I'm in Geneva

 And it's ooooon. Har faktiskt varit lite vemodig att åka iväg. Helt ärligt, haft tårarna i ögonen och gråten i halsen flera gånger av ångest över att jag åker. Varför kan jag bara inte vara normal och vara hemma i komforten som vanliga människor?! Men nej vad e det för kul med det? Men nu, nu, nu börjar den där äventyrslystna tjejen jag känner vakna igen. Bit för bit varje minut i luften från Stockholm mot Schweiz kom hon fram.
 
 
Instagram, IAMTHEWANDERESS, är var ni följer mitt rese äventyr i bilder.

Last day in Finland

Nåja såhär blev min sista dag på en obestämd tid (en vecka eller 3 månader? Who knows? Inte jag iaf..) i Finland. Egentligen helt simpelt perfekt.
 
 
Åkte till Vasa, shoppade det sista inför resan (byxor ((för jag har ju absolut inga byxor redan.... Tja njä joo cirka 15 stycken, bara i tränings byxor..)), vattenpåse och räddningsfoliepåsegrej), hade en god Rosso lunch med mamsi, träffade min forever and ever GF och fick bara snacka ut om allt möjligt, hann hem till posten för att hämta ut paketet från trekkinn, packa klart, shoppa festival biljetter för 700€ (omgomgomg), powernap, och så iväg till tågstationen. Tjohooo! Enda negativa jag vill påstå är att jag insåg jag kommer ha aaaalltför mycket vikt på ryggen men har inget i väskan jag inte absolut behöver, och att jag varit så spännd på resan att jag inte fått någon riktig sömn på tåget i natt. Nu e jag på flygbyte i Stockholm, snart blir det first time in Geneva!

My new crush

Jag har kört lite Keeping up with the Kardashians maraton de senaste veckorna och sett igenom alla hittills sända avsnitt på den senaste säsongen (inte för att jag sett 100% alla andra säsonger meeen? Bra att börja i slutet än i början tänkte jag!) och vad jag lärt mej utav det ääääär.. Att life is better as a ritch bitch! Nej, att Kardashians är snyggast i världen! Nej. Att Lord Disick e fucking da king!
 
 
Haha oooomgggggg jag e kär i honom. Har fått värsta crushen i han nu. Helt seriöst, allt jag vill ha i en man finns i han. 1. humor, humor humor och humor 2. snygg 3. företagsam och smart 4. pengar. Okej stryk det sista, fuck nu pengar, men en kille med mål och business och sånt e sexigt.
 
 
Egentligen har jag alltid tidigare tyckt han e en sån dickhead. För så har de ju alltid försökt framställa han som. Festar för mycket, är stor i munnen, lämnar K osv, meeeen egentligen e han bara asskön, lite bångstyrig, och med världens bästa humor. Det e den där älskade sarkastiska humorn som fått han att se ut som en idiot i media, men det e ju bara för ni inte fattar hans humor daaaaah *försvararLordDisick*. Ååh. Det, han, en sån, vill jag ha tack. 
 
 

Questions&Answers Videoblog

Jag har två laptops, och jag har använt den stora riktigt få gånger i år fast jag haft med den överallt, typ. Älskar jag kan blogga och maila och allt från mobilen, så behöver egentligen ingen dator. Min dator är också extremt gammal, alltså nästan upp i 7-8 års åldern tror jag.. Och jag har alltid sagt nåneeeeej inte behöver jag nån ny dator, den funkar fint och är snabb och ja duger helt bra för mej. Men alltså när man ska editera videor är den alltså INTE SNABB.. Omg hur länge tog det inte att få ihop klippt dethär videoinlägget och hur många gånger crashade inte Video Maker programmet..? Omg..
 
Nåja, här kommer era frågor och mina svar. Får mina fotografer stånd under
fotograferingar? Var i Finland vill jag bo? Hur reser man som en inte turist?
Vad är mina favorit filmer? Enjooooooooy!
 
 

Thumbs Down for Trekkinn.com

Okej vet ni varifrån jag INTE rekommenderar er beställa grejs?
Trekinn.com, alltså helt seriöst. Jag har beställt en sovsäck och kokkärl från dem,
jag har betalat lite extra för att få snabb leverering som skulle dyka upp senast för en vecka sen.
 
 
Skrev till dem och sa eeeeh hallå jag har inte fått mina grejs idag som var sista dagen ni lovade jag skulle få dem och ooopsi de hade visst inte ens sänt iväg dem då. Så först var ju de extra pengarna i "snabb" leverering bortkastade eftersom de nu tagit lika länge som det billigaste och långsammaste levererings alternativet. Zzzzzz. Ännu bättre ääääär att jag inte fått det än! Och imorgon kväll åker jag ju! Hallå... Hmmmmmm jag orkar inte gå och vara nervös över såntdär.
 
 
Men enligt GLS paket tracking online grej så har mitt paket iaf kommit till de som har hand om levereringen här i stan, men jag vet inte vem det är så kan ju inte ringa och fråga om jag bara kan komma och hämta det istället för att vänta på de ska dyka upp? Nåväl, hoppas innerligt att de kommer hem till mitt imorgon med paketet så blir jag nöjd och glad.

ColdPlay - Lost

  
Just because I'm losing, doesn't mean I'm lost. Doesn't mean I'll stop, doesn't mean I will cross.
 Just because I'm hurting, doesn't mean I'm hurt. Doesn't mean I didn't get what
I deserved, no better and no worse.

I just got lost. Every river that I tried to cross, every door I ever tried was locked. 
Ohhh and I'm just waiting 'til the shine wears off.

You might be a big fish, in a little pond. Doesn't mean you've won, 
'cause along may come, a bigger one.

And you'll be lost, every river that you tried to cross, Every gun you ever held went off.
Ohhh and I'm, just waiting 'til the firing stopped, Ohhh and I'm, just waiting 'til the shine wears off,

Fck reality, UnicornTime

 

jakobstad & drugs

När jag kom hem frågade jag standard frågan av en kompis "nåååååå har e hänt nå nytt i Jeppis nudå????" och han svarade "nå ne men typ hela stan ha börja knark". Så ja, drogerna har ju ökat typ 100%igt sen jag var ung här hemma. Vilket e ju lite trist. Jag såg, hörde och prövade aldrig på droger i hemtrakterena när jag var ung och dum, och kul hade vi utan, men nu verkar det som (enligt lokal tidningen iaf) att var och varannan 16 åring e droganvändare. Fast, tidningen hyper upp allt med droger så löjligt mycket. Missbrukare finns inom allt, socker, kaffe, träning, Facebook, gaming, sex, kärlek, nikotin, alkohol och droger, men bara för att någon är användare betyder det inte automatiskt de e MISSBRUKARE. Big difference där på att vara user och på att vara addictive, just saying.
 
 
Anyhow, så lokal tidningen skriver lite hit och dit om droger osv (till exempel skriver de att ecstasy e billigare att få än en drink på krogen. Eeh? Vad för fucking shit kostar så lite eller hur jävla dyra e drinkarna i Jakobstad now days?) men jag skrattade så tårarna sprutade när jag läste om hur man känner igen någon som tar droger.
 
 
 
"Behov av pengar", "Nya kompisar". Hahaha omfg alltså jag tycker det e hilarious. Det e väl ett skämt eller försök på utfyllnad? Hur kan man ens seriöst koppla det sammanhanget? Haha alltså helt seriöst sluta skoja.
 
 
Det är ju som att säga någon med finnar har sömnproblem. Like what? Kanske passar in på en del, av random orsak, men betyder ju inte det hör ihop? Alltså. Sen trötthet, förvirrat beteende och frånvaro från skolan har ju de flesta 15 åringar helt UTAN drog-orsaker. Iaf var jag, vi, som tonåringar såna och hell no vi poppade M, snortade blow eller puffade hash. 

Half offline mode

 
E ute och chillar ett par dagar vid villan igen.

You wanna know?

Hej hallå läsare jag tänkte ni ska få ett videoinlägg. Och så e de längesen jag haft en frågestund, så ska vi kombinera det lite? Ni ställer vilka frågor ni vill, så svarar jag på dem bästa i ett videoinlägg!
 
 
Och om det hela totalt fuckar upp med frågor-svar, ingen har någon fråga, video blir inte som den ska, editeringen strular eller dylikt så får ni svaren på frågorna i vanliga skriftliga inlägg, och en video på när jag gör något annat skojsigt okej? Men vi satsar på en frågestunds video! Så fråga vad ni har lust till här i en kommentar i inlägget fram till på lördag.

Put some colour on it

Igår var jag hemma hos syster yster medans de hade något vuxen möte med nån gubbe om att byta fönster i deras hus osv osv osåzzzzzzzz. Omg, så vuxen e inte jag. Pluss de snacka finska. Så jag hittade hennes målarbok för vuxna och satte igång med att måla istället för att mäta fönster. Jag har sett det e rätt poppis nuförtiden att vuxna uppför sig som 5 åringar med att sitta och måla färdig gjorda bilder. Och helt ärligt, det e verkligen roligare än det låter och ser ut! Ska inhandla min egen målarbok och pennor direkt.
 
 
Terapi på högnivå faktiskt.

I'm not trying to escape.

 
 "I'm not running away. But this is one corner in one country in one continent in one planet that's a corner of a galaxy that is a corner of a universe that is forever growing and shrinking and creating and destroying and never remaining the same for a single millisecond. And this is so much, SO MUCH, to see. Because it goes so fast. I'm not running away from things. I'm running to them before they flare and fade forever."

BioLite Camp Stove

 Jag har gjort årets bästa investering. For sure. Och det kanske känns lite tidigt att säga det efter så lite irl testning av den men nej jag vill verkligen redan påstå dethär är Pessi's 2015 bästa materiella investering.
 
Aha and that is..? BioLiteCampStove!
*publikens ååååååh*.
 
 
Ja okej nej ingen fatta vad det e, men anyway det e ett gaskök, stormkök, utekök, call it whatever you like, men det e en naturvänligt litet kokkök perfekt ute på hiking, camping, vandrings turer, i skog och mark, picknick på stranden, bbq i parken, jaa bara helt enkelt utomhus liv! Först av allt e den awesome för den går inte på gas eller något flytande material. Som betyder man inte ska gå och konka på gasflaskor (som btw tar slut löjligt snabbt, speciellt när man behöver dem.. Ja, prövat den upplevelsen ett par gånger i Oz). Inte behöver man heller en halv barrskog för att få lite eld. Allt man behöver för att få sitt te vatten att koka e lite löv, bark, kvistar, kottar eller dendär boken du precis läste ut, eller vad annat torrt du hittar. Och voila, inom 4,5 minuter har du kokande vatten! Fett nice. Ännu bättre är att den omvandlar värmen till energi och med hjälp av en liten usb port så kan man passa på och ladda telefonen när man steker äggen. I know, incredible smart.
 
 
 
Okej skit smart verkligen, men har du tänkt bli uteliggare och nomad på heltid nu eller varför köper du dethär? Hmm tja nej för det e kul? Och jag har uppenbart för lite utkomster och för mycket cash så jag behöver ju helt uppenbart bara lägga dem på överlevnads grejer om det blir en zombie attack och jag flyr för livet ut genom skogen, eller all ström i världen tar slut, eller något annat förödande. U never know! Neh men jag tänkte det vore kul att fylla upp ett extra kilo med den i min backpack inför pilgrimsvandringen! Sådär varför inte stanna en timme in på vandringen på morgonen för att koka lite morgongröt? Ägg till lunch? Korv som snack? Te lite när man tycker? Camino vandringen e ju ingen ödemarks vandring och det e absolut inte nödvändigt att ha med sig ett kokkök, men jag tycker bara varför inte? Super kul grej och jag älskar att ha möjligheten att sätta mej ner och grilla och koka lite när jag vill. Pluss, inga panikattacker när mobilens batteri når under 10%. Chill down, sitt ner, koka lite te, ladda lite mobil, och fortsätt. Japp årets inköp helt klart.
 
 
Sen hur mycket användning jag faktiskt får av den i verkligheten e ju en annan grej, men kul tycker jag den e! 

Test driving

Okej så idag gjorde jag det första testet med att se om jag tagit vatten över huvudet med att bestämma jag ska ut och bokstavligen gå i världen med en ryggsäck på ryggen. Pluss jag verkligen måste gå in mina nya skor. De fick göra sin första jungfru resa igår och jag fick redan träna på hur man tar hand om blåsor från skoskav (vilket jag har löjligt mycket erfarenheter från redan alla dessa år med högklackade små skor). Och så har jag ju ingen erfarenhet i ryggsäcks bärande. Så, jag fyllde upp ryggsäcken till 11 kg (okej, 10,77 kg), gjorde en liten matpack, satte på mej skorna, drog med mamma, och satte riktning mot Sandsunds Vandringsled. 
 
 
Ingen av oss har tidigare gått den 13 km långa Sandsunds Vandringsleden men den var en riktig succé! Skriv in det på Pedersöres hemsida så kommer en karta upp om ni själva har lust att pröva på den.
 
 
Och ja vi, och jag, överlevde. Det blev runt 15 kilometer på 3 timmar och visst var jag helt slut efter att vi kom hem. Men det kändes inte döds svårt eller omöjligt någon gång under vandringen.
 
 
Det e rekommenderat att göra El Caminon med en packning som är bara runt 10% av din kroppsvikt, vilket skulle vara 5kg för mej, vilket jag vet jag aldrig kommer klara av att hålla ryggsäckens tyngd på. 10kg e 20% (dah matteskeni). Och jag har bestämt att 12kg e min absoluta max jag kommer sätta på min rygg för en sån vandring, och efter att ha gjort test rundan med 11kg och aldrig ens tänkt tanken shit man vad tungt det e för ryggen, så tror jag det e okej jag kan hålla fast vid 10-12kg gränsen för resan utan att tänka det blir för tungt.
 
 
Mitt mål för El Caminon e också att gå i medeltal 20 km om dagen, med 6-8 timmars vandrings dagar, så dagens test på 15 km på 3 timmar gav mej en bra inblick och smak på det. 

Travel diet?

Hej! He måst ju va skitsvårt ti ita bra tå dy e ut o reiser? Dy kan ju knappast
köp bra råvaror o tillred döm sjölv :D He sku va skitkul om dy sku
skriv ett inlägg om va dy iter tå dy coachsurfar :)
 
När jag reser äter jag det typ samma som när jag har bott i lägenhet. Typ det lättaste och billigaste. Typ tonfisk burkar, kalkon och kyckling pålägg, riskakor, frukt, skyr, protein shakes osv. Aldrig i livet jag skulle ha lust till att börja kocka ihop någon maletköttsås eller annat simpelt. Eller koka en potatis, omg vem har tid till sånt? Koka grönsaker i mikron e typ så långt jag sträcker mej.
 
 
 
Och ägg, ägg passar dygnet runt som kokade eller stekta (i mikron stekta såklart). De äggen på bilden är gjort på gaskök när jag var på roadtrip i OZ dethär året (där av brödet också, när man inte har kylskåp får man äta det billigaste och lättaste, ingen tid att tänka på nyttigt eller onyttigt.) När jag arbetade på båten var ju drömmen framför mej med färdig gjord buffé till alla måltider om dagen och ett överfyllt kylskåp med allt gott, typ som det samma jag har i Finland hemma hos mammsi och pappsi (ehehe yeah I'm a spoiled brat). Men ja, min vardagliga kost på resande fot är grymt simpel. Och nej, det är inte egentligen svårt så länge det bara finns butiker inom gångavstånd.
 
 
Alltså dendär bilden. DEN, det är min absoluta all time favorite travel food ala Australian backpacker style. 80 grams tonfiskburkar (finns maaaaassa goda smaker!) och riskex (finns maaaaassa goda smaker!). Omg naaaam och minnen, det, det är real travel food för mej.

December plans

 Okeeeey så hur länge räknar jag med att vara ute och vandra i världen denhär gången då?
 
Jo tja, som sagt den tid det tar gör jag det, men räknar ändå med att vara hemma till julen. Hallå det var ju första och enda gången utomlands under julen förra året och det känns som jag inte haft jul på 2 år nu. Visst hade det sin charm att fira jul på en strand med främlingar och världens bästa tjej, men mjaaaa nu har jag prövat på det och vill ha en familj jul i år.
 
Alltså e jag helt säkert hem till mitten av December.
 
And theeeeen? Ja tro inte jag inte har andra planer! Innan den 29 December åker jag till Sälen. Jaaa minns ni jag inte snackade om det tidigare, att jag skulle göra det våren 2015, då jag skulle gjort steg 2 kursen med Bartenderbolaget i min bartenderutbildning? Jag var ju inte i hemtrakterena under våren som jag tänkte så fick skjuta upp min kurs, och väljer göra den efter jul när jag med all säkerhet faktiskt är här i trakterna. Så jadå, under mellandagarna, nyår, och nån tid efter hänger jag i Sverige som jag e pretty excited för och vet kommer bli legendary.
 
 
Check out this feta video och tänk själv över om det inte vore nice för dej själv, för upplevelsen, fest, tillökning till dina skills och cv, att också göra en av utbildningarna? Grundutbildningen för er oerfarna eller steg2 för er som jag som redan har en bartenderutbildning eller års erfarenhet i baren. Vore fett med finländskt sällskap där på gruppen!
  
 
And theeeeen? Omg I don't know. Någon som behöver en assistent på arbetet eller i deras liv eller? Känner jag borde få ett arbete, studier eller rutiner, eller pojkvän, eller hund, eller ett hem, eller ett "normalt" liv..? 

Just saying. I'm not easy.

 
"If she's amazing, she won't be easy. If she's easy, she won't be amazing. If she's worth it, you wont give up. If you give up, you're not worthy. Truth is, everybody is going to hurt you; you just gotta find the ones worth suffering for." Bob Marley 

My Travel Autumn

 Mamma sa till mej hon aldrig aldrig ALDRIG sett mej gå igång med att packa så tidigt som nu. Och eh ja tja, hon har ju sett mej komma och gå, packa ner och packa upp, de senaste 5 åren. Så för henne att se att jag inte sitter i tamburen och stress packar klockan 03 på natten timmar innan jag ska resa till något land är något hon nog inte sett på många år. Om någonsin?
 
Men så kommenterade hon ju också faktiskt senare på kvällen att jaa det e ju mindre än 2 veckor tills jag åker. Shit man det e ju snart? Och det e det ju!
 
 
Hur som helst, jag har äntligen fått inköpt min första riktiga backpack (och jag har kallat mej själv backpacker i alla dessa år?) och ett par riktigt läckra gå vänliga skor. Oh yeah, jag känner att I'm pretty ready for this.
 
Så vad är på gång riktigt? Jag ska ut och gå hade jag tänkt. Jag går ju så jävla mycket så varför inte göra något utav det hela? Och jag älskar motion, natur och framförallt utmaningar. Så tja varför inte bara go all in och planera att gå från Schweiz till Spanien? Det känns väldigt Pessi! Så ja, Geneva till Santiago. En extended pilgrimsvandring av den klassiska världskända och berömda El Camino de Santiago som miljoner människor gått i tusentals år. Orginal vandringen startar i mitten av Frankrike och är cirka 800 km. Genom att starta i Geneva blir sträckan dubbelt upp. Och i höstens och vinterns väderförhållanden. Ja tja utmaning var det eller hur? Men jag känner noll press att nå till "målet". Målet är vandringen, inte slut destinationen Santiago. Så om jag tycker det är waste of time, inte givande, för problematiskt, dåligt, jag stupar och bryter foten, whatever, så avbryter jag bara med no hard feelings. Men hey, det tror jag inte kommer hända om jag känner mej själv rätt.
 
 
Och ja reaktioner på dethär? En av mina bästa vänner sa "va vittu pess he kan du int böri göra!!!!! Du e ju sjuk i huvu". Eh tja, that's my middle name? Pappa har sagt jag inte ska söka till militären med orsaken "he e fö lätt fö de, kan du int gö na anat ", så jag räknar med att han tycker dethär är utmanande nog. Mamma sa "jaa Caminon e väl 700km? Agneta Sjödin ha skriva en bok o... Va, va säger du? Du ska gå 1500km?! Pappa ha du hört hu langt Jessica tänkt ga?!!!!". Så tja, full support här från alla håll!

Cottage Time

Ett par dagar på villan e alltid skönt för själen.
 
 
Förresten, denhär brandvarnaren köpte jag i Miami för 2 år sedan. Erkänn det e snyggaste brandvarnaren ni någonsin sett va? Passar perfekt på stugan.
 
 

It's happening

Omg när jag skriver dethär är klockan 04 på natten. På en onsdag morgon. Sov Jessica sov? Men jag kan inte. Tanken var att jag skulle sova, men så plötsligt skulle jag bara titta lite på telefonen om resan jag tänkte göra. Lite Google hjälp och så inför planeringarna. 3 timmar senare när jag faktiskt blivit så pass självsäker över all info jag läst att jag till och med sökt fram och hittat de perfekta ihop passande tåg och flygbiljetterna för att bege mej av, försöker jag än en gång sätta iväg mobilen och börja sova. Jag övertalar mej själv om att det är en freakin dålig idé att köpa biljetter mitt i natten när man egentligen borde sova och inte göra förhastade beslut som att köpa flygbiljetter. Chansen att datumet eller tid blir fel känns lite större när man köper det om natten. Så bara sov och se närmare på det om morgonen. Men jag kan ju inte fucking sova! Jag har ju allt upplagd perfekt i mitt huvud som går på högvarv. Såhär nära har jag inte varit beslutet om resan tidigare, jag kan inte sova nu ju!
 
 
Nehe, och här sitter jag, ännu en timme senare med flygbiljetterna inköpta. Tågbiljetten till Helsingfors skulle också blivit inhandlad om inte VR's hemsida skulle krångla från mobilen (tyvärr tar jag det som ett dåligt tecken att det e fel tåg jag försöker beställa?) så det får jag fixa om morgonen. Men flygbiljetterna är beställda, alltså finns det ingen återvända. I'm doing this!!!!
 
 
Så, den 30 September hoppar jag på ett flyg till Sverige, och där efter ett flyg till Schweiz. Vad som händer från och med där är den intressanta delen av historien som jag snart ska låta er få höra mer om.
 
Efter jag skrev det sov jag i 3 timmar innan jag rusade upp och beställde tågbiljetten (btw super saving höst på VR's hemsida, så 20€ med tåg från Bennäs till H:fors, bra va! Så alla in och handla tågbiljetter!). Biljetterna ÄR klara. 

X

 

One of them Nights

Laddar på med ny positiv energi och good vibes ikväll genom att fräscha upp fossingarna (åh räknade ut att dessa fötter gått minst 2000 kilometer ((okej låter inte mycket men det är det!!)) på hela sommaren, de e värda lite kärlek) och tar in inspirerande tankar från boken The Happiness of Pursuit. Godnatt sötnöter.
 
 

#Iammorethan

Ni flesta som läser min blogg vet om att jag har haft problem med akne de senaste 1½-2 åren. Vilket verkligen dragit ner mej. Jag menar hallå, jag som alltid har haft bra hud och som 22 åring få världens tonårshud var verkligen inte okej. Speciellt inte som modell, när man vill vara (eller okej, ge en bild utav?) att man är felfri och perfekt. Vilket endå ingen är, så hey vem försöker jag lura.
 
En kompis skickade denhär videon till mej här om dagen,
kanske många av er redan sett den, men take a look om ni inte har.
 
 
Den visar what it's all about. Vilken löjligt utseende fixerad värld vi lever i. Utsidan borde inte betyda
så mycket som den gör. Hon, du, jag är vackra precis som vi e. Med makeup och utan. 
 

"You are beautiful, don't let anyone tell you different. Not even yourself."

How to spend money

Alltså jag shoppar aldrig. Helt ärligt! Eller ok ok ok, jag shoppade på taxfree på båten men det var 80% saker till familj och vänner. Jag köpte typ en Lancome ögonkräm till mej själv och ett par hundra euron gick i presenter till andra. Och okej jag köpte en klänning i Danmark till firmafesten. Och proteinpulver. Och innan det har jag typt köpt Questbarer, tandkräm och deodorant på hela sommaren. Okej några stycken underkläder också. Men that's about it. Mammsi och jag var 3 timmar i Ideapark på väg hem från Hesa, där mamma shoppade loss och kom ut med flera påsar, och jag köpte ett pandband från Minimani. Alltså eeeh? Vad händer? Sen när shoppar, och faktiskt prövar kläder, ens mamma mer än vad man själv gör? Händer aldrig. Sista veckan på jobbet i Norge var vi till Nordens största shopping center, Sörlandssenteret, som har 200 butiker. Jag orkade gå 10 minuter (så länge det tog att gå igenom de två största sportbutikerna, that's all I care for) och se på kläder och grejs till mej själv innan jag teamade mej upp med grabbarna istället för tjejerna för att bara lalla runt. Omg, shopaholicen i mej har verkligen dött.
 
 
Så mitt shopp intresse har avtagit typ 100% på 10 år. Fast jag lägger ju desstu mer pengar på upplevelser ala tåg, flygg, rese biljetter osv. Men igår kväll slängde jag plötsligt ut 350€ på bara ett par klick. Alltså helt faktiskt på materiella ting, inte en flygbiljett! Omg storartat i Pessilandia dethär. 
 
 
 
 
 
 
Nu väntar jag alltså ivrigt i några dagar
på att posten ska anlända med allt jag
klickat hem från de 3 olika
hemsidorna, woho! 
 
 
 

Temptation Island

Nej vet ni jag har en bättre idé än att åka ut på äventyr! Jag borde ju söka in till den finska versionen av Paradise Hotel, Temptation Island! Omg jag skulle ju passa perfekt in?
 
 
Eh nja. Kommer inte hända. Jag kan inte finska, end of discussion. Fast jag förvånade mig själv lite med att tänka på att jag kunde ha övervägt tanken om det om det var på svenska. Eh Jessica, vad händer i din hjärna? Sex fylla och dum på tv? Helt ärligt? Du skulle vara in en kväll på den tempation ön och göra rekord tittarsiffror efter en fylla för du e så jääääävla patetisk. Okej okej I know, så det will not happen.

Dare to try

Vet ni jag har en stor resa i planeringarna. Stor. Alltså stor. Den är något helt annat krävande än de tidigare resorna jag gjort. Det handlar inte att ta ett flyg till andra sidan jorden för ett år, eller slänga sig in ensam i andras lägenheter och soffor, eller jobba inom något helt främmande och nytt, eller resa till ett land var de fattar noll engelska. Been there done that vet ni. Denhär resan är varken så långt borta, penga krävande eller stor artad i sig, men det blir en helt ny och annorlunda utmaning.
 
 
Jag hatar berätta om mina reseplaner till människor innan allt är 100% spikat, typ alltså inte innan jag är på väg till flygplatsen. För oftast misslyckas mina planer när jag berättar om det till folk, så jag har sett det som något som ger mej otur. Nu vet redan de flesta av mina danska vänner om mina planer, men inte ni bloggläsare. Så jag håller det lite 50/50 och berättar till er när flygbiljett nummer ett är köpt. Hur som helst kommer bli köpt inom 1 vecka. Vet faktiskt inte varför jag inte bara köper den nu? Men tålamod tålamod lilla Jessica, denhär resan kräver lite planering också och blir inte så enkel.
 
 

Let's go

Tack och hej Helsingfors för de 4 dagarna.
 
 
Time to go "home".

Hotel Shoot

Alltså se på den första bilden, se hur ögonen bara strålar av lycka på den selfien. Over and out med kvällens photoshoot som gick fint och som jag njöt än en gång av att vara dolled up och dressed up i underkläder framför en kamera. Woop woop.
 
 
Fotograferingen gjorde vi på ett hotell rum som jag campar i över natten. Men som ni ser på sista bilden, det e 4 FYRA sängar här. Nej det er inte ett hostell. Någon som är i Hfors som har lust för pyjamas party? Välkomna!

Last Night by Anssi Ranki

 

Modell Evening

And I still got it in me! Ååh modellandet, kära modellandet. Jag glömmer så lätt att det är vad jag älskar. Inget slår ju den känslan, att få göra sig klar och sexig till en shoot, jobba tillsammans med underbara människor, skapa otroliga bilder, och bara ååh. Varför glömmer jag så lätt? Jag älskar dethär. Jag gör det fortfarande, och jag har det fortfarande i mej. Älskar. Jag har inte gjort många andra ting i livet (och jag har gjort myyyyyycket) som får mej att känna mej så bra. Top of the world bra. Den känslan. 

 
Imorgon kör jag en hotel room shoot, och känner mej så excited för den också. Be the best version of you.

Friday Shoot

It's been a while, men ikväll ställer jag mej framför kameran igen och är så excited. Kul kul kul!
 
 

Skør

På danska säger man att någon är skør när man säger någon är lite kukkuu i bollen. Alltså knäpp, galen, inte i sitt fulla mentala bruk eller whatever. Jag älskar ordet skør, för det låter lite som det svenska ordet skör som betyder "ömtåligt, något som lätt kan gå i bitar". Och det är ju precis lite sådan man är när man e lite kukku, man är skör. Och det är precis det jag varit de senaste dagarna. Skør. Och det bästa receptet på att komma iväg från brain fog och sitt skøra tillstånd är sömn, hälsosam mat, motion eller bara lite mer skørhet. Så jag satsade på att kombinera lite här dagen i Helsingfors. Så det blev motion pluss skørhet, likamed gå 20 km till gymmet, 2 timmars workout och ännu 5 km promenad.
 
 
Mmm ja, jag behöver göra saker folk säger till mej är en dålig idé innan jag själv inser det är en dålig idé. Och när man tar sig igenom utmaningar, stora som små, så kommer jeg alltid ut gladare på andra sidan.

Last Days

Woouh jag har haft riktigt upp och ner dagar de senaste dygnen. Crazy avslutningsfest från jobbet på lördag som satte upp och ner på min kropp. Alltså mer än bara en hangover söndag. Nå, mina sista dagar i Danmark blev spenderade och jag drar än en gång alltför mycket packning med mej till Finland.
 
 
Nå egentligen vet jag inte hur mycket bye bye Danmark det är, har en känsla jag är här snart igen med ett litet stopp innan det blir destination större äventyr och resor. Men som sagt, nothing left i dethär landet så det är nog dags att spread my wings.

Snapp Around

Alltså jag försöker verkligen gilla snapchatt men jag gör verkligen inte det.. Iaf, jag försöker också vara små aktiv med det, så om ni behöver lite waste of life följ mej där också!
 
 

Couching

Och så är jag igen var jag hör hemma - på någon annans soffa. Ehm ja, min livsstil e ju helt fucked up när jag känner mej hemma på andras soffor och har bott och sovit i andras hem mer än i något eget det senaste året. Nåväl, that's how I like it. 

 
Så arbetssäsongen är over and out. Norge, Hirtshals och skeppet är lämnat. Och jag har inte fällt en endaste tår! Duktig Pessi. Mest för jag nog inte riktigt insett det är slut. Har arbetsfest på lördag så kommer ses med de flesta igen en sista gång.
 
Sen är det ju lite som jag stänger mitt danska kapitel. Vilket jag absolut inte vill! Men ja, vad har jag kvar här?
Ingen pojkvän, inget hem, inget jobb...
 
 
Det är alltså slut på orsaker för mej att ha något att göras i detta land mer. Och mina 3 danska år har verkligen gått snabbt. Kan inte riktigt förstå jag haft en fot i dethär lilla härliga landet i så många år. Oh well, life goes on..? 

EODD First Week

Alltså Every-other-day-diet.. En vecka har prövats och vad tycker jag? I fucking love it! Shit man, denhär dieten är något för mej.
 
Jag har alltid så problem med portions storlekar, jag äter allt jag sätter framför mej, varje dag. Jag stoppar inte. Fast det är hur hälsosamt som helst. Och det blir lätt det når upp i över 2000 kalorier på en vanlig hälsosam dag. Det är absolut så mycket som jag behöver få i mej med ett sånt fysiskt arbete som jag har, men om man gärna vill gå ner lite är det ändå lite för mycket. Och på cheatdagen når jag upp i garanterat 4-5k kalorier. Så sammanlagt cirka runtom 16k på en vecka. Men med EODD dieten, var jag har varannan dag var jag bara ska upp i 500-600 kalorier, så får jag enkelt ner vecko kalori intaget till ett mycket lägre tal = super duper nummer ett för weight loss!
 
 
Jag trodde dethär inte skulle funka för mej. Att de normala dagarna skulle jag proppa i mej extra mycket än normalt för jag gått miste om en massa mat på faste-dagarna, men nej jag nöjer mej enkelt med vad jag skulle ätit normalt. Om inte mindre. Magsäcken drar ihop sig löjligt snabbt och jag känner jag inte endå får in proppat lika mycket som innan. Pluss jag får inte löjliga onödiga ångest känslor om jag råkar äta lite mer och onödigt än jag borde på en dag. Om det åker ner en slickepinne eller två, lite softice, lite dåligare mat är det okej, för dagen efter vet jag ju jag kommer ligga på underskott med kalorierna.
 
Typ på fastedag:
Frukost: 100g skyr
Lunch: morot, gurka, sallad, 50g skinka, 1 matsked sås
Snack: halvt äppel eller skyr eller saltgurka
 Middag: mix sallad/grönsaker med 100g kyckling Snack: frukt eller skyr eller bcca eller proteinshake om jag känner mej döende
 
Typ på normal dag:
Frukost: 1 ugns tomat, 150 g grynost, 2 matskedar torkad frukt, 1 msk honung, 2 msk havregryn, halft bröd
Snack: frukt eller torkad frukt och nötter med grynost eller knäckebröd med ost
Lunch: mix sallad, 2 skivor flæskesteg eller roastbeef
Snack: grynost med torkad frukt och peanuts eller en frukt
Middag: mix sallad eller grönsaker med balsamico, kalvkött, couscous eller ris eller potatis
Snack: skyr med honung och mixade bär 
 
 
Och jag har fått helt ny förståelse för mat ÄR energi. Jag känner humöret går ner lite sakta två steg på faste-dagarna och höjs direkt från första måltiden på normala dagarna och det får mej att verkligen uppskatta det! Jag har också märkt nu redan på vecka två att lågkalori dagarna går mycket bättre och suget och energin är lättare att styra än under första veckan. Eller, igår hade jag en normal dag och fick ner onödig softice under dagen och en traestam (eller de vi kallar dammsugare på svenska? De äckligt söta bakelserna ni vet?) precis innan läggdags, så eh vet inte vad jag menar med kontroll riktigt men.. Bortsett från det går det bra, eheh.
 
 
Jag har alltid varit livrädd för sånahär dieter och faste hallojs osv, mest för de senaste 3 år är min största rädsla att INTE få TILLRÄCKLIGT med mat och speciellt protein. Vi alla vet ju att kroppen går i starvation mode, svält läge, om den inte får tillräckligt med föda, vilket betyder att den suger upp och behåller allt man sätter i den för den tror det är det sista den någonsin ska få i sin stackars kropp. Och ve och fasa vilken tanke när man inte vill gå upp i vikt men endå få lasta in mat. Nu är det ju inte så kroppen hamnar i det läget efter en dag eller två, men om man går utan mat och lågkaloriers diet i veckor, månader, så kan man hamna i det. Och för lite protein i kosten betyder muskelförlust, vilket jag absolut inte vill med muskler jag vet hur svårt är att få. Men med EODD kommer jag helt säkert inte försämra min ämnesomsättning. Hittills känns det som den nästan hålls högre. Och speciellt eftersom jag har en cheatday i veckan när jag lassar in allt jag har lust till speedas den extra upp.
 
 
Hur som haver, so far so good! Tror jag? Egentligen har jag inga bevis på att jag tappar kilon eller centimeter, men jag inbillar mej det iaf.

Last hyggeaften

Sista kvällen tillsammans från arbetet gjordes med aftens hygge ala bowling. Woop woop. Jag suger på bowling, men vad gör det när man har 15 stycken godingar i sällskapet.
 
 
Jag tyckte det var en god idé att ha artist namn till oss på bowlingen. Ehm ja. Gissa vilket av de namnen var mitt.... Jag skulle önskat att det var Arnold.

About Snus

Dethär är ett litet pinsamt erkännande inlägg, men bara för att allt kan inte vara perfekt och glitter glamour och rosa moln. Dethär är sånt man inte erkänner eller berättar, absolut inte på en blogg var alla hoppas på man är den söta oskuldsfulla tjejen man ser ut att vara. Men ibland gör jag lite sämre beslut än andra, och till den gruppen hör att snusa.
 
 
Euw Pessi snusar du? Vi som trodde du hade det på bild ibland här på bloggen bara för att provocera lite? Hmm tja ja nej. Jag arbetar ju på en båt, båt = taxfree, taxfree = med billigt + personalrabatt = snus nästan gratis. Eller, rättare sagt, jag betalar 13 kronor för en dosa. Vi brukar skämta om att det nästan inte lönar sig att INTE använda nikotin här för vi får det så löjligt billigt. Jag har aldrig rökt en ren cigarett och har aldrig tänkt göra det, så vet inte varför jag så fick idén att sätta in nikotin under läppen istället? Så jag började använde lite snus nu som då förra sommaren för jag blev nikotin hög av det, jag fick en kick och kände mig lagom skön i 15 minuter. Så det var kul att ta nån gång om veckan. That was it. Så var jag utan det i flera månader, kom tillbaka till båten i April, och så började köpa det igen. Alla frågade nej men Jess tar du snus och jag sa alltid njä, inte egentligen bara ibland, och nu har det övergått till att de vet att jag snusar, och jag själv vet, accepterat och insett att jag gör det, flera gånger om dagen. Det som började som något kul blev till ett beroende.
 
Jag har alltid haft en bild i mitt huvud över hur ett beroende är. Hur till exempel rökare har det. De får abstinens, de kan inte tänka, arbeta, leva, utan att få sig sin lilla cancerpinne regelbundet, och de kan aldrig någonsin sluta. Gud sån blir jag aldrig. Hmm, och nu e jag nere i det. Nikotinberoende träsket. Jag insåg jag var beroende när jag började sätta in snus "bara för att". Vadå bara för att? Jo, men jag har ju en dosa, jag har lust, varför inte. Aha, det e sån det alltså är att vara beroende. Man tar utan orsak, bara för man har "lust" och "kan". För en kick eller skön känsla får jag inte mer från det, för min kropp e van till det och bara tar in det. Uäk vad äckligt helt ärligt
 
 
Jag var utan snus i 9 dagar, för 2 veckor sen när jag var ledig, så visst vet jag att jag kan sluta (SÅ beroende är jag inte heller av snus är allt jag har i huvudet och inte kan leva normalt utan) och tänker sluta när säsongsjobbet på båten tar slut. Jaha orsaken till varför jag inte slutar här och nu ääääär..?
 
 Ja fan jag ver inte, idioti? Man kan ju inte köpa snus i Finland, eller resten av världen bortsett från Norge och Sverige, så det får mej lätt att hålla mej borta, men när det finns hemsidor som snusbolaget.se kan man ju bara alltför enkelt beställa hem efter. Men nej. Snus är otroligt äckligt och onödigt, när min sista dosa e slut så är snusandet och nikotinen slut i Pessilandia.
 
 
Jag är fanimej en beroende människa, det vet jag ju. I'm an extremist, jag har en addictive personality. Och det är när det kommer till allt. Socker, alkohol, träning, snus. Måtta finns inte! Sockerberoendet jag hade för ett par år sedan var löjligt svårt att komma ur. Alltså, det var verkligen. Att äta socker eller dricka alkohol med måtta finns inte som möjlighet i min värld för mej, det är därför jag inte intar det. Allt eller inget ffs, inget annat. Snus kommer på listan bland allt eller inget för mej nu, och kommer helt säkert inom ett par veckor vara på inget never ever listan.
 
 
Jag blir ju faktiskt sjukt äcklad att ens se bilder av snus. Jag vill inte ens lukta på det för det är äckligt. Pluss jag drömmer mardrömmar om att jag tappar tänderna. Wtf. Så kids, lär er av Pessi, don't, just don't do shit like nikotion för det är fucking onödigt. Ut och spring lite eller pumppa lite vikter istället, det gör en tusen gånger skönare känsla, det lovar jag.

Close to the end

Vid denhär tiden senaste år hade jag redan sagt tack och adjö till FjordCatten och mitt sommararbete på rederiet Fjordline. Jag hade fält löjligt många tårar över slutet på ett säsongsjobb. Nu går jag ett annat skiftes pass än senaste år och är därför med i besättningen framtills den absoluta sista dagen för säsongen. I söndags seglade vi den sista turen med gäster för säsongen till Norge, var vi sedan dess har varit i hamn med båten och arbetar på att göra den klar för sin vintervila. Idag seglade vi besättningen över till Danmark (funny att vädret skulle vara extra dåligt och att 70% av besättningen blev halv sjösjuka som normalt brukar klara det galant) var vi ligger i hamn i Hirtshals var vi fortsätter med rengrörings arbetet tills på torsdag när vi då seglar till Frederikshavn var den kommer ligga över vintern. Jag tror inte jag riktigt ännu förstått att säsongen e slut, det hela har gått så snabbt från uppstarten i April till nu nerstägningen i September. Men på torsdag tror jag mina tårar, som alla minns och mobbar mej från senasteår, kommer komma igen.
 
 
Vet inte varför jag är så sentimental över sånthär. Kanske för jag vet och har förstått att nuet är allt vi egentligen bara har i livet. 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar