Gary Abigt

 

FjordCattenlife update

Åh vad det är tråkigt att jag inte hinner uppdatera er söta vänner i vad som sker i Pessilandia när jag är ute och jobbar.. Egentligen är det inte så mycket att berätta utan vi kan sammanfatta det med 10 ord typ?
 
- underbara kollegor 
- vågor 
- mat (hej jag har prövat vara vegetarisk för 1 vecka - gick fint men var fucking tråkigt. Kött och fisk imorgon igen wohooo) 
- hygge / kosligt / good times 
- gym & morgon pws 
- 13-15 timmars arbetsdagar, och 5-6 timmars sömn
- danskar <3
- blåmärken 
- spymaskin
- tvåhundrasextinieeeE
 
 
Jag har underhållning på högnivå under pauserna som ni kan se. Jag blir serie-tecknare i mitt nästa liv.
 
Nu har jag 7 dagar jobb kvar och så 14 dagar ledigt igen. Puhjaa. Först ska jag bara överleva dagens matförgiftning/feber/illamående/muskelvärksfeber/whateverdetärjagkännermigsjukfrån just nu.

Mumin - Håll Sverige Rent

Åh när jag var i Finland fick jag en sen födelsedags present av min syster, min 39onde Mumin mugg *wohowohowoooho*. Vet inte om den är en av mina nya favoriter pga färgen eller sjöodjuret eller för att den e svår att få tag på. 
 
 
Söt e den iallafall! 

In Denmark again

 
Guuuu vad trött man blir av att resa. Fattar inte det ska ta 4 timmar i bil, 3 flygplansbyten och 1 buss, över 12 timmar, att komma till ett typ grannland när det tar typ det mindre att komma till Thailand på andra sidan jorden. Fick också bara 2 timmars sömn inatt, så försökte sova i bilen men i mitt halvsovande tillstånd trodde jag jag var i en bil i Australien så fattade inte vad halva familjen gjorde där i bilen när jag vaknade.
 
 
Snygg sovstil har jag ju uppenbarligen också. Ska ta patent på den. Nå, tidigt i säng idag och imorgon mönstrar jag ut som sjöman igen.

Tampere - Aalborg

Vasa har ju igång sin renovering av flygplatsen så för att hitta närmaste och tidigast SAS flyg får man starta hemifrån kl 04 på morgonen mot Tammerfors.. Zzzz. 
 
 
Jag har förresten kört igång ett seriösare försök med snapchatt (har alltid hatat det och prövade det o-offecielt förra året i typ max 3 veckor och dog av uttråkning / meningslöshet) så följ mej JessicaPezsi, eller vad det nu e man gör om ni vill se inblick mer i Pessi's universum.
 
Men ja, jag flyger från Finland redan idag igen mot Danmark och jobbet . Vet ni hur ångest fylld jag är över jag sett typ 1% av alla jag hade planerat att ses med? Vad händer med tiden när man kommer hem egentligen? Nå, kommer snart igen men är glad jag tog en semester hemma i Finland - värdet har ju varit kanon bra här de senaste 10 dagarna!
 
 

Set Free

 

ICANIWILL

 
Dösnygga nya tränings pants från favoriten IcanIwill.se

What happens when a dream is Achieved?

 Jag har en längre tid kännt mej lite lost angående modellandet, och speciellt när någon frågar "hur går karriären" får jag helt panik. Vadå karriär? Åhnej vem sa dethär var min KARRIÄR? Karriär låter som något man inte får sluta med. Det låter så seriöst. Livsval typ. Om någon frågar så går det bra! Såklart det går bra, allt jag / du vill kommer gå bra. Om du vill det. Men lusten till det har varit på paus rätt länge. Jag jobbade verkligen hårt för det när det var drömmen att uppnå. Det gjorde jag verkligen. Jag vet bra att jag kan ta det vart jag vill fortfarande. Men vill jag? Jag har inte haft bara 3 shoots dethär året för att jag inte får bokningar eller jobb inom det, det är helt mitt eget val med att vara lite inaktiv. Jag älskar det fortfarande och tycker det är hur kul som helst, men - jag hatar att ens tänka tanken att sluta med det eller något, men jag är helt enkelt inte lika on it nu som jag varit. Hårda ord från mej själv där att inse det och jag har väl svårt att inse det för mej själv och inte riktigt erkännt det och bara sakta låtit det rinna ut lite.
 
 
Men skrev faktiskt med en bekant över Facebook här om dagen som sa till mig att det är inget annat än nyttigt med nya drömmar. Gör något annat om det e det jag känner för det. Och han sa det är bara bra att jag fattat att så är det. Inte mala på med samma grej livet igenom och bara smile and wave till omvärlden med vad man än gör när man inte känner för det 120% mer, så bara gör nästa grej på drömlistan. Och det var nog precis det jag behövde höra - att det är OKEJ att gå vidare från en dröm. När en dröm sakta tinar ut och inte längre är en dröm betyder ju faktiskt bara en sak - du har uppnått och fullföljt den. Den är klar. Och det är helt okej!
 
Nu säger jag absolut inte jag kommer sluta modella - det kommer jag verkligen inte göra! Men jag säger bara att jag accepterar att jag har bockat av modell-drömmen från listan, det är okej för mej att känna att jag uppnådde den precis som jag ville, och jag ska ha noll ångest över att sätta mindre fokus på den och istället fokusera på nästa och andra drömmar i mitt liv. Och vem vet,  kanske jag hittar modell-glöden i mig igen och ger det fullt ös en dag igen? Tills dess fortsätter jag ta det som det kommer så länge jag tycker det e något av det roligaste jag vet.
 
 
Jag har många drömmar i bakhuvudet. Sånt som känns enormt löjligt och orealistiskt som jag aldrig riktigt erkännt för mej själv men som alltid varit med mej. En gång känndes väl drömmen om att bli modell det också? Det tog såsåså många år för mej att ens erkänna det för mej själv att ja det är faktiskt en dröm. Och se vad jag åstadkom. Jag kan precis allt jag vill, jag har ju bevisat det. Så varför skrämmer drömmar mej? Det är nog nyttigt - det betyder det är stora drömmar.
 
 
Vad som gav mej en extra kick i rätt riktning var orden av den samme bekanta "Nä men seriöst, känner ingen tjej i din ålder med lika bra självförtroende, målmedvetenhet och jävlaranamma. Imponerande med tanke på hur ung du är och med tanke på att du är kvinna. Grym förebild är du!". Jag tar väl så åt mej av de orden för innerst inne vet jag det är sant. Det är Pessi, det är Jessica Edström, jag är fucking full med självförtroende, målmedvetenhet och jävlaranamma och med det kan jag nå vart fucking jag än vill. Det kan alla. Time to kick some ass, nej jag menar drömmar, bitcheeeees!
 

Easter in July

Alltså när man aldrig e hemma och missar hela årets högtider är det ju bra att man hittar mammas gömställe i frysen var hon köpt in och sparat memma till mej *hjärteögonsmiley* *dregelsmiley* *loveyoumom&foodsmiley*

 
Tror ni jag hittar julskinka och choklad konfektter om jag letar djupt nog?

LET'S GET WILD

 

MOOMIN knowledge

 

Tuttifrutti

Åh vill ni veta mitt bästa diet tips right now? Fun Light i smaken Tutti Frutti! Omg *hjärteögonsmiley* den är så lööööjligt god! Jag älskar all Fun Lights noll kalori saft, men har väl tröttnat rätt hårt på de flesta för efter ett par liters intag av dem smakar de ju rätt så fake. Så jag var säker på Tutti Frutti smaken bara skulle smaka tillgjorda färgämnen men nääh den smakar precis som dedär tuttifrutti godisarna, hmmmmm! 
 
 
Perfekt törstsläckare nu på sommaren och den smakar helt rätt som "efterätt" efter maten när söttanden slår till. Älskar den!!

#finsksommar

 

Morning Entertainment

Jag har verkligen en hatkärlek mot bra böcker. Det är verkligen den bästa underhållningen som sätter igång hjärnan och bladen nästan vänder av sig själv när man är mitt uppe i en spännande bok. Men dendär känslan när boken kommer närmare och närmare slutet och man vet att snart är den sista sidan här får jag bara ångest av. Haha. 
 
 
Så ja, att Lars Kepler's bok Stalker tog slut på bara ett par få dagars läsning är nästan mer sorgligt än kul.. När kommer nästa Kepler bok ut??

Breathe In Positivity

Vårt land vårt land, åh vad jag endå älskar dej.

Summer House

Dethär är det stället jag alltid saknar till var än i världen jag är. Nothing is like the sommarvillan.
 
 

Skin Update

 Minns ni att jag skrev rätt honestly inlägg för typ 2 månader sen om min hud och hormon obalans? Hur hemskt dålig min hud blivit de senaste 2 åren efter jag slutade med hormon ringar och piller, men hur speciellt extremt dålig den blivit det senaste året och att jag vet att allt sitter fel på insidan av kroppen och inte i oren hud. Och jag har löjligt mycket komplex över hur sönder min hud är från alla finnar. Och vad jag än skulle fräta upp ansiktet från utsidan med skulle de endå ploppa upp igen på grund av det är mina hormoner som beställer dem på rullande band. Jag var ju, är, faktiskt helt sjukt desperat efter att få bukt med huden och efter att kännt mej som den nästa dr Phil efter att i timmar och dagar Googlat runt om medicinsk akne hjälp beställde jag den recept belagda alternativa akne medicinen spironalactone, som egentligen är en blodtrycks medicin men har bra inverkan på hormonell akne. Den torkar ut kroppen från insidan, så såklart den drar med sig finnarna.
 
 
Jag körde igång med en rätt hög, men rekommenderad, dos på 100mg spiro om dagen. Den första veckan märkte jag inte annat än att huden sakta men säkert lugnade ner sig. Jag blev direkt tröttare och förändring i andningen och löjligt lätt trött i musklerna, men jag var beredd på de biverkningarna (det är ju endå en rätt tung blodtrycks medicin,  såklart jag kommer känna av saker i kroppen) och räknade jag skulle bli van med dem - bara aknen skulle försvinna! Men när min matsmältning blev onormal, när jag drack 3-4 liter vatten om dagen och behövde kissa 2 gånger från det (normalt skulle det vara cirka minst 7 gånger?), och jag tog mitt första graviditetstest för jag var inte säker på jag blivit gravid eller svält upp till en ballong, så slutade jag efter 6 veckor på pillren. Medicinen ska vara vätskedrivande på vissa patienter, men min kropp gick i uttorknings läge och sög upp allt jag hällde i den. Jag samlade på mej en massa vätske vikt, speciellt på magen och låren. Ännu 2 veckor efter jag slutade med medicinen samlade jag på mej vätska och har inte sett min mage stå ut så mycket sen jag slutade dricka billig vin, goon, till vardags för 4 år sen. Dieten har ändrat noll och jag har rört mej mer än normalt så det var helt säkert inte fett som växte på magen. Det var fan lite jävla jobbigt. Detdär med ofrivillig och okontrollerad vikt uppgång klarar jag verkligen inte fucking av. Jag var extremt omotiverad också med mindre energi och en del personer kan helt garanterat också säga jag haft löjliga humörsvängningar och när jag nu ser lite tillbaka på det kan det enkelt ha med spiron att göra för den har också helt säkert rört om lite med mina hormoner. Huden blev såklart dålig redan efter 2 dagars medicin stopp och jag insåg jag glömt hur dålig min hud hade varit och hur mycket spiron hade hjälpt mej med den.
 
Nu har jag varit utan medicinen i 3 veckor, min hud går i perioder men är just nu in i en helt sjukt bra period nu och jag är otroligt glad för det.
 
Hehe ja nej jag är verkligen ingen skönhetsdrottning utan smink, men det är den nakna sanningen. Nobody is perfect. Men hur som haver är det är just nu bara en massa ärr jag har och inte ömmande finnar.
 
Jag har nog tappat 1,5-2kg vatten vikt på 2 dagar och känner igen min mage igen. När jag kom hem till Finland har jag nu också kört igång med en stark Amerikansk fatburner och en 7 dagars detox morning ritual som ska dra ut all resterande vätska. Jag har också vätskedrivande tabletter som jag kommer ta efter dehär första 7 dagarna som hopeligen drar ut mer av all överflöds vätska spiron samlade på mig.
 
 
 
MethoDrain Detox, Nestemin och Pukka Detox te kan man köpa i Prisma. Detonate XT behöver ni göra en resa till Kalifornien för att få tag på.
 
Anyway - summa summarum - lyssna alltid på er egen kropp. Det var helt säkert extremt dumt av mej att ordinera mej själv recept belagda medicin och beställa det från utlandet via internet. Men jag prövade det och slutade direkt jag märkte min kropp inte mådde bra av det. Jag hade en 3 månaders kur men slutade halvvägs. Om det var en irl läkare som skulle skrivit ut piller till mej vet jag att jag helt säkert inte skulle vara lika uppmärksam på min egen kropps signaler och bara lita blindt på vad läkaren gett mej och tro på hans ord och följa den givna tiden för medicinen utan ifrågasätta det och se helt förbi se vad min kropp säger och reagerar. Så, vad jag vill säga med dethär är bara ja, var inte dum och tro du är lika smart som en doktor men när det kommer till din egna kropp är det faktiskt du som är 1000 gånger smartare, kunnigare än vilken doktor som helst - bara du verkligen lyssnar till vad din kropp säger. Vi kan gå till en doktor som vägledande och hjälpande, som har idéer och förslag, men i grunden vet du själv absolut bäst själv genom att pröva fram (med hjälp av en doktor eller själv) vad som passar och hjälper dej själv och din egna kropp.
 
 

Summer Jeppis Style

 
Men aaah mys dag alltså! Cyklat 30 kilometer (haha 4 varv på den nya cykel vägen mellan Sandsund-Bennäs och kan lugnt säga Pessi ger den mer än godkänt. Haha skulle nog blivit elit cyklist om den skulle varit där 10 år sen eftersom jag kört med moppen mot det hållet en miljon gånger i mina unga dagar). Käkat sommar mat med familjen, haft super sällskap, blivit Soduku proffs (eller?), njutit i solen, haft ännu mer super sällskap och prövat på stans nyaste och bästa pizza (I know, cheatday var ju igår?). Mr Bank för 5 av 5 bacon på Pessi's bacon skala, helt lugnt värt att dra ut på cheatdagen för!

cheatday

Sen jag kom hem till Skandinavien i April har jag kört med en cheatday per månad. Skit samma om det bara går två veckor mellan gångerna men det ska hur som helst bara vara 1 gång i månaden. Idag har jag min Juli cheatday och mamma tyckte det skulle vara en bra idé att jag kör cheatday kl 17 från dag ett till kl 17 nästa dag, 24 timmar, men bara istället för kl 00 till 00. Bra idé tänkte jag och körde igång med bulla-inlassandet kl 17. Nu e klockan halv nie och jag mår dåligt som en gris och har beslutat mej för jag inte överhuvudtaget har lust för någon matfrossa imorgon. Succé idé mamma!  Det blev alltså bara en halvdags cheating = mindre kalorier, mindre illamående men lika mycket njutning! 
 
 

Finnish Summer

Jag vill på något sätt påstå dethär är första dagen iår som jag solar. Vilket helt säkert verkligen inte e sant eftersom jag rest i tropiska ländet 4 månader av dethär årets 7 månader,  så jag har verkligen solat mitt (känns bara fortfarande som om allt det resande bara aldrig har hänt på riktigt). Men dethär är definitivt den första solar-dagen jag har i Skandinavien dethär året. Häääärligt!
 
 

Sandsund

Så var man lyckligt hemma igen!
 
 

Travel Day

Alltså egentligen borde jag aldrig få klaga över de danska tågen och sittplatser för att jag själv aldrig betalar de 30 kronorna eller vad det nu kostar extra för en egen sittplats.. MEN jag hatar de danska tågen!! De fyller verkligen dem upp med passagerare till sprickning, så om man inte köpt en sittplats och det inte finns någon ledig får man sitta vid tågdörren eller i korridoren.. Omg kan det bara inte ingå en sittplats i priset för alla som på allt annat här i världen man åker med offentliga färdmedel? Inte så kul att sitta på tåggolvet när man reser 6 timmar till flygplatsen.. 
 
 
Nå, ett par timmar med tåget till innan 2 flyg, ochsamanlagt 13 timmars resa kommer blir dagens saldo innan jag är hemma hemma igen.

1 Night in Aalborg

14 dagar jobb klarat, bloggfri i över en vecka (omg?), en sista natt "hemma" i Aalborg ikväll innan jag kommer på Finlands besök (wooopidooo!) innan det blir arbete igen om 2 veckor.
 
 
Och en hyggeaften på stan med arbetskompisarna avslutar fint denhär tiden i Aalborg (sen blir jag hemlös på riktigt).

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar