Wild Soul


Bodo Trip

 Den långa resan för en kort 1,5 dag
i Bodo var absolut värt besväret.
 
 
Omg vad jag föll in love med stället och nord Norge. Varför resa till Nya Zeeland för miljön när det finns Norge? Alltså helt otroligt! Absolut inte min sista gång i området. Jag har en Amerikansk fotograf vän som jag lärde känna för 2 år sen som bor i Norge, han bor i Oslo och Bodo och senaste gång upptäckte jag Oslo tillsammans med han och denhär gången flög han mej upp till Bodo. Super glad han gjorde det för mej för fick verkligen upp ögonen på ett helt annat sätt till Norge än någonsin tidigare. Norge har ju precis allt det jag älskar - orörd vild natur, otroliga vyer, lugn, hav, fjordar, härliga mäniskor, super mat och en massa hike trails osv.
 
 
Fast den största oväntade chocken var nästan ljuset. Klart jag kommer från ett ställe där solen aldrig går ner på sommaren, Jakobstad ligger endå rätt norrut och vi får det ju aldrig mörkt om natten på sommaren. Men Bodo ligger innom the artic cirkle, högre upp än Rovaniemie, och solen går verkligen INTE ner. Inte ens nu redan i maj. Min kropp blev verkligen förvirrad av dethär och fast klockan var 03 på natten sa min inre klocka det var klockan 16. Det var verkligen en häftig upplevelse jag inte insåg skulle vara så stor grej för mig.
 
 
Nu e jag på väg mot Kristiansand igen för att vara klar för nästa 14 dagars jobbstart imorgon. Känner mej rätt redo med att komma igång och jobba igen.

Bitch Please it is my Day

 

The Day After

Alltså jag skrev ju att det inte blir något Aalborg Karneval snack mer här på bloggen. Men jag kommer inte riktigt över känslan över hur otroligt det var. Har ju faktiskt inte haft den fest glädjen på lång lång tid så är kanske bara lite över exalterad över hur kul jag hadd. Och så glad man kan ha det så sjukt kul utan alkhol och bara vara hög på all glädje och kärlighet bland alla. Typ.
 
 
Fast damn, visst kan man ha hangover dagen efter också fast man inte dricker. 12 timmars festande tar ju på en. Har så blodsprängda ögon så var säker de inte skulle släppa mig på planet från Aalborg för jag ser lika färdig ut som en a-lagare. Pluss jag reste med mina hippiebyxor på så total drogsmuglar-tjej-looken. Såg totalt fucked ut. Så att resa 7 timmar idag för att komma till Bodö i Norge har varit rätt lång dag. Men har kommit över till Oslo nu, så har bara 1 av 3 flyg kvar innan jag är framme att äventyra på ett nytt ställe.
 
 

Aalborg Karneval 2015

Omg, om ni vill uppleva fest så är det fan den årliga Karnevalen i Aalborg ni ska på!! Omg alltså danskar festar inte som någon annan. Tror det här kommer med i topplistorna på de galnaste festerna Pessi gjort genom tiderna. Glöm Magaluf, Full Moon Party, Vegas, dethär var något i en helt annan klass. Svårt att tro Pessi festat mycket men det har jag då i mina unga dagar back in the days. 
 
 
What happens at Karneval stays at Karneval, så inget mera snack om det. Det var galet och jag kan bara konstatera jag är så otroligt glad för jag inte dricker alkohol (speciellt efter att varit runt 60 000 andra full som en kastrull människor). 

Do You Believe in Magic?


Forever a Wanderer

 Dethär med att stanna på ett och samma ställe jaa.. ? Jag tror jag glömt hur man gör. 1 vecka i Aalborg och min wanderlust satte igång igen. Och swosh så aktiverades jag och bokar tåg båt och hela faderullan. Till Norge haha. Ja men? I brist på annat, jag hade ju ännu en vecka ledigt så varför inte? Och, bara för att jag KAN. Frihet och spontanitet - jag har saknat dej.
 
 
Så jag har flutit i land i Norge, på lite obestämd tid. Jag hade ju som nyårslöfte att inte med vilja resa till ett ställe jag redan besökt, och ja tja nu just är jag i syd Norge var jag redan bott och sett stället, men inte utforskat, - så helt okej. På lördag eller söndag flyger jag norrut till ett för mej ny och spännande norsk by som jag ser riktigt framemot. Var jag är till på tisdag och åker tillbaka hit till Kristiansand för att börja arbeta på onsdag.
 
 
Men innan lör/sön är det lite oklart om jag hänger här i syd Norge eller åker tillbaka till Danmark. Varför fan skulle jag segla över till Danmark igen när det e Norge jag ska vara i? Jo för de har nord europas största karneval i Aalborg på lördag! Sex drugs and rocknroll ala utklädda så craziga danskar det bara går att uppleva! Vill egentligen inte missa det, även fast jag är nykterisst.

Our language

Jag läser en bok som handlar om varför Skandinavien e så otroligt bra. Just nu e jag inne på kaptilet om Danmark, som har världens högsta skatt, så de slängde in en liten rolig parentes i texten vi svenskspråkiga också kan relatera till.
 
 
Haha ja seriöst varför är det på de viset? Det e ju faktiskt rätt sorgligt..

Private Training ONLINE

I samarbete med PrivateTrainingOnline fick jag ihopsatt ett kost och träningsschema för 6 veckor som jag nu är klar med. Sådär för att hitta tillbaka till formen efter resandet. Jag fick ett riktigt bra personligt program efter mina önskemål från dem, både i kost och träning, som matmässigt innehåll tillräckligt många bra källor för att jag kunde mixa och blanda utan att få en tråkig samma-sak-varje-dag kost, och i träningsväg innehåll nya och gammla tränings övningar jag kunde köra utan att gå på gym. Jag har följt det till 100%  4 av 6 veckor, men 2 av de veckorna måste jag vara ärlig och erkänna jag inte vägt maten eller fullföljt all av träningen eftersom jag skulle igång med livet i Norge, slängde sönder min telefon och var förkyld. Men jag har inte gått totalt off track fast jag inte följde schemat och höll endå daglig motion och kosten i rätt riktning. 

Dethär blev resultat från månaden 
 

Jag hoppas det inte bara är jag som ser åtminstone en liten skillnad i bilderna? Jag har inget måttband så jag har egentligen ingen aning om något egentligen ändrat. Vikten står på det samma, men det vet jag, att vikten bara är ett nummer. Min kropp är fortfarande under konstruktion efter de 6 månadernas ledighet, så jag är personligen inte klar än med hur den ser ut än. Fortsättningen följer!

Hur som haver, jag är nöjd med min månad med PrivateTrainingOnline och rekomenderar absolut alla att få ihop gjort ett privat kost & träningsscheman om ni vill kickstarta era mål till en ny kropp eller om ni stannat upp i utvecklingen ni vill ha. De har också ett 14 dagars pröva på program om ni är sugna att para testa på hur det är att följa ett program innan ni bestämmer er om det är något att investera i. Men, att sätta pengar på något som handlar om ens kropp är alltid värt det - det är en investering.
 
 

Ghost N Stuff

 Jag tror väldigt mycket på känslor osv vad kroppen signalerar en. Tex. hur man känner sig på ett ställe. Eller hur jag känner mej. Haha jag kanske e lite hukuspukus troende men ja, sån e jag. Men t.ex. kan jag känna mej oförklarligt osäker på natten på vissa ställen. T.ex. i Marvika i Norge var vi bor från jobbet hatar jag att behöva gå upp på natten för att gå 5 meter igenom korridoren för att gå till toaletten. Jag vet bara inte vad det är men jag kikar ner i golvet som en idiot hela vägen till toan och springer tillbaka till rummet efteråt. Haha det er sant! Jag gick faktiskt med handen över ögonen (så gör jag när jag ser på skräckfilmer också) senaste gång jag var på väg till mitt rum om natten.
 
 
 
 
Jag har bara en konstig skrämmande känsla.
Och det är inte så jag varvar upp mej själv och
inbillar mej saker, känslan kommer av sig själv,
oförklarligt. Likaså jag kan känna mej oförklarligt
trygg på ställen. Var jag bor just nu känner jag
mej 100% avslappnad utan konstiga känslor.
Jag har ju bott, levt, sovit, på många platser
genom åren så jag känner snabbt igen
dehär känslorna.
 
 
 
I Marvika fick jag faktiskt veta om att det är en gammal tysk nazi militärbas vi bor på. Det fick jag alltså veta 1 år efter att jag haft denhär udda känslan där. Men jag tror på såntdär, kanske några själar fortfarande vandrar runt där i huset och ger mej weird vibes. Jag har också en del gånger haft känslan hemma i vårt hus i Finland, smått obehag om att gå på toan om natten. Sånt ska man ju absolut inte känna i sitt barndomshem man hittar ut runt och in i fast man inte hade ögon eller ben. Men jag är säker på det bara är vår gammla kära katt som vandrar på där och jag behöver inte vara rädd, men jag bara känner att det är något.
 
 
 
Det är ju inte så jag är rädd för spöken
eller rädd för mörkret av att gå upp om natten,
det är bara en KÄNSLA som dyker upp som ger
mej obehag. Det är absolut inget jag tänker på,
den bara dyker upp då och då på vissa platser.
Också ute vid sommarhuset kan jag ibland få
känslan om jag ska upp och ut om natten, men
där är det nog mest för de gångerna jag känner
det står helt säkert bara något djur i
skogen och iaktar mej.
 
 
Omg jag låter ju som ett psykfall som sett för många skräckfilmer? Men hallå är det
ingen annan än jag som kan känna sånthär? Jag tror ju också på sånthär (fast jag tror jag
tror för att jag kan känna det), med att man kan känna av energi (själar? spöken?
iaktagelser? vad det än är?). Haha, vet ni vad min största rädsla är? Att bli psykiskt
störd. Dethär kanske är det första tecknen på det.....? EEEH.
 

Danish Guys

 Alltså jag har ju kanske nämnt det ett par gånger att jag inte är en tjej som kikar så mycket extra på killars utseende för jag ser sällan någon jag tycker är omfggggggdösnyggkomhit, för jag finner människor sexiga av hur de behandlar mej eller sättet de är. Humor är nummer 1! Men alltså jag vet inte om det är för att jag är singel eller vad det är men omg danskar.. Seriöst. Danska killar omfgggggggdösnyggkomhit alltså!
 
Kan inte gå en runda på stan här utan att se minst ett par snyggingar. En kille cyklade förbi mej idag och gjorde flirty smiley blinkningen och jag bara ååååååh *hjärteögon*. Den en-ögda blinkningen får mej på fall, och danskar är bra till det där (djupa erfarenheter av det här). Fast hej obsobs, man måste alltså ha kontroll på sin vinki vink blinkning för att flörta på det viset annars blir det bara super pinsamt. Så killar - tränar framför spegeln i ett halvår innan ni går ut och faller tjejer.
 
Jag vet inte vad det är med mej?! Hormoner, sol och vår? För länge singel? Haha nej men seriöst, ska man finna en drömprins till utseendet rekomenderar jag varmt ett besök till Danmark. Välkommna. Alla dessa långa, stotliga, blonda, brunhåriga, blå ögda, vit leende vikingarna går inte annat än dregla över. Hmmmm.
 
Australienare är rätt snygga också. Solbrända och muskulösa. Och nederländare är rätt heta. För att de snackar bra engelska (sexigt). Men inget är som danskar <3 Eller behöver Pessi just get laid?

Follow Your Heart

 

home gym

Första jag tänkte göra när jag kom till Danmark var ju att skaffa ett gymkort. Flytta in på gymmet 2 veckor, bra idé. Men sen insåg jag ju att men eeeh, vad är pointen med ett gymkort när jag inte vet var jag kommer befinna mej i sommar? Eller, mest troligen är att jag inte bara kommer hänga här denhär byn, jag kommer nog flänga och fara rätt mycket på min lediga tid. Enda som är säkert med denhär sommaren är ju att jag är 2 veckor i Norge varje månad, var jag inte kommer ha tid med gym när högsäsongen körs igång så känns inte heller värt att skaffa ett gymkort där. Pluss att det är så dyrt att starta upp ett gym medlemskap, månads avgiften kanske inte är så stor, men det är dendär uppstarten som kostar.. Så skit i den idén. Pluss jag är endå apsvag nu just och behöver direkt inte tunga tunga vikter när jag tränar. Har ännu inte kommit över det faktum att jag klarar 1 x 10 riktiga armhävningar just nu när jag för ett år sen kunde köra 4 x 25... Haha, ses vi snart igen muskler eller? 
 
 

Såå jag kör hemma träning, vilket funkar fint för mej endå. Eller egentligen gör det väl inte det, jag är en sån som tycker allt annat (Facebook.. Instagram.. Internet.. Tv..) är mera intressant hemma än att träna. När jag går till gym slår jag ut allt annat och bara tränar. Hemma (omg, får jag kalla dethär stället hemma? Sött!) med wifi är det lite svårare. Men det går!

 
Jag kör ju med ett tränings och kostprogram gjort av PrivateTrainingOnline, som helt ärligt inte blivit följt 110% (jag menar, det har varit så jävla svårt att följa det i början av arbetets uppstarten när man plötsligt har de mesta och bästa danska maten framför sig i mängd och massor. Flaeskesteg mmmmmm.. Men jag har iaf inte tryckt i mej socker. Bara 5 liter koldskål...) och träningen tappades också lite bort i Norge när jag hade lunginflamation och min telefon gick sönder (okej ursäkter?) där appen på träningen finns. Men nu SÅ är det 110% dedication till både mat och tränings programmet igen! 

Och så för skojs skull testade jag ett Youtube hemma träningspass som fick mej att svettas och bränna lite extra. Faktiskt riktigt skoj, lagom enkelt och samtidigt lagom svettigt - Pessi rekommenderar!


Wish List

Jag har födelsedag om 9 dagar. Woop woop. Dags att knåpa ihop
min önskelista till alla present-köp-glada!

Mumin muggen som bara säljs i Sverige. Bara för att den är rosa, och svår att få tag på.
Nomination bitar. Unicorn, Australiens flagga, flygplan eller vit kristall bit är
vad jag är sugna på och som ännu saknas ännu till mina armband.
Proteinbarer. Eeh ge mej en Nutramino/Quest bars och jag älskar dej. Jag har lätt att bli kär?
Ett flak Celsius med Lime smak. Älskar dej för det också.
Ansiktsbehandling för att rädda min hud. Jag behöver något super duper som bara raderar
alla finnar och ärr i hela ansiktet. Vad det är för behandling vet jag själv inte ens.
Böcker. Jag vill ha Shantaram, jag vill ha Think Fast and Slow jag vill ha Die Trying av Lee Child.
Jag läser helst på engelska, så jag håller upp mitt engelska sinne (som var min
vardag de senaste 4 åren när jag snackade, levde och tänkte i
engelska 24/7, vilket redan har förfallit BUHUUUU)
Gymkort. Ja tack, behövs det närmare förklaring på varför?
Victoria Secret. Vad som helst från VS gör en prinsessa glad. 
Hunkemöller presentkort till massa sexiga underkläder.
Freddy Wr Up workout tights, mmm älskar deras byxor och älskar workout kläder,
är säker på jag skulle flytta in i deras sports byxor.
Kamera. Ja okej jag vet inte riktigt än vad det är för kamera jag
vill ha men vi kan ju återkomma med det.
En flygbiljett. Till Finland, Holland, Island, Nepal, Burma eller ja tja, jag är
inte kräsen, en flygbiljett vart som helst - tack!
 

Fast egentligen vill jag inte ha något, jag vill bara känna mej som en lycklig
älskad bortskämd prinsessa hela dagen. Alltså bara lite extra än normalt.
 

PlayList

 
MOTi - Lion (In My Head) Rihanna (R3hab remix) - Bitch Better Have Money 
Burhan G - Ikke I Nat, Ikke Endnu Nicky Romero & Vicetone - Let me Feel ft. When we are Wild

QuestBar Love

En annan orsak att älska Danmark - check!
De säljer min all time favorit snack, Questbars, i apoteket till inte överdrivet pris <3

 
Eller 33 € för 12 stycken är iaf vad jag kallar okej pris för att inte vara från en onlineshop.

Hormones & Acne - It's a Hell

Okej nu kör vi ett privat inlägg här. Killar, sluta läsa nu för dethär är så tjejigt det
bara blir. Så adios, kika in senare för sexiga pix eller något annat givande. 

 

Jag har tidigare skrivit ett långt inlägg om min hormon rubbning (läs här) efter att jag slutade med preventivmedlet Nuva Ring för 1,5 år sedan. Jag skrev då också om att jag inte haft mens sedan dess och det har jag fortfarande inte heller haft, vilket jag inte lider av, men mitt största problem är min hud. Jag har finnar som en 15 årig pubertets monster. Jag var aldrig den tjejen när jag var i den åldern, så att ha vuxen akne tar något otroligt på mej. Jag tittade tillbaka på bilder för 2 år sedan och omg jag hade perfekt hud och det fick mej bara att vilja gråta över hur förstörd den är nu.
 
Dethär är de fulaste, och ärligaste, bilderna jag någonsin kommer publicera av mej själv på bloggen. 
Omg alltså, fattar först och främst inte att jag ser ut såhär och att jag delar
med mej av det. Hormonell akne suger.
 
Det värsta med det hela är att jag är så hjälplös mot det. Hur mycket jag än sköter min hud, men alla möjliga starka som svaga högkvalitiva aknebrudukter, med all rätt kost och vitaminer, kan jag inte bli av med mina finnar. För det sitter inte i huden, det sitter i min kropp. Jag vill, har tänkt och kommer nog göra syre behandling och andra starka kosmetologiska behandlingar mot det i höst (för jag vet under sommaren ute på båten kommer min akne förvärras, som senaste år, så det känns lönlöst att göra dyra behandlingar just nu) men det känns också rätt så fruktansvärt onödigt när jag vet mitt problem inte sitter i min hud.
 
Jag gick till gynekologen för ett halv år sedan, innan jag åkte ut och reste, i hopp om att han kunde ge mej hjälp och råd att få igång min menstruation och genom det skulle ju min hud clear up. Hans förklaring till min uteblivna mens är att jag reser för mycket - min kropp är i oblans för den har inre stress av mitt flängande och farande. Vilket jag är väldigt skeptisk till för jag hade rätt bra rutiner det halvåret innan. Så hans råd för att få mina hormoner under kontroll var: 1) sluta resa eller 2) börja med p-piller eller nuva ring igen . Ingen av de alternativen är passande alternativ för mej. Där fanns också ett tredje alternativ, ett piller som sätter i gång mens cyckeln igen, men det ges bara till kvinnor som vill och försöker bli gravida. Så jaha var det all hjälp jag kan få? Han är en av Finlands bästa gynekologer så jag litar på han, men det känns endå hemskt att inte ha möjlighet till mer hjälp än så. Jag fick iaf en tid till labratoriet för att göra blodprover för att se om mina hormoner är i obalans. Om man har mer av det manliga hormonet i kroppen bildas det finnar. Men testerna visade inget fel, allt var inom sina gränser om vad kvinnor ska ha.
 
 
Så why the hell är min hud fucked up 
och inget hjälper?! Jag fick många kommentarer
här på bloggen om mitt inlägg om dethär, om att
jag inte var ensam om det. Många av er skrev också
om att jag ska bara vänta ut det, att min kropp
kommer nog balansera upp sig själv. Men den har
inte och har inte ens gett tecken på att gå den vägen.
 
 
 
Jag tror mycket på naturliga metoder till ansiktet och använder en riktigt
bra gör-det-själv-mask ett par gånger i veckan.
 
 
Bara blanda ner i en skål honung (som lindrar inflamationer och lugnar), citron (som torkar ut och bleker) och kanel (som också lugnar, torkar ut och dödar) och smätta det på fejjan och låt sitta på huden minst 30 minuter. Jag använder också citron direkt på ansikter två gånger om dagen som jag personligen tycker är bra.
 
Men ja, jag står fortfarande med det stora problemet: hjälplös med en massa hormon finnar. Därför har jag nu tagit saken i egna händer och genom en engelsk läkarsida (omg trodde aldrig jag skulle beställa läkemedel online?! Hur desperat är jag??) beställt recept belagd medicin som heter Spironolactone.
 
 
Det är egentligen en blodtrycks medicin, men som också skrivs ut till hormonell akne. Jag har läst mycket om dethär online och är väldigt förväntansfull inför det, samtidigt som jag är lite rädd för de möjliga biefekterna. Känner mej inte allt för smart med att ordinera mej själv recept belagd medicin, men jag är så himla desperat och vill verkligen få min hud under kontroll. Det kan verkligen inte stämma att jag som 23 åring ska behöva gå runt med fruktansvärda finnar jag lider något förbannat från. Det ska ta ett par månader innan man ser resultat av användningen av spironolactone, men jag har lovat mej själv att sluta direkt jag märker av några biverkningar (som t.ex. är uttorkning som leder till massa andra sympton, och vikt uppgång genom att man rubbar hormonbalansen mer. Jag är nästan hellre finnig än får min vikt okontrollerad, för mitt psyke är extremt känslig med vikt och kropp och det kommer leda till andra sjukdomar). Men jag är desperat och jag gör vad som helst för att få tillbaka min normala hud.
 
 
Jag är så fruktansvärt ledsen att det är såhär.
Att de flesta 15 åringar börjar med hormonella
preventivmedel (det är och var ju en hel självklarhet
när man var i den åldern - klart man skulle ha p-piller,
man vill ju inte råka bli gravid) och använder det
i flera års tid och när man väl slutar med det är ens
egna hormoner helt åt skogen.
 
Eller, så kanske det inte är för alla kanske jag bara är en av de få med extrem otur, men jag tror att såklart kroppen tar på något sätt stryk av att använda piller, ringar, spiraler eller plåster som ändrar på dens egna funktioner i flera år.
 
Jag är iaf glad över att jag inte desperat försöker bli gravid, eller har planer för det på många år, för jag tror min kropp är så fucked up den inte kommer ha möjlighet att bli gravid på lääääänge.
 
 
 
Har någon av er någonsin hört om spironolactone?
Eller själv prövat det? Eller har några råd
för hur ni själva fått kontroll över akne,
speciellt hormonell fucking akne?
 

JSnowPhoto


Forever Gypsy Soul


Denmark

Nå ja, jag är alltså i Danmark nu just efter att ha fått ledigt från Norge. Inget Finlands besök denhär gången. Och efter att ha varit borta från dehär vackra lilla plutt landet sen Oktober kan jag bara inte undgå att vara så glad att vara tillbaka här. Omg, löjligt glad att gå in i supermarket Rema1000 och bara se alla dagliga varoprodukter (skyyyyyr <3), och till och med sitta i världens sämsta tåg fick mej glad. Spellistan på datorn körs just nu med dansk musik ala Burhan G, LOC, Medina, Volbeat och Rasmus Seebach. Jag TRIVS verkligen i Danmark.
 
 
Just nu bor jag helt själv här i Dk, i en lägenhet jag fått låna, och vet ni det är sisådär över ett år sen jag faktiskt får vara heeeelt ensam. Senaste var ju när jag bodde i Svendborg med mitt x, då jag var ensam på dagarna. Sen började jag ju jobba i Norge och var runt folk hela tiden, sen flyttade jag ju hem till mina föräldrar i Finland en stund, och sen var det ju 6 månaders resandet var jag aldrig var ensam (hej hostells!) förutom någon hotell natt, sen hem till mor och far igen, och så var det ju Norge nu i April igen, och nu just är jag helt ensam 24/7. Alla mina arbetskamrater har varit helt super oroliga över dethär att jag ska ha 14 dagar ledigt ensam, "kenner du nogen? du vill ikke blive kede av det? hvad vil du gøre alene?", jag bara nejnejnejnej jag ser ju så framemot dethär! Att bara få vara HELT ensam när jag precis vill. Skönt säger jag.
 
Jessica ensam-tid = springa runt naken så mycket som jag vill <3
Och ha koll på mitt mat intag med att fylla upp hela kylen med färdiga matportioner.
 
Och life is pretty perfect just nu, för jag har fått låna en kamrats gammla HTC telefon (älskar den, skulle hellre köpt den än Sonyn jag förstört skärmen på), så jag har mobilkamera och mina sociala medier i handen igen, och så har jag fått snatta hans Spotify (omg hur har jag klarat leva utan Spotify?) så jag har all musik jag vill ha. Och så är det sommar väder och jag har handlat taxfree personalrabatt (omg billigare än så blir det inte) på båten och alltså köpt min fulla lycka. Typ.
 

Random Froggy - Bad Humor

Haha jag tittade tillbaka i bloggarkivet och hittade denhär random Youtube videon
jag publicerat 2011 och skrev jag också vill ha en padda. 

 
Haha omg varför har jag sån dålig humor?!?!? 
Gapskrattade till dethär lika mycket nu år 2015 som 2011.

Reddville

Min syrra tipsade mej om Reddville för cirka ett år sedan och
jag anmälde mej till det direkt hon berättade om det. 

Reddville är en riktig tjej sida och handlar allt om att få hem en gratis-tamponger. Haha ja! That's what it is all about. Okej det låter awesome, släng lite tamponger hit! Men vänta lite nu, inget är gratis här i världen, det vet vi alla Pessi, så sluta säga det är gratis. Men det är det! Redville har en hel hög med super samarbeten som gör det möjligt för dem att slänga runt lite tamponger - helt gratis. Och, så ska du själv faktiskt fylla i ett svarsformulär online varje månad du fått hem dina tampisar, men 2 minuter av dit liv för det känns rätt värt det, visst? Det tycker jag iaf!
 
 
Hur som haver så kan alltså vem som helst anmäla sig på deras hemsida och få hem gratis box med tamponger varje månad, men om du har en blogg eller Instagram kan du anmäla dig som VIP-medlem och om du har tur får du hem lite mer produkter än bara tampisar. Vilket jag såklart anmält mej till. Jag är ju själv inte hemma i Finland just nu, men som tur har jag en söt mor som ivrigt river upp alla paket jag får hem där och skickar bild på dem. Nyligen fick jag hem två goodiebags från Reddville, en fylld med Hawaiin Tropics produkter och en med ISay intimprodukter. 
 
 

 
I Hawaii Tropic lådan fanns en hel hög av deras helt gudomligt doftande solkrämer.
 
Jag vet att pappa redan snattat sol-oljan för han älskar dem också lika mycket som jag för deras doft. Solkrämer är ju normalt super tråkiga och har dendär typiska solkräms-lukten. Men Hawaiian Tropic är verkligen motsatsen och verkligen doftar så himmla gott att man bara vill dränka sig själv i dem. Absolut min nummer 1 favorit solkräm. Ni ska absolut pröva dem om ni aldrig gjort det innan! Tror jag faktiskt såg dem säljas på Prisma? I paketet fanns också en av deras solkrämer med shimmer i sig, och jag älskar att glittra på stranden! Pluss jag vet att pappa inte kommer ta den. Han är inte så glittrig av sig..

 
 
 
I I Say lådan fanns det en hel bunt med intimhygien produkter som finns att köpas på apoteket.

 
Med i I Say lådan fanns också ett Sea-Band vi också säljer ute på båten jag
arbetar på och som jag själv har testat. Så jag kan passa på och berätta lite
närmare om den eftersom det är något jag faktiskt vet något om.
 
Det är alltså ett armband, (inte bara för illamående gravida som den på bilden) utan också får oss alla andra, t.ex. vi på en gungande båt mellan Dk och Norge. Armbandet har en liten plastbit som sitter inne på handleden och fungerar som akupunktur och ska alltså lindra och ta bort illamående. Ska funka fint för all typ av åksjuka, och illamående. Jag är en riktig sjöman och blir aldrig riktig åksjuk av något (åhnej, nu kommer jag säkert spy hela nästa gång jag är ute och arbetar bara för att jag skrev dethär?) så kan inte säga jag hade någon skillnad när jag prövade armandet, men jag vet mina kollegor har använt sig utav det och vi säljer rätt många av dem - så det är absolut ett bra alternativ istället för att proppa i sig åksjuke piller (som oftas är sömnpiller).

Don't Let Anyone Dull your spark


Free for a while

Wooho 17 dagar avklarat arbete i Norge,
nu är jag totalt redo för 14 dagar ledigt jaaa.
 

Music makes me feel

Vet ni vad jag är mest sur med över att inte ha en telefon? Glöm detdär med Instagram och Facebook, Whatsapp chatten ja tja och bloggen, men det värsta är att jag är utan MUSIK. Omg fattar ni hur mycket musik gör för mej? Jag har nog inte själv riktigt fattat det innan.. Jag hatar stiga upp på morgonen och välja mellan att ta bussen till arbetet tillsammans med de andra eller gå 3km UTAN MUSIK. Alltså det valet... Jag VILL ju träna och gå, jag älskar ju det och det gjorde jag hela förra säsongen, men det tar så förbannat emot att göra det utan musik. Jag flyger ut genom dörren på morgonen för att gå om jag har musik i öronen, utan är det en sån piiiiiina mot mej själv att tvinga mej till det. 50/50 av dagarna har min diskussion med mej själv slutat med att jag stannar i sängen 20 minuter extra istället för att gå, det skulle inte hända om jag hade musik (ingen ursäkt här, eller jo, men det är bara fakta!). Musik gör hela mej, det gör mitt mood för dagen, det sätter mej igång, det gör mej glad, det får mej att känna, det gör ALLT. Okej inte allt, men jävligt mycket. Jag hatar träna utan musik, jag hatar göra något utan musik.
 
 
Nu satte jag hörlurarna i datorn och fyller upp mitt musik behov och omg
det får mej bara så upp och glad. Älskar musik. 
 

Stop Wishing


Time for a Spring Cold

Jag har varit döende i lunginflamation de senaste dagarna. Eller veckan? Alltså helt förfärligt.
 
Det var så hemskt så jag besökte läkaren här i Norge.
Som konstaterade att jag INTE kommer dö, och INTE
har lunginflamation. Jaha okej, pitulapp jag e då och
nähä ingen lunginflamation ens. Men orsaken till varför
jag gått och inbillat mej att jag har lunginflamation är
att en av mina medarbetare hade det. Och tydligen
smittas det lika lätt som om man ens kollar på
varandra. Och om man går runt tillsammans 24/7 så
får man garanterat lunginflamation.
 
 
Men tydligen inte,
jag hade bara fått lite virus, så lite ont i lungorna
och feber och trötthet och andra usligheter ska jag överleva från. Tur.
 

Random levande-frisk&kry-Pessi-bild av Linus.fi

Fitspo, Let's Go

 

Always find a reason to smile


Photo by Linus.fi

I'm not a Leader

Något jag alltid varit dålig till och haft lite intresse i att vara bra till är att vara en ledare. Att vara någon som bestämmer över vad andra ska göra. Jag är en sån som om något ska bli gjort gör jag det själv och tror på att jag själv får det som jag vill eller ska ha det än har tron på att någon annan kan göra det för mej. Jag är super självständig och rätt obekväm i att sätta andra till att göra saker för mej. T.ex. tror jag att jag skulle ha det helt okej med att åka in i militären, bara ta order och lyda andra och göra det som ska göras, men jag vet att en del människor skulle ha helt otroligt omöjligt svårt att ta order från en annan person, bara för att. Jag är ingen ledartyp, det vet jag och accepterar med mej själv. Jag ser det inte direkt som en svaghet, bara ser det som det är. Jag vet att jag är super stark självständig, lätt att samarbeta med och jag kan vad jag vill, och det ser jag som super starka sidor även fast jag inte är en ledar typ.

 

 
Men jo visst önskar jag att jag skulle ha mer intresse
i det, kunna kontrollera över andra osv. Om jag var en sån
vet jag att om jag någonsin fann ett yrke jag hade passion för
skulle jag ju satsa stort på att göra karrär på att klättra högt i
ledarform. Men jag har det inte bara riktigt i mej, för jag har
aldrig riktigt kommit mej till det eller prövat på det. Och det
är okej, för det ska finnas såna som mej också, alla kan vi
inte vara ledare, någon måste ju bli ledd också.
 
 
 
Jag snubblade över en ledar utbildnings hemsida, lexeq.se , som har en beskrivning på ett av deras ledarutbildningsbetoder som heter H.A.L.T , var man tränar sina ledarkunskaper med hjälp av hästar. Hästar är ju djur, som vi i grund och botten också är, och de reagerar på våra tankar och känslor och snappar snabbt upp på betenden. Alla djur har också en ledare bland sig, och dethär känns ju som en fullständigt genialiskt simpel idé att gå back to basic för att träna någons ledarkunskaper genom att blanda in flockdjur. Helt otroligt smart. Eller så är det bara för att jag hållit på med hästar så länge så jag förstår principen i den idén att träna ledarskap tillsammans med hästar och är övertygad om det är en bra metod?
 
 
Iaf, det tror jag är något företag skulle tänka mera över när de utbildar sina chefer eller ledare, att använda sig av sånt som H.A.L.T som är något totalt annorlunda och utanför the comfortzone för många. Garanterat något ny-tänkande för redan erfarna och utbildade ledare också.

Festival Summer 2015

Förra året blev det ingen festival, inte året innan dess heller. Eller innan dess. Senaste var i Australien 2012? På Future Music Festival, som inte ens är en festival, utan bara en dags dunk dunk fest. Nu fan ska det tas igen, alla år som jag gått misste om hög musik och fulla jobbiga människor. SummerBurst 2015, Pessi will be there. Ses vi?
 
 
Haha eh ja, så såg det ut senast jag var på festival.
Nya sillisar och längs fram på Swedish House Mafia.
Eh ja, det är meeeega längesen.

Photo by Artographi

 

We are not meant to be

Jaha nä men minns någon hur mycket otur jag hade med min förra Sonya telefon? Hur kan vi glömma Pessi, du skrev ju om det var och varannan dag, vi dog ju av dina klagor över hur allt gick fel med den. Ja, och så köpte jag en iPhone och nemas problemas med den i 3 månader tills jag sålde den och köpte en ny Sony. I morse tänkte jag guuuuu vad glad jag är för min nya Sony, det känns som jag aldrig använt något annat och jag älskar den. 2 timmar efter den tanken går jag och kikar på ett Facebook medelande och går rakt in i ett uppspänt band och ståplar över mej själv och tar emot mej mot ett stolsäte. Sådär soft landning. Inget flygande eller något, bara sådär lutar-mej-med-fart. När jag skrattat klart och ska kolla meddelandet så ser jag men aj attans jag fick visst en lätt rispa över glasskyddet på telefonen. Fast varför funkar inte telefonen?


Aaaarå, 9 dagar och jag har förstört hela skärmen på min telefon med en fjutt spricka som knappt syns och som gått igenom hela skärmen. Den är helt oanvändbar. Så hej hallå, så är vi telefonlös tjej igen då! Fuck dej Sony, jag ska verkligen uppenbart inte ha en Sony telefon hur mycket jag än älskar dem. Well, tur att jag har bra lön och inte vet vad jag ska spendera pengarna på... Varför inte 250€ extra för en skärm på en ny telefon? Tja, why not.

Let's forget about the key

För typ ett år sedan var det första gången jag stötte på en reklam om nyckel-fria-lås. Eller tja, nyckelfrialås är väl vardagen för hundra år sen, alla dessa med kod-kombinationer på hänglås till cykeln och dittan och dattan.
 
 
Men eeh vem kommer ihåg kombinationslås
anyway? Haha, ni vet inte hur många gånger jag
stått i butiken och fått hjärnsläpp och har ingen aning
om vad mitt bankkod är. Haha, så okej, om jag just
och just kommer ihåg min kod till mitt bankkort jag
använder var och varannan dag hur bra tror ni jag
inte är då med koder till lås? Om jag skulle ha ett
kassaskåp med en kombinationslåstkod skulle
det ligga i säkertförvar för jag skulle aldrig få
upp det igen.....
 
 
 
 
 
 
Sen dethär att ens minnas nycklarna innan
jag går ut genom dörren är också en grej.. Eller var
man satt dem eller var i väskan de ligger eller i
vilken butik man glömt dem i eller... Så i det fallet
kanske endå kombinationslås är ett bättre
alternativ för tankspridda blondiner
som jag endå?
 
 
 
Men en grej som är ännu bättre, som jag stötte på första gången för ett år sen och insåg existerar, är lås till dörrar som styrs via smartphonen (jag menar, jag kanske glömmer eller låser in husnyckeln, men aldrig jag skulle glömma telefonen någonstans!) och hur smart är inte det?! Så länge man bara har sin mobil på sig slipper man in! Och låsa! Allt styrs genom en app, och så connectar den till låset när du närmar dej och så tada, öppet! Super smart. Fast kanske ingen fattade min förklaring, men kika in t.ex. denhär garage öppnarenKeyFree för en bättre inblick över hur det funkar. Sånadär grejer ska jag absolut ha när jag blir stor och flyttar till eget.
 
 
Eller är det någon av er som redan installerat och använder något
liknande? Är det lika bra som jag tror det är?

Blog time?

 Okej damer och herrar, bloggen har dött. Eller nej fy så får jag inte skrämmas och säga, såklart den inte dött för alltid. Bara lite sådär tillfälligt när jag är här i Norge. Arbeta och sova e mitt liv just nu så verkligen tillbaka hållet med bloggtid. Men ja, jag är väldigt glad att vara tillbaka i arbetslivet, rutiner, danskar, sjömänn och kvinnor och god mat.
 
 
7 dagar avklarad här ute nu, som har varit lite extra bra eftersom jag fått arbeta tillsammans med en del människor jag arbetade (alltså 24/7 åt, sov och levde med) förra året och som jag inte kommer se resten av säsongen efter idag (förutom fem minuter varje av och på mönstring) eftersom resten av sommaren jobbar vi tvärtemot varandra, och så nu är det 9 dagar kvar här i Norge för min del innan det är dags med 14 dagar ledigt. Som hemlös i Danmark? Eller vagabond låter trevligare att säga. Nej men jag vet faktiskt inte vad som händer när jag blir ledig, 600€ tur-retur hem till mor&far i Finland för ett par dagar känns lite njaaaaaaa.. 600€ på något annat känns mer okej.

Camera Jungle

Suger förresten bloggen med bara mobil bilder på senaste tid? Eh svar ja? Vad hände med systemkameran? Tja det var ju aldrig min kamera, och plötsligt blev jag full av hat till den så jag har inte rört den på 2 månader. Jag vet jag kan och är tillåten att behålla den och kalla den min, jag har endå faktiskt kind of köpt den, men jag vill och kan mentalt inte ha den runt mej och den ska skickas bort. Så det betyder jag är i jakt på en system kamera! Några tips? 

 
Jag är rätt övertygad om att jag vill ha en "kompakt systemkamera". En såndär liten, fast som man endå kan byta linser på och få till lika heta bilder som en vanlig systemkamera. Systemkameran är löjligt jobbig att dra med sig när man reser, eller bloggar, så jag vill och behöver absolut något mindre. Fast en liten digitalkamera är uteslutet, om jag behöver halvbra bilder är det mobilen som ska göra det jobbet. Eller kanske det finns bra digitalkameror nu för tiden? I mitt huvud är en digitalkamera en 5 megapixels klumpp som går på AA batterier? Men var ska man börja i systemkameran djungeln? Jag har ingen aning. Därför känner jag mej just nu som jag desperat behöver tips. Jag kommer nog köpa den första bästa någon säger är bra. Så kära läsare, pretty please ge mej era systemkamera tips, speciellt om ni vet något om kompakta systemkameror!

Stretch Out

 
Photo by TGP 

no one is a tree

 Jag är som sagt rätt trög. Om jag varit ute och rest ett halvår tar det ett halvår till för mej att fatta jag varit borta. Om jag gjort/sett/varit med om något häftigt tar det ett par dagar för mej att inse det. Om jag har något bra inser jag det inte fören det är slut. Och ja osv. Sån är jag. Alltid blindad. Och ibland i tron om att gräset är grönare på någon annans gräsmatta. Men jag blir bättre med det för varje dag! Allt handlar ju om att leva i nuet. Inte så lätt som det låter, inte för mej iaf, men det kommer med tiden och jag vet jag gjort många framsteg på det hållet bara det senaste halv året.
 
 
 
 En grej är hur bra jag trivs och tycker om Danmark. Jag bodde där i miljoner, eller okej 2 on off, år och insåg rätt sällan hur bra det verkligen var. Klart jag trivdes, men jag insåg nog aldrig HUR bra jag trivdes. Jag tycker om Danmark. Det gör jag. Eller är det danskarna jag tycker om? Eller språket? Eller alla snygga människor? Omg blå ögon på alla, mmmm. Eller bacon och bulla kulturen? Jag vet inte riktigt men ja, jag tycker om Danmark, och allt med det. Blev löjligt glad bara redan att utbyta några fraser med en dansk på flyget till Danmark. Och på något sätt har jag en känsla jag kanske kommer bo där en dag igen? Studier? Jobb? Bara för roskull? Vem vet! Jag är ju inget träd, jag kan ju flytta mej så mycket jag vill och vart jag vill, om jag trivs någonstans kan jag stanna, om jag inte gör det kan bara jag själv ändra på det och flytta mej vidare. Lätt som en plätt, och bra att pröva på. Kom ihåg det i era liv också kära läsare, ingen av oss ät fast växta träd med noll möjligheter.
 
 
 
 
Jag trivs också här i Marvika, Kristiansand, Norge, var jag bor nu 2 veckor per månad i sommar i och med mitt arbete. Jag har så småningom kommit in tillbaka i att arbete och ha långa dagar. Jag tycker ju om det, det får hjärnan att inte tänka och just bara leva i nuet. Så jag ska njuta av en till sommar här i Norge, och ta vara på den tiden innan den är över.
 
 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar