What's time?

Dethär skrev jag för 7 dagar sen.
 
Okay so I would honestly haft väääääldigt mycket tid att skriva ett långt inlägg de senaste dygnen. Alltså jag skulle hunnit skriva om hela mitt senaste halv år. Typ så länge som jag varit halvt inaktiv här på bloggen. Och jävlar det har hänt mycket under denhär tiden. Bloggen dog lite efter Central America resan. Eller var det under den tiden? I don't know. Men behovet av att skriva av sig har sjunkit. Men jag har räknat ut att det måste bero på att jag verkligen hela tiden sen Mars har varit kring människor. Det har jag väl endå alltid varit, men jag tror jag har växt till mej litet, blivit öppnare, och håller inte ALLT inom mej. Det känns som jag ger mer av mej själv till människor runt om mej än tidigare. Jag har alltid varit en person som tänker mycket, och oftast håller mina tankar inombords, och därför har bloggen naturligt blivit min plats att ventilera. Jag älskar att skriva, det kommer jag alltid göra, och behöva. Men now days räcker det med att jag skriver av mej i anteckningar på mobilen så känner jag mej okay, istället för att publicera det här.
 
Men jaaa de senaste dygnen har jag haft oändligt med tid. Eller. Efter jobbet på båten åkte jag till Danmark och sov i 11 timmar, tog för en gångs skull flyget till Köpenhamn istället för de 6 timmars långa tåget. Btw världens sötaste grej hände där den morgonen! Dethär publicerade jag på Instagram
 
Today I would walk to the airport. All the flying I've done through the years but I've never literally WALKED to an airport. This one would be a 30 minutes stroll, I could make it. But after 5 minutes of walking a bus driver stopped on the side of the road. I told him I don't have any cash on me and he said det "gør ikke noget" and I'll jumped on. Wow, I think this man just made my day. I could easily walked it, it wasn't about that, but just his offer to pick me up, even when he's not allowed to, even if he have a empty bus, and are anyway going the same direction, was soooo heart-warming.  Aaaah humanity, aaah Denmark!
 
 
Sött va?! Loved it. Anyway, satt i några timmar och väntade på en buss från Köpenhamn till Sverige var jag, som tidigare nämnt, hade en photoshoot. Sen åkte jag tillbaka till Köpenhamn och satte (alltså det var ju tänkt jag skulle sova men oh nobody got time for that när det finns wifi) på flygplatsen 9 timmar innan jag åkte 3 timmars flyg till Madrid.
 
 
Där var det tänkt jag skulle ha 4 timmar innan jag skulle på ett flyg till, sådär random beslutat, den Dominikanska Republiken. Haha alltså jag e så jävla random. Jag kunde lika bra kasta en pil på kartan och där den landar åker jag till. Enda kravet med dehär 2 veckors semestern var dock att jag ville åka västerut. Amerika, Syd Amerika, Kanada, Karibien, yeah whatever åt det hållet. Och någonstans jag INTE varit. Så jaa under veckans gång har jag desperat sökt igenom rutter och flyg som skulle ta mej vart som helst mot det hållet. Något som inte innebar för många flyg (har ett max antal jag får använda så vill verkligen inte slösa dem på ställen jag bara åker till för att byta flyg) och såklart någon destination som de flygbolag jag får välja att åka med åker till. Och det viktigaste kravet (speciellt just nu när jag bara har ett visst antal dagar ledigt. I höst och vinter är det verkligen shit the same för då har jag oändligt med tid) skulle det vara ett flyg som inte är fullbokat så jag inte blir strandad på ett flygfält i dag. Den Dominikanska Republiken hade lovande chanser för mej att komma med på, den reserverar vi! Och om inte den, så från Madrid åkte ett flyg till Miami lite senare, ännu senare fanns det också flyg till Brasilien, Mexico, Chile, Dallas, jag kunde välja att ta om nu Dominican var full! Nemasproblemas.
 
 
Men väl i Madrid gick ju inte allt så enkelt som jag trodde. Som jag hade blivit van med att det är. Neej nej. Planet till Dominican var visst fullbokat, och jaa visst kan vi sätta dej på standby listan - men det är 20 stycken andra levande varelser före dej på den listan. Ursäkta va? Okay fuck Dominican, hur ser det ut med Miami då? Jag kan alltid åka dit och därifrån dra vidare! Också fullbokat? Något annat idag då? Allt fullbokat? Are you serious? Okay, jag prövar Dominican, fast chanserna ser dåliga ut. Jag checkade in väskan, gjorde hela security faderullan, och gick till gaten och väntade. I wasn't surprised när jag inte kom ombord. Bara förstörd. Eller alltså normalt skulle jag ju bara varit nåjaaa jaha, let's make a back up plan! Men vid det laget hade jag typ inte ätit eller sovit på en och en halv dag, så kände det var dags att gråta lite. Fast jag tog mej samman och bestämde mej för inga tårar, istället går och plockar upp mitt bagage igen, går tillbaka till check in hallen och snackar med dem om det verkligen inte finns något? Jag älskar ju när det är svårt. När man får kämpa lite. Men jag var verkligen sliten och hatade att alla Spansk talande människor var så ohjälpsamma och dålig på engelska. Allt jag fick till svar av alla var att allt, alla flyg to anywhere today and tomorrow, med flygbolaget Iberia som jag skulle resa med var full och över bokade. Men wtf what to do?!! Det fanns såklart andra alternativ. Från Madrid åker också American Airlines och British Airways som jag får välja att resa med. Men jag fick ingen hjälp av dem i Madrid att sätta mej på ett flyg. Och grejen är också att jag själv inte vet vilka flyg som det finns plats på - varje gång jag vill veta måste jag be min polare, som satt mej på dethär standby resandet, att gå online och se. Och sen reservera det för mej. Gissa hur många miljoner text han fått? Jag hade ju verkligen inte lust att slänga bort en till natt på en flygplats. Jag hade en kompis som var på Ibiza, och jag träffade en kille på flygplatsen som jag snackade jätte bra med som också skulle till Ibiza. Min bästa killkompis ska och resa i Europa i veckan. Jag har en party friend som är i Skandinavien och ska till London. Jag har en annan vän som kommer från Asien till Europa. Omg jag har ju så många möjligheter och orsaker att INTE åka västerut!! Varför jävlar ska jag ditåt egentligen?! Där var ju flyg till andra platser jag också kunde åkt till som inte var överbokat! Israel, Asien, Portugal.. Men jag vill jag vill och jag vill. Och lika mycket som Jessica fem år vill något, lika mycket vill Jessica 25 år det, och hon vill bara inte behöva ge upp. Men honestly gav jag upp. Jag var så trött, besviken och jaa bara trött. Jag tänkte inte ens klart, och det visste jag ju. Så jag gav allt en chans till, först behövde jag bara mat och sömn. Så efter en Happy Meal, 5 timmars golv sovande, så kunde jag tänka igen.
 
 
Under tiden hade min vän reserverat mej på ett fullbokat AA flyg till New York. Därifrån är det alltid lätt att komma vidare, och när jag en gång är inne i AA's system kan de flytta över mej till ett annat flyg om jag inte kommer ombord. Jag gick direkt till American Airlines desk när de öppnade på morgonen och de sa "to JFK? Your flight is cancelled. We got Chicago, Charlotte, Boston, Miami and Dallas today. But all of them are over booked with 5 passengers, and got a standby list on 1-17 passengers." Alltså hela universum skriker ju att jag fan INTE ska åka västerut.
 
 
Jag bestämde jag ger Iberia Airlines ett sista snack idag igen, flyg mej bara vart fan som helst bara de finns plats, fast de redan sa allt är fullbokat, och om det inte funkar åker jag fan till Ibiza. Denhär gången var det dock en super hjälpsam man, som såg att jag skulle ha åkt till Dominican igår, och sa det e stor chans jag kommer på det som åker idag. Really? Ett flyg som faktiskt inte är överbokat? Till destinationen jag tänkt från början? Let's try!! Han var dock inte alltför positiv i att jag skulle komma med, inte heller check in damen, och inte heller counter damen jag pratade med. Men jag kom på!
 
 
I still believe everything happens for a reason. I dethär fallet kan det vara många grejer som skulle göra det så svårt att komma iväg för mej. Skulle jag komma ihåg att inte ta allt resande förgivet enkelt? Skulle jag bara ha lite tid själv? Försökte universum få mej att inte åka? Försökte ge mej chanser att vara så spontant som jag vill va och ändra planerna? Men jag tror jag fick bevisat för mej själv VARFÖR jag vill, och verkligen uppenbarligen VILL åka utan att låta motgångarna stoppa mej, västerut. Och I love-hate to say it, eller erkänna det för mej själv, men I guess it's all about that thing I don't like - love. För love sucks. The root of suffering is attachment. Therefore, easily said, love definitely sucks. Och det är för kärleken jag tvingar mej själv till andra sidan jorden. And I don't like that. Who took dendär Pessi som lätt bara skulle åkt till Israel, Ibiza, Asien när hon inte kom på första flyget mot USA? Vem e denhär tjejen som så prompt ska ditåt?! Jaa dear friends, I don't fucking know and it scares me.
 
 

Kommentarer
Postat av: Isabel

Haha, va glad ja blev av o läsa dehär :D men så är de me kärleken, man går no långt för den hur mycke man än försöker o int hamn fast. Härlig sista bild! <3

2016-08-14 @ 20:29:45
URL: http://isabeeel.for.me

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar