The Story about Moscow

Okej dags att catcha upp lite med veckan som gått som jag lurat i er alla att jag varit i
Hong Kong men egentligen inte varit där. Vill vi alla höra Pessis Ryssland historia? 
Varför var du i RYSSLAND? Hur länge var du där? 
Var och hur och när och varför -
 berätta allt!
 
 
 
Såhär skrev jag om Ryssland efter min andra dag i Hong Kong
 
När jag var i Hong Kong var en av de första grejerna jag behövde göra var att söka upp den Ryska ambassaden. För jag hade ju faktiskt köpt en utrese biljett från Hong Kong redan i Februari, till London, med en mellan landning i Ryssland. Det var den billigaste biljetten jag hittade så okej. Det var också flygplats byte väl i Ryssland, Moskva har tydligen minst 3 flygfält och mitt andra flyg skulle landa på ett och flyga från ett annat. Kul, en halv dag i Moskva varför inte! Den biljetten blir bra! Välj, köp, betala, klappat och klart! Sen googlade jag sådär lite på förhand om det är svårt att ta sig mellan flygplatserna och så blir det nämnt där på Google om något som heter Transit Visum. Något du måste ha om du ska mellan två flygplatser och in i landet tillfälligt. Aja fan just det, det är ju inte Spanien jag mellanlandar i, det är ju fucking jävla visum skit Ryssland jag flyger till!! Och hur man får dethär visumet var väldans oklart på Google, på alla forum, officiella hemsidor, överallt stod det olika och jag kontaktade till och med den finska ambassaden online. Men något var gemensamt med all info jag hittade och det var att det var invecklat, du måste skicka in ditt pass till Ryssland eller uppsöka Ryska ambassaden i landet du befinner dej i för att få visumet gjort, och det tar minst 7 dagar, om du ens blir beviljat det. Jag hade inte 7 dagar på ett och samma ställe i en stor stad med Rysk ambassad, varken i Vietnam eller Cambodia, efter att jag köpt biljetten så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra annat än ha dehär jävla Transit Visum stress momentet bak i mitt huvud tills jag kommer till Hong Kong och kan ordna upp det där. Så första jag gjorde när jag kom till HK, checkade in med min Couchsurfing host, och sen direkt in till stor stan för att hitta den ryska ambassaden. 
 
Vilket var skit svårt. Skyltning i Hong Kong är inte så bra som man skulle tro. Extra svårt när det är ens första dag också. När jag väl hittade rätt, gick in till deras kontor var det så extremt typiskt ryskt det kan bli. Alltså människorna. Jag dömmer inte och drar inte alla över en kam men omg Ryssar... Jag har aldrig träffat människor som är mer Idontgiveafuckaboutyou än ryssar. Mitt problem är inte deras problem och kommer aldrig bli, hjälp kan jag ge mej själv. Efter att första ryssen arrogant bollat mej över till en annan ryss som visste lika lite som den första, och brydde sig lika lite att ens ta reda på, så skickade de mej över till en rysk turist byrå. Där var det inte ryssar som arbetade men de stackars Hong Kongarna som jobbade där hade visst haft alldeles för mycket kontakt med Ryssar och fått samma mentalitetVi vet inte, vi bryr oss inte, inte vårt problem. Och tjejen sa till mej att hon vet inte om de ger mej visumet, hon skulle ringa till en kollega och fråga, för normalt brukar det inte gå med Finska pass men reglerna ändrar hela tiden så hon skulle ringa iaf, men han var tydligen upptagen så han vet inte nu, men jag kan komma tillbaka imorgon så KANSKE hon har ett svar. Men jag sa nej men jag kan vänta här, ring honom om 30 minuter igen! 
 
 
 
50 minuter satt jag och krossade fingrarna att de skulle ge mej visumet. Kosta vad det vill, det kan endå inte vara dyrare än en helt jävla ny flyg biljett och den jag då hade skulle bara vara bortkastad. Flera hundra euron i ingenting. Snälla snälla låt mej få transit visumet. I såna stunder, när det är 50/50 chans att något går som man vill eller som värsta tänkbara så ser jag på situationen såhär: - Everything happens for a reason, vad livet eller ödet än slänger på mej så är det en orsak med det. Det är en prövning. Ett äventyr. Ett svårt äventyr? Men det kommer vara en orsak och en prövning för det. Det är okej hur det än går, för det är en mening med det och kommer göra eller ge mej något utav det. Vad som inte dödar gör dej starkare. 
 
Under tiden var det en annan kund där inne, en gråtande dam som bönade och bad att få sitt visum på skyndat eftersom det skulle komma en dag försent för henne. De var så hårda mot henne. Så strängt NEJ och så otroligt ohjälpsamma. Jag har aldrig sett något liknande, hur lite man kan bry sig i att hjälpa någon annan. De var så otroligt ohövliga. Stackarn
 
Till sist säger tjejen att ja de kan ge mej Transit Visum till Ryssland. Jag jublade. Jag behövde bara gå och ta ett passfoto och betala 10€ för det och så 70€ för visumet som skulle ta en vecka att få. 80€, va fan spelar det för roll (jaha så går det när man försöker spara in 30-50€ på billigaste flygbiljetten) bara jag får komma till dendär andra jävla flygplatsen i Moskva för att komma till London! 
 
 
Noll intresse i Ryssland och ryssar efter den dagenEller så kände jag redan i Vietnam
efter att ha varit runt dem. Fattar inte varför jag tyckte en halv dag i Moskva skulle
någonsin vara en bra idé. Vad är det för kul med Ryssland eller Ryssar anyway?
 
 
 
 
 
Så det var innan jag besökte Moskva. Såhär skrev jag som referens
på Couchsurfing till min Moskva värd efter att jag besökt Ryssland
 
 
 
Egentligen hade jag inte ens satt en tanke på att couchsurfa i Moskva. Jag skulle ju bara vara där i 20 timmar. Jag skulle bara ta mej mellan två olika flygfält. Jag Googlade som en galning i veckor på förhand över hur man skulle ta sig mellan flygfälten, som låg typ 50 km, 2 timmar ifrån varandra. Runt 200 US-dollar med taxi, minst 50 US-dollar med buss/Metro/tåg med ett par stycken byten. Va fan är Moskva så dyrt? Jag är en jävla backpacker, nobody got såna pengar för transport! Och om du inte kan läsa eller tala ryska kommer du ha en hard time. Jaha kul, backpacker/rese nivå på dethär är nog uppe i toppen på svårighetsgrader skalan... Tur att jag hade 20 timmar, det skulle ju säkert minst ta det, och om jag har tur kanske jag kunde sova 2 timmar på golvet på det andra flygplatsen. 
 
Men så kom jag två dagar innan avfärd på den briljanta idén om att skicka på coachsurfing och fråga nån lokal Moskva bo om hur man kan ta sig mellan flygfälten, kanske de kan förklara det bättre än gamla forum på Google? Dmitry och Nadia verkar smarta, jag frågar dem! De svarade inom 5 minuter och jaa att de gav mej hjälp! Alltså, det är dethär jag älskar med Couchsurfing. Sånahär människor får mej att älska mänskligheten. Dethär paret var en på tusen. De erbjöd mej att komma över till deras och vila över natten. De kunde till och med hämta upp mej från flygfältet när jag landar. Alltså.. Blev upplockad, fick mat på bordet, blev runt körd i flera timmar på en Moskva by night tour med dem var de tog mej runt i Moskva och vi stannade på de populäraste och bästa ställena, de berättade och lärde mej så mycket om staden, landet och mentaliteten, klockan blev 01 och de köpte take away till oss alla, 03 låg jag på en luftmadrass, 08 var frukosten serverad och 09:30 blev jag körd till metron var jag blev betald för biljetten pluss tåg biljetten jag skulle ta efter metron. Skojar ni? Finns det faktiskt sånahär människor på riktigt?
 
 
 
På metron insåg jag också direkt hur jävligt svårt jag skulle haft med att göra allt på egen hand, ryska bokstäver ser inte på något sätt ut som våra bokstäver, jag skulle aldrig hittat fram. Jag skulle ha varit kall, trött, frusen, borttappad, hungrig och hatat Ryssland för all framtid. Och jag skulle då aldrig sett något av Moskva förutom deras tåg och metron. Det hela blev motsatsen och jag ser på Ryssland, och speciellt Ryssarna, på ett heeeelt annat sätt än jag någonsin trodde jag skulle. Och har jag sagt att jag älskar Couchsurfing????? 
 

Kommentarer
Postat av: TIDSTJUVEN

Wow, vilken story! Tänk att det faktiskt finns sådär fantastiska människor här i världen. :D <3

2015-04-11 @ 15:31:43
URL: http://tidstjuven.com/
Postat av: Sara

Härlig story!
Och jo, Moskva e dyrt. Men så lär di ha kristallkronor på vissa tunnelbanestationer o. Hahaha.

2015-04-11 @ 16:09:41
URL: http://vemsara.com
Postat av: Jensku

vilken otroligt bra berättelse och vilka fantastiska människor!!! love it! :) hoppas du njuter av att vara hemma och mysa. du hade jättebra timing att komma lagom till våren.

2015-04-11 @ 17:26:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar