The Loner

 
Be a Loner. That gives you time to wonder,  to search for the truth.  Have holy curiosity. Make your life worth living.

Forget and Forgive

 Vet ni vad jag är bra på? Att förlåta. Egentligen har jag alltid tänkt jag är bra på att förlåta människor för att jag har dåligt minne, glömmer och går vidare. Men egentligen är det nog bara att jag är bra på att förlåta.
 
Tex. var det några ungdomar som körde runt en kväll i Kristiansand och slängde bröd ut ur bilen på folk de körde förbi. Jag var en av dem som fick en bröd bulle kastad i ryggen på mej och en sida av mej ville visa fingret till dem skrika springa efter dem och berätta vilka meningslösa liv de har, en annan sida av mig ville få mig att känna mej dålig ful värdelös förtjänt till att få bröd slängt på mej, och den sidan av mej jag valde att följa var att förlåta. Först och främst är det ju inget personligt till mej att någon helt random skriver fult till mej på internet eller gör mej något som att slänga mat på mej. De personer det e mest synd om är ju de som gör det. En normalt psykist frisk, glad och stabil människa har inte något som helst behov för att få andra ner. Karma kommer komma ikapp dem och ge dem vad de förtjänar, det är inte min uppgift att "ge tillbaka" eller ens tänka på det.
 
 
 
Jag läste en artikel om en Norsk tjej som blivit bortrövad och gruppvåldtagen. Hon har bearbetat händelsen och valt att förlåta de som gjorde det. För att gå vidare med sitt liv. Och det tror jag är nyckeln till lycka, att kunna förlåta människor som får dej på något som helst sätt att känna dej dålig eller gjort dej illa psykist eller fysiskt. Speciellt när det kommer till människor man inte har en direkt personlig anknytning till. Jag tar kanske lite längre tid på mig att förlåta när det gäller personliga påhopp från folk som känner mej och säger saker för att med vilje såra eller strö salt i såren. Men i grunden finns det en orsak till varför de också gör det, en orsak från deras sida de personligen har problem med. Och egentligen har jag rätt lätt att vifta bort sånt också när jag är glad i själen. Jag känner mej själv, jag och ingen annan kan säga till mej vad som är rätt och fel hur jag vill leva och se på mitt livet. 
 
 

The end of it

Jobb jobb och jobb. Som ni nog märkt blir det rätt sparsamt med bloggen när jag e ute på jobb. Kör sluts spurten nu med 5 mer dagar så är sommar säsongen i Norge och som sjöman i Pessilandia slut. Sen Danmark en kort tid och så Finland den 9onde September, woop woop!
 
 

Every-other-day-diet

Hej damer och herrar vet ni vad jag tänkte pröva denhär veckan? Nu när det e måndag och nya möjligheter och nya mål och nytt liv och tjoho tjohotjohej.. Jo 5:2 dieten! Eller, jag tänkte det låter för lätt så jag utvecklar den till every-other-day-diet, eller kalla den 4:3.
 
 
 
 
Ingen har väl missat 5:2 dieten som skrivs en massa om, så känns onödigt att skriva vad det egentligen är, men kortfattat är det 2 dagar i veckan som man skär ner sitt kalori intag till endast 500 kalorier. Alla som har koll på kalorier och sånt vet att 500 är ingenting. Det är typ det du omedvetet små äter om dagen, nästan. Och med every-other-day-diet gör man det till varannan dag istället för bara 2 dagar på sju. Alltså 3 dagar på en vecka och 4 på nästa med bara 500 små kalorier.
 
De andra dagarna äter man "vad man vill". Nu tänker jag inte gå och proppa i mej kex, glass, kaka, hotwings, burgare osv de normala dagarna, utan bara käka så som jag brukar - hälsosamt, balanserat, proteinrikt och mycket grönt. Och så kör jag med en don't-go-SO-crazy-cheatday om veckan. Så ska vi se vad kroppen säger om det.
 
Okej på den bilden är det inte 500 kalorier, ser närmaste ut som 1200-1500, bara så ni har en idé om hur lite 500 faktiskt är..
 
Jag har läst en del om denhär typ av faste-dieter och det är absolut inte ohälsosamt eller något dåligt för kroppen att göra det i en tid fast det låter lite extremt med bara 500 kalorier om dagen. Det ska vara bra för förbränningen osv. Ska också gå fint att träna på dieten. Egentligen vill jag väl inte gå ner i vikt (eller okej 2kg, men vågen e bara ett nummer) men efter jag käkade spironalactone medicinen mot finnar hade jag svårt att tappa extra vätskevikt som kom med den, och så har mina matrutiner inte riktigt varit 100% som de borde de senaste månaderna så prövar på dethär nu och ser hur det går. Dag 1 kan jag ju säga gick okej, jag gjorde inte ett 500 kaloriers måltid utan spred ut det till 5 små snacks under hela dagen istället (jag älskar ju mat och skulle ha svårt med att inte äta var 3 timme, så väljer helt klart flera mini mat portioner än bara ett stort) och skrev ner allt jag proppade i mej i en kalori app så jag var säker på det inte skulle bli för mycket eller för lite. Landade på cirka 550-600, så ger mej själv godkänt. Fast där vid klockan 18 kände jag av underskottet i kroppen och humöret vände till trött och sliten och den inplanerade joggingturen blev till powerwalk. Fast det är okej, vore ju mer märkligt om min kropp inte alls märkte av sin typ första dag på 13 år med bara 500 kalorier.
 
 
Någon av er som testat eller som har erfarenhet av 5:2 dieten eller andra faste-dieter?  

INSTAGRAM: IAMTHEWANDERESS

 

Each and every day life goes on

 
Egentligen får man inte ångra eller se tillbaka dåligt på saker i livet som man gjort. Som man valt att göra. Det e väl kanske lite svårt, ibland faller man in i en ånger kurva. Ett år tillbaka är det många grejer jag önskar jag gjort annorlunda, fast mest kanske bara insett och öppnat ögonen för. Ibland e man bara förblindad. Jag är rätt bra på att tro att everything happens for a reason, också ens egna val på en viss tidpunkt har hänt och valts av en orsak. Orsaken handlar bara om något som kommer pröva oss, testa, utmana, vad som helst som kan vara allt från tufft till lycka, men av en och samma anledning och det är att stärka oss. Jag vill också se det som varje misstag eller felstek är bara en lärdom man blivit rikare från. Man bara svänger runt det hela och ser det negativa som något, iaf lite, positivt från det hela. Lärdom och fel som man inte låter hända igen. Man blir ju klokare för var dag som går, eller hur? Och varje dag går ju livet vidare, inte bakåt. Så varför lägga ner tid och energi på saker man har noll makt över mer? Framåt framåt framåt, det är där makten ännu finns i våra händer.
 
Peace out godnatt flumm ala Pessi style här som tillfälligt fastnat i det förflutna. 

That lady what? GAGGAG

Dethär är ju helt random, osponsorerat eller något som helst, meeeen it's official, här har vi bevisen, jag har då fucking bra musik smak trots allt. Haha!
 
 

Good Morning

Längesen det var något provocerat mycket hud här på bloggen så dags för en liten morgon röv. Varsågod.
 
 

Addio Italia

 Okay Italien over and out för denhär gången. Men lugn lugn, såklart jag kommer spamma er med en massa bilder och storys från resan. Men först ska jag tillbaka ute på båten i Norge och jobbet de sista 2 veckorna för sommaren. 
 
 
Btw, IAMTHEWANDERESS heter mitt travelgram, alltså Instagram konto, som kommer innehålla 2% boobs (lovar).

It's a beautiful world

 Ja!! Äntligen!! Nu vill jag glatt meddela omvärlden aaaaatt.. Min wanderlust, mitt sug för att resa, för att se världen, har vaknat igen! Den har verkligen varit på låga procenter de senaste 4 månaderna, men nu, nu är den tillbaka. Fattar ni hur glad jag är över det? Hur jag trodde den var borta för alltid?! Alltså jag var nästan panikslagen av att tro den inte fanns i mej längre. Every thing happens for reasons, och jag vet om jag tackat nej till Italien resan skulle jag nog inte hittat tillbaka till wanderlusten lika snabbt igen. Så glad! Och hoppas alltså nu den inte försvinner igen om en vecka eller så.. Men ja så e det så då, tänker inte tvinga fram känslor, bara ta vara på dem när de finns där.
 
 
Vilket leder till enklare beslut om den skrämmande framtiden. Om vad som kommer hända om 3 veckor när jag stiger av min arbetsplats den sista gången för sommaren. Mitt första stopp kommer iaf bli back to the start, till min enda någorlunda base som håller mej från att faktiskt inte hundra procent mena mina "hej jag heter Jessica och är hemlös" introduktions skämt. Jakobstad, jag är hemma i September, framtills jag tröttnar, vilket jag räknar med också är i September.

pause & reflect

 

Tell more than thousand words

Jag har länge tänkt tanken och äntligen gjort slag i saken och skaffat mej ett till Instagram konto, men endast för ikke-tits&ass bilder. Jag älskar ju leka runt med bilder pluss jag reser ju faktiskt rätt mycket så varför inte dela det lite med instagram världen?
 
 
Men har inte riktigt än bestämt mej om ni ska få namnet till profilen eller om jag ska hålla den sådär lite anonymig. Har ni lust att se annat än bara bröst? Nej trodde väl inte det.

Too amazing

Wooh wooh wooh wooh, här förflyttar vi oss för snabbt till alltför många breathtaking platser att jag absolut inte hinner fylla upp bloggen dagligen med alla amazing bilder från dethär landet. Omg Italien verkligen, du är helt otroligt vacker! Uppdatering kommer komma så småningom när tiden för det dyker upp.
 
 

Firenze / Florence

 
 

A night in Pisa

Tack guu var min kompanjon inställd på att lämna Milano lika snabbt som jag var (har verkligen inget intresse i överfyllda huvudstäder, they're all the same. Pluss Milano e lätt att ta flyget till när som helst) så lika snabbt som jag kom till Milano var jag ut från Milano. Med första mål och övernattning i Pisa. Mina förväntningar över Italien, vad jag kommer se och göra här var verkligen låga, så att direkt göra en roadtrip över land och rike för att se det lutande tornet i Pisa var redan allt över förväntningar. 
 
 

Let's find some beautiful place and get lost

 
Italien slår mig med sin skönhet. Underbart.

Morning Glory of Italy

 

New Destination

 Så idag har jag rest. Jag älskar känslan av att resa. Eller den sätter mej alltid ut ur min comfortzone, oavsett hur mycket jag än rest genom åren, och det e väl det jag gillar - att känna mej starkare och starkare för varje resa. Och känna mej mer resevan än 80% av alla runt mej (omg vid egen-skanningen av boardingkorten på cph lufthavnn intill security check när passagerare alltid stannar upp, för att först börja söka efter sitt boardingcard de precis fått från incheckningen o precis haft i handen, sen börja lista ut hur man skannar den, sen sätter den fel väg, sen tappar den sen behöver hjälp o sen stoppar upp hela flowet o sen.. OMG VAD HÅLLER NI PÅ MED MÄNNISKOR!!! Ååh ja guu, vet ni vad jag snackar om? Sån har jag då väl aldrig varit.. Iaf inte i dagsläget, när jag smidigt bara smet förbi vägproppen, skannade och klar till att ställa mej som den 264 passageraren till security check, när en söt kille upptäckte min flyg-proffsighet och slängde mig in i fast track kön med 2 framför mej. Det gjorde nog min morgon!). Anyway, back to start, denhär gångens resas början var med ett alarm satt på 05:10, fast jag steg upp tillsammans med den Danska solen av mej själv 05:09, kokade min havregrynsgröt, sörplade mitt te, låste för stugan, och drog mitt pick och pack till närmaste busstopp. Jag är väldigt duktig på att checka tider osv men kan inte hjälpa bli osäker när bussen inte dykt upp i precis tid (omg all den stress jag får från sånt i typ SydAsien var INGET NÅGONSIN är i tid), men i den 1 minut sena bussen och med 4 minuters resa i den framtill Aalborg flygplats och jag var 50 minuter i tid till mitt flyg till Köpenhamn, och sen väl där vidare till mitt nästa flyg, moooooot.. jag har ju sagt jag dethär året inte reser till samma platser jag besökt innan, så nytt ska vara nytt.. och nu är det Italien som är mitt nya let's explore ställe.
 
 
 
Åh åh åh, jag läste ut två böcker ute i kolonihavehuset (en på svenska och en på engelska) och beslöt mej för nästa bok ska bli på danska (bara för att stärka och utmana min danska-skills) och så ser jag denhär boken Fakta om Finland på flygplatsen. Det står nästan TILLPESSI på den. Så here we go, min första danska bok, tunn och bra, om en Norsk kille som får i uppdrag att marknadsföra Finland (haha finsk marknadsföring existerar inte!! Dethär lär blir underhållande!)
 
 
Helt ärligt är jag verkligen ledsen över hur lite intresse jag har i just de syd Europeiska länderna, men med lite draghjälp så är jag nu här. Jag hörde i förbi farten en på Aalborg lufthavn säga till någon "Jeg vet ikke vart du skal, men jeg skal til Las Vegas" och jag kan inte hjälpa jag kände men ååh jag vill ju också?! Kan man vara spontan och bara åka till Vegas och skita i Milano? Men neh, Vegas står alltid klart för mej (jag vet jag kommer gifta mig där, bucket list. Ska bara hitta den lika knasige till det som mej själv först. Svårare sagt än gjort), nu är det Italien som ska ses i 7 dagar. Min arbetskompis sa "åååh du skal ju til verdens carb-land", när jag hade munnen full av soft ice, bacon snack och hot dogs under min fusk-ätar-dag ute på båten, en vecka innan jag ska dit (eh logiken i det är?), och jag tyvärr ser framför mej att de 3kg jag precis gått ner kommer snabbt tillbaka.
 
 
Men yolo, och man behöver ju faktiskt inte äta hela Italiens pizzor och inte äta varje spagetti snöre framför sig. Eller? Säger tjejen som tappar all carb-kontroll vid första tugga av socker eller vita-kolhydrater. Åh well, time will tell.

I wanna see you GagGag

 Alltså jag älskar all elektronisk musik. En del är säkrare för mej att klicka för direkt, och en del går direkt bort.
 
 
Efter att sett typ som Avicii (på summerburst) och S Ingrosso (i Las Vegas på hans födelsedags show) har jag blivit så besviken på deras spelningar att jag inte ens orkar höra något av dem mer. Pluss, Avicii come on vad händer med hans musik? Brukade ju vara grym. Alla hans nya hittar suger och i mitt huvud ser jag framför mig 14 åriga svenskar hoppa skrika och sjunga tills hans dåliga låtar. Buäk.. Däremot blir jag kär i allt Steve Aoki (sett i Vegas), Borgeous (Vegas), Dimitri Vegas & Like Mike (summerburst), Skrillex (future music), Tiesto (Vegas), Vicetone (YouTube ultra music), Nicki Romero (YouTube ultra music), eller ger det åtminstone en ärlig igenom lyssnande chans, bara tack vare de gjort såna fucking bra live shower. Live shows är löjligt viktiga, okej har ni det på klart alla MR DJs där ute?
 
Fast egentligen vet jag inte riktigt hur hög min standard på musik egentligen är när mina två favorit låtar just nu är Vigiland - Shots & Squats (som förresten låter som typ när man själv försökte remixa sina egna låtar i sitt huvud när man var liten och pressade-släppte på öronen så ljudet blev hackigt) och Sharoom & Sanctus - Gag Gag (Torstig remix) som jag älskade efter att lyssnat igenom dem ETT varv. Haha, älskar sarkastiskt catchy provocerat dålig musik. Fast tänker inte få mej själv att erkänna saxofuckingfon med Zamir skulle vara bra..
 
 
Aaaaaanyway, jag har sjukt grymmaste (eh okej såklart jag själv kommer tycka det? Det er ju jag som satt ihop den och lyssnar på repeat) spellistan på Spotify (eh ja, Pessi har äntligen insett 10€ i månaden för musik är 100% värt det) så alla elektromusik älskar med behov av nya awesome låtar, skriv in Dj Fiaskobox på Spotify och kika in den playlistan med musik jag lyssnar på just nu. De i bottnet är de bästa. Untz Untz Untz!
 
 
Och eh ja nej, fråga mej inte om namnet till playlistan. Jag är rätt bra på snabbtänkta omotiverade meningslösa namn. Okej? Typ som Pessi?

KOLONIHAVEHUSET

 Ååh jag är ett sånt naturbarn! Jag älskar bara att vara utomhus och nära på naturen! Jag kan nog inte ens förklara hur glad jag är över att fått låna kolonihavne huset i Aalborg i ett par dagar! Ligger nog i toppen, tillsammans med tiden på villan hemma i Finland, av sommarens bästa dagar spenderade! Helt underbart härligt. Sommaren har äntligen också kommit till Danmark så jag kan faktiskt inte ens tänka mej hur jag skulle kunnat spendera dagarna bättre än i det lilla torpet.
 
 
Jag tror jag varit mer naken än påklädd här under mina dagar.
 
 
Hallå hur mysigt?! Ingen el, ingen internet, gas-plattor, grill, ute toalett, ute dush, blommor, grönt, hallon odling, hängmatta (<3*hjärteögonsmiley*<3), lugn, ro, aaaah! Älskar simpelthen.
 
Om jag någonsin faktiskt skaffar ett liv och slår mig fast på ett och samma ställe mer än 14 dagar (fun fact: Pessi har inte stannat mer än cirka typ max cirka omkring 16 dagar på ett och samma ställe på hela år 2015) så ska jag helt garanterat köpa mej ett eget och flytta in i ett sånthär torp/villa/stuga/mysiggrej och göra det till mitt åretrunt hem. Skojar inte. Sak samma om det är i Cambodja, Kanada, Grekland, Finland eller Danmark - simpelthen går att få var som helst. Guuu vad jag är glad jag fattat att pengar och materiella ting inte är en måstehaaaa faktor för mej att må bra. Vad som också gör hela grejen ännu bättre är att dethär kolonihave komplexet ligger bara 3 km utanför Aalborg centrum. Alltså helt passligt gångavstånd till matbutiker, människor, aktiviteter osv. om man har lust till det. Fast vem har lust till det när man kan få vara lite ensam bland blommor och bin, oooooch helt topless solande utan att vara desstu större orolig över att någon kikar in igenom häcken. Och hej, det är ingen som vet vem dendär Pessi är här anyway, så skitsamma om någon råkar få sig en boobie flashning framför sig.
 
 

Cut things off - changes - different & new is good

Jaha vad händer på min ledighet nu? Några spännande planer eller 14 dagars tv tittande? Nej vet ni det händer en massa spännande! Egentligen är tv och internet slödödtid precis vad man vill ha efter 14 dagars arbete, men nej egentligen är det bara skönt i 1-2 dagar så vill man ha lite action igen. Så, idag flyttar jag ut från comforten jag haft med den toma centrala lägenheten jag fått låna i Aalborg (som har med många många anledningar att göra med) och stannar ute ur den för gott. Istället har jag fått låna en arbetskompis kolonihavehus. Wtf e det? Det är som ett sommarhus, fast inte ute vid vattnet utan bara i en klunga med andra små sommarhus (Denmark style till våra sommarvillor i Finland!), utan el osv.. Det ser jag framemot! Ingen internet, bara simpelt och enkelt. Älskar ju sånt. Pluss jag e bara glad för att ha ett ställe jag får vara på. Så flyttar dit idag, och har alltså knappast någon möjlighet för internet.
 
 
Och på måndag, på måndag hoppar jag på ett flyg (eller egentligen 2 stycken) och gör en resa! Ny stad, ny destination, nytt nytt nytt! Det blir spännande! Är på resa framtill söndag och sen är jag tillbaka i Aalborg och hopeligen ute i kolonihavehuset igen. Uppdaterar er såklart direkt jag kan, puss!

One way of freedom

Over and out för Norge och båten denhär gången.
Next up 14 dagars frihet och ledighet
- jag är så redo för det!
 
 

New from Bo Gerbert

 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar