitter på en varm ponny. SneeeellPonnyyyyy<33333
 

Gym Music

Älskar sånhär musik på gymmet just nu. Dupsteptechnoremixshit. Fredags feelis!!

 

The Swedish-Finnish BlogWorld

Nu när jag var igång att tipsa om bloggar jag läser så vill jag också bara uppmärksamma ZiiO's inlägg hon skrev igår om hur vi SvenskFinland har våra egna Svenska varianter av storbloggarna! Haha, riktigt underhållade inlägg och något jag själv också tänkt över. Kika in hela listan på Ziio's blogg, men som ett exempel på hennes funderingar så har vi ju här i den Finlands Svenska blogg världen också vår egen bloggsatsande kvinna BlondinBella fast som Malenami, vi har chicka mammabloggaren som Dessie fast vår variant är Carro och så har vi mej Pessi, som ZiiO tycker är SvenskFinlands varian av Paow. Hahaha! Tycker ni också min blogg är som lilla provocerande jag-tar-ingen-skit Paow?

 
 
Tja ja kanske?
Jag har nog en liten annan syn på Paow
än vad andra har eftersom jag bott
tillsammans med henne ett par veckor
när jag jobbade i Magaluf. Men kul iaf
att Ziio jämförde mej med Paow!
 
Radio x3m har tidigare
uppmärksammat mej som
SvenskFinlands motsvarighet
till Kissie. Ja tja kanske?
 

Vad tycker ni? Är jag mer likt Paow eller Kissie som bloggerska?
 

Q&A - My favorite Blogs


I: Vem är din favoritbloggare? :D

Forever and ever, the one and only - Kissie. Såklart. Finns ingen som henne och
hon har alltid varit min favorit bloggerska. Kenza, BlondinBella och de andra stora kan
slänga sig i väggen, Kissie är endå den som kan provocera och underhålla bäst.
 
 

Sen ska jag väl passa på och dra en ramsa på resten av bloggarna jag kikar in

Tränings bloggar är mina absoluta favoriter, älskar bli inspirerad och få tips från dem
Alexandra Bring, Fitspooration, JellyDevote, Camilla Back, Sara Back, Sabinaass , Krooks, Iduliss
 
 
Och så vardagsbloggarna jag kikar in dagligen på är
Carro Ekman, VemSara, KJLD, SaraGunMarie, Narstre
 
 
Jag har en del kriterier som ska uppfyllas innan jag fastnar för en blogg, om det inte är för att det är någon jag känner / vet vem är sen innan som jag bara gillar följa pga av det. Men uppdatering är nog det viktigaste för mej att gilla en blogg, och snygga bilder. Och SELFIES!! Jag är verkligen inte en sån som bryr mej om stavfel och missbruk med skrivning och text. Jag är nog mera tvärtemot när det gäller det, orkar inte läsa ordentligt-skrivna inlägg utan vill se mer utav detdär från-hjärna-till-tangenter skrivning. Som min blogg då. Alltså massa flumm och konstiga tankar med dålig humor man egentlige inte fattar ett skit av. Det gillar jag.

Martina ja hengenpelastajat

 
 
Alltså här om dagen slö tittade pappa
på tv och bad mej komma och se på ett program
han tyckte passade mej. Någon finsk aktions show
där de aktionerade en massa skit. Okej alltså jag vet
inte om pappa inte alls överhuvudtaget känner mej efter
att jag varit borta hemmifrån i ett halvår eller vad som
hände där som fick honom att tro jag bryr mej
om sånt meen eeh...
 
 
 
 
 
Nåja, men showen som kom efter det var han övertygad om att jag skulle tycka va roligare - Martina ja hengenpelastajat! Alltså EHM JA TACK det var då en show för mej. 10 hotta finska skönhets/modell/blogg/diva brudar i Baywatch simdräkter som ska göra en massa saker de inte klarar av, preciiiiiis en tv show för mej! Att det var på finska och jag inte fattar vad de säger var ju faktiskt skit samma i dethär fallet.

 
Så showen går ut på att det är två lag, i simdräkt, som ska tävla mot varandra, i simdräkt, och de ska göra en massa sånahär livräddar uppgifter, i simdräkt, och jaa bara lalla på stranden med ett kamerateam efter sig, i simdräkt. Alltså lättklädda snygga brudar i simdräkt, blir det en bättre show? Nej sjukt sexigt kul!! 

Inspo


Message in a Bottle

 Jag hittade flaskpost vid villan och trodde det var den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag älskar flaskpost och söker ständigt efter det när jag är nära vatten. Tycker det är skit kul. Kanske man får läsa någons hemliga livshistoria? Kanske man får en ny brevvän? Kanske det är några barn som slängt den med en adress man kan skriva till om man hittar den och förgylla deras liv? Men eftersom det var världens sämsta flaskpost jag någonsin sett och min besvikels var så stor så vill jag göra ett blogg inlägg i hur man gör ett riktigt flaskpost och inte sånhär skit!!

 
Okej nu undrar alla men Pessi vad är fel med dendär fina teckningen en liten förväntansfull 4 årig pojke ritat och slängt i en flaska och sen i havet? Jo okej first of all, om man nu ska ska skräpa ner våra vackra hav med flaskor med post i ska det ju vara något vettigt. Det är okej med en teckning, OM det skulle varit ett brev, namn, email, adress whatever där också. Sen att det är ett moln och en sol är okej, men sen att det är en kille som kör en bil är under alla kritik eftersom dethär är flaskpost = jag vill ha något havsrelaterat = typ bara som ett exempel; en mann som kör en båt inte en bil!! Hallå vad är dethär för unge?? Sen där finns ju inte ens en signatur av skaparen av teckninge?! Nej seriöst var är allmänbildningen. Signera alltid allt du skapar!! Man signerar ju till och med sina barn med sitt efternamn, hallå? Och sen får man ju hemskt gärna skriva en liten trudellutt också eftersom det är flaskPOST, post!! Skriv något! Bäst är ju om man skriver sitt namn eller adress så jag får stalka dem och berätta att jag hittat deras post (ett rop på att deseprat finna vän dethär eller?).

 
Så okej nu repeterar vi vad vi lärt oss i Grunder i Flaskpost Försändelser:
 
 1. Viktigaste punkten: SKRIV DITT NAMN
2. Adress, e-mail adress är ett stort pluss
3. Skriv något roligt. Din livs historia. Din otrohetsaffär med grannflickan. Hur du mördade din kusins hamster som 9 åring. Bekänn hemskheter. Eller bara skriv att det är Kalle och Lisa som sitte på sommarstugan på Mässkär och har skittråkigt den 9 Juli och skriver flaskpost och gärna vill att den i Afrika som finner flaskan gärna berättar det till dem på emailadressen hejhallå@hotmail.com .
4. Skicka med en godisstång/guldring/fjäder som belöning till den lyckliga finnaren.
5. Sista punkten, rita en teckning. Bara som bonus, om du nu verkligen måste.

Okej?!?!?! Från och med nu vill jag aldrig hitta tråkiga flaskposts igen! Tack bra.

Passport

Wiii hämtade ut mitt nya pass igår! Hoppas det nya hinner bli minst
lika fyllt med massa stämpel som det förra blev på de 5 åren!
 
 
Egentligen hatar jag passbilder och sånt. På mitt mopokort såg jag typ ut som en apa och på mitt körkort liknar jag en rädd groda. Så när jag tog passfotot för 5 år sedan gick jag till en "riktigt" fotograf som tog bilden och inte någon huxflux passfoto dude i en källare. Så passbilden då tyckte jag blev helt okej, speciellt i jämförelse med körkorten. Största skillnaden på den och körkortsbilderna jag haft är ljuset fotograferna använt sig av. Klart det blir snyggare med ett vettigt ljus i ögon och ansiktet istället för bara någon kamera blixt. Ja överlag, tips från coachen Pessi här, om ni ska ha snygga bilder av dej, din hamster, din kompis, en blomma, en cola burk, whatever, är LJUSET det viktigaste ni behöver för att få en snygg bild, tänk på det. Okej back to passfoto snacket. För sen när man väl fått sin pass/körkortsbilder utvalda och utprintade av fotogubben man varit till så har man ju inte så mycket att säga till om, iaf inte i mina fall, och därför fick jag en bild på körkortet jag hatar. MEEEEN nu för tiden på de moderna 2014 talet så kan man faktiskt ta sin egna bild och ladda upp på polisens hemsida (HÄR)! Man ska bara se till så att det passar till standarden och kraven, men det är riktigt lätt att följa instruktionerna online för att få det rätt. Då kan man ju själv ta och fota och själv välja fram en bild man är nöjd med, och helt gratis, istället för att gå till någon som tar skitful bild av dej som du betalar 35 euro för och hatar för resten av ditt liv.
 

Q&A Session - Bigger Boobs?

Rosa: Har du tänkt skaffa ännu större bröst i framtiden?

A) Jaa varför inte? Skulle ju passa sjukt bra i större meloner. Tror ni inte?

Jaa för mindre än vad jag har nu kan jag inte iaf göra. Fattar inte varför alla verkar tror jag har de största pattarna i världen? De är faktiskt riktigt riktigt små för att vara silikonbröst. Större än osthamburgare, typ i Big Mac size kanske? Men svar jaa, den dagen jag byter ut implantaten jag har i nu så kommer jag lägga i större. Men OBS, har aldrig ångrat den storleken jag har nu och har alltid varit jätte glada för dem. Men den dagen jag byter ut dem prövar jag nog en version större.

October the 1st

Men scheisse vad kallt det har blivit!! Minus grader och allt.. Får nog slänga min KorvGörans jackan åt skogen och börja gräva fram vinterkläderna.. Förresten började jag tänka på hur jävla gammal denhär KG jackan jag överanvänder faktiskt är.. Alltså jag jobbade ju inte på KorvGörans igår, fast det känns som det, utan det var ju år 2010? Ja så var det typ inte förra året de var 2010 eller? Alltså öh njää det är ju 4 jävla år sen... Vad händer med tiden..?!

 
Och ja btw, blev super glad (sadist här eller?) att läsa alla era problem och kommentarer på förra hormon inlägget! Är ju inte glad att flera av er också går igenom dehär samma förvirrade hormon helvetet som jag också gör, men är bara glad att ni kommenterar och delar med er! Trodde aldrig det endå det skulle vara så många som kände igen sig i vad jag skrev!

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar