The Never ending friendship


Keyboard

Sååå en grej jag har underhållit mej själv med nu de senaste dagarna när jag varit hemma är att plinka på vår dammiga undangömda keyboard. Alltså inte för att jag har en jävla aning om vad jag gör, men jag önskar jag hade.

 
 
För to be honest, allt jag någonsin klarat av på ett piano är blinka lilla stjärna. Och ja tja jag har väl prövat i mina unga dagar, men eh ja, jag är ju verkligen ingen naturbegåvning och jag tröttnar rätt snabbt på grejer jag verkligen måste anstränga mej hårt för och endå inte märker någon improvment med. Pluss, jag har alltid tyckt piano musik (vilket i min värld alltid typ betyder klassisk musik) suger
 
 
Sååå mitt intresse att lära mej piano har aldrig existerat, just because den typen av musik är super boring to me.

 
Men vem fick mej att tro piano musik betyder bara tråkig musik? Gud nej, det kan ju vara vad som helst ju! Det handlar ju om toner (hatar det ordet, för surprise surprise jag kan inget om toner förutom att jag vet de har bokstavs namn) och musik handlar ju om toner! Och jag älskar musik. Hell yeah, med den aha upplevelsen, förståelsen och idén i huvudet blev jag excited att prova.
 
 
 Och yes dude, det är ju faktiskt hur kul som helst med rätt sånger! Jag är rätt trögfattad och långsam, men vad spelar det för roll så länge jag har kul! Och det är ju rätt bra hjärnjumppa också.
 
 
Och när jag faktiskt ibland känner att jag har en liten idé om vad som är rätt och fel är det liksom ännu roligare!
 
 
Men som sagt, klassisk piano musik är inte vad jag lär (eller ens vill) lära mej igenom. Näääänääää. This is the shit I'm going for och dehär 3 sångerna finns alla som piano tutorial på Youtube. So much more fun än att träna in Björnen Sover eller Mozart eller whatever!
 
 

Hard to Cure

 Photo by Bo Gerbert 

Short Days & Long shadows

I often regret I don't take the time to watch sunrises (or sunsets) more often than what I do out in the world. It's such a magical thing that happens everyday, and something everyone of us on this planet are able to enjoy no matter who we are or where we are. But most of us just take it for granted and we never really make the effort to stop up and admire it. Especially not the sunrise (which is my favorite!) that takes a lot of effort to catch in the early morning hours... But I've never realised that during the Finnish winter the sunrise goes on for HOURS and it doesn't even start at a rediculous early time (around 8:30AM at this time of the year you can see the first changes in the dark sky, but official the weather forecast says the sunrise happens here at 10:16AM)! I took these pictures at 11:30AM and the sun had just stretch herself over the tree tops. Wow Finland!  
 
 
Being so often away from my home country (or just seeing so much of the world) really makes me see everything here with different eyes and appreciate it way more. 

Instagram memories

Innan jag flög iväg från Miami spenderade jag en massa tid på att rensa mitt PEZSI Instagram konto (btw jag har två IG, en fylld med boobies bilder och en annan, IAMTHEWANDERESS, med 100% garanti inga boobie bilder). Det liksom var överfull, det hängde 1600 bilder där som var enda från 2012. Okej kul med bilder joo men inte kul med låg kvalitets bilder av jordgubbar och Larsmo. När jag startade PEZSI Instagram kontot var det lite som bloggen, allt mellan himmel och jord kunde dyka upp. Men de senaste 2 år har jag bara hållit den till "modell" bilder, så nja de där mat bilderna och random skämten hör inte riktigt hemma där längre.
 
 
Så jag rensar. Grejen är ju att jag är så löjligt sensitiv och sentimental med sånthär. Jag kan ju bara inte RADERA en bild?!! Liksom nej. Att utrotade den från vår planet? Galax. Never ever se den igen? NEJ. Kommer inte ens på tal. Okaaaay nå tur de finns print screen eller typ Instagram-bild-backup grejer (jag har använt Vibbi.com) så kan du ju spara de där bilderna forever på någon dammig hårddisk du ändå aldrig kommer se på igen.. Joo men jag känner ju det inte är nog med bara det! What about alla hashtags? Eller bild texterna? De berättar ju historien, känslorna, tankarna bakom bilden!! Det är ju som en dagbok?!!! Det kan jag ju inte RADERA?! Konstigt nog har ju ingen annan denhär känslan och skapat någon app eller program som kunde spara bilder + text & hashtags från Instagram, så liksom jag får göra manuellt copy varje bildtext och skriva datum och spara det på en lång lista. Which takes days to do.
 
 
Meeen det känns rätt viktigt för mej eftersom jaa, allt mitt sociala halloj känns som en dagbok för mej, och något som jag absolut vill kunna se tillbaka på om några år. Och jag inser också det är rätt hälsosamt att se igenom allt. Att liksom walk the memory lane, att inse allt jag har gjort och upplevt. Att se bilderna sätter mej lite på plats, inser när jag varit glad, när jag mått bra, vilka otroliga grejer jag gjort och upplevt, vad jag åstadkommit med mej själv både i mind and soul, och helt enkelt vad jag känner och levt, och vem jag varit, blivit och är som person igenom åren. 
 
 
Och bästa grejen med det hela är hur otroligt motiverad jag blev. Av mej själv. Av mitt tankesätt, min kropp, mitt liv. Jag har de senaste månaderna haft ett lite dåligt snurrande tankesätt , men jag känner mej sååå taggad att börja om. Inte för att bli någon annan, att bara bli den bättre JAG som jag vet finns där. Att börja på ett nytt år, att göra 2017 till The return of the best version of me! Pessi volym 2. 
 
OMG okay, det där best bestversion nyttårnyttlivwoho lät ju så löjligt pinigt klichéigt.... Men jag menar det verkligen!

God Jul <3

 

Mission impossible

It happened! I travelled standby all the way from Miami to Kokkola during the busiest time of the year! What I thought would be absolutely #missionimpossible just happened. It ofc took me a lot of airport hours (13 hours) and it took me 3 flights (11 flight hours). But I came home, I'm home for Christmas!
 

The Unknown

 
"You do not travel if you are afraid of the unknown, you travel for the unknown, that reveals you with yourself." - Ella Maillart 

My Uruguay Adventure

Så kortfattat. Jag blev trött (eller egentligen nä, men I wish att jag skulle blivit..) på att vara wifey och lämnade killen i Chile och ville ge mej av på en solo trip. Somewhere. Fast bara en snabbis. Så what to do and what to see i Syd Amerika med mindre än 7 dagar? Hmmm vad är det där lilla landet till höger? Uruguay??? Who knows vad det är, jag har nog aldrig hört om det, men det är enda landet i världen med government controlled legal marijuana, de har en lång kust remsa, det är ett semester land, det bor 3 miljoner människor där men bäst av allt det ser super litet ut så det låter som en bra idé! Så yes, jag satte mej på ett 2,5 timmes flyg österut, landade i huvudstaden Montevideo där jag mötte min couchsurfing host. Som jag skulle stanna hos i max 2 dagar, vilket jag började med och hann se hela halva (I would definitely say hela) huvudstaden.
 
 
Men han tyckte min idé var fenomenal om att resa norröster ut i landet till, typ wherever, men jag bestämde delstaten Rocha, till lilla stället Barra de Valizas och världens mest hippie ställe utan elektricitet Cabo Polonio. Okej kom med mej, men 1) jag vill göra en HIKE mellan byarna och 2) jag vill sova utomhus. Okay! 5 timmar i buss och vi anländer till en by som är byggd av hur 100 år gammla sommarhus i Larsmo ser ut. Simple and just simple.
 
 
Efter att ha krossat vadande (höft höjd typen av vadande) igenom en saltvattens flod (gick bra den vägen, dagen efter blev min kappsäck dränkt där och alla kläder genomblöta haha. Well that's a good story for another time) gått igenom något som känns öken i 3-4 timmar och sett 5 döda sjölejon så anlände vi till byn Cabo Polonio. Jag brukar älska hippie ställen, jag älskar hippie ställen och PRECIS såhär har jag haft en bild i huvudet över hur jag önskar jag ska bo en dag (på stranden, ingen elektricitet, fyra väggar och that's it. All I wish for. Simple as possible.), jag fick väl en wow feelingen att se det lilla stället med en miljon sjölejon och de max 50 små husen där, men ingen connection över att this-is-soooo-me!!!!! , så hmmm nope, weird and not sure why jag inte bestämde där och då this is heaven on earth men ja, man väljer inte vad man connectar med, unfortunately. Anyway watched an amazing sunset där med världens bästa underhållning som kändes som straight out of a Discovery Chanel program med sjölejon som skrek och härjade som apor. Sunset check, så jakten på var vi skulle sova började. 2 timmars natt vandrande, med en otroligt vacker MOONRISE show (seriously? Jag tror jag aldrig upplevt dethär innan: total darkness, i 30 minuter fundera man where the fuck is the moon men man oroar sig inte alltför hårt för man är upptagen att njuta av hur klart stjärnorna syns i beck mörkret, sen se något eld gult stiga upp ur vattnet and wow, that's a moonrise.) och en miljon stjärnor så tog vi fram dun täcket och lag oss på sanden.
 
 
Morning glory och sunshine hela nästa dag innan vi tog bussen i 3 timmar till min host's föräldrars hem. Otroligt häftigt att se ett local hus, och underbar atmosfär around the Maldonado strand området. Efter att finally fått pröva macha var det dags att sova en natt i en bunkbed (let me sleep on top let me sleep on tooop!! Högsäng = barndomsminnen = älskar högsängar) och sen var det dags för sista dagen som vi hann med löjligt mycket med speciellt med tanke på noll tid. Cykla typ 30 km, såg the famous rich bitch vacation staden Punta del Este och surroundings och sen lyxiga men mer chilled Punta Ballena.
 
 
Så, efter många diskussioner om Dulce de Leche kommer från Chile eller Uruguay och så plötsligt så har 5 dagar i landet flygit förbi, och det kändes precis lagom (låter ju sjukt kort tid, men to be honest it was enough) och mina tankar flög fram och tillbaka över om vad landet påminde mej om allt från Budapest, Danmark och Spanska semester orter. That was Uruguay for me.
 
 
Och btw, sounds ridiculous easy att bara göra en spontan random resa va? It is. Och btw vet ni vad för tanke som slog mej the other day? I don't know a single person on this planet som jag tycker är coolare, som lever ett häftigare liv, än mej själv.  

Uruguay

It's was time to hit up a short solo adventure. The day before I'm leaving my comfort zone (whatever it's leaving home or leaving something that is feeling like a #homeawayfromhome) I feel incredible uncomfortable.. I can't sleep, I don't wanna pack, I don't even wanna get up in the morning in time to get to the airport. I just literally do NOT wanna go. But I'm doing it anyway. I'm forcing myself to jump out of the nest, spread my wings and fly alone. And when I do, I feel incredible alive. Today the excitement started already standing at the line to the departure. Landing in this new country don't longer scares me like the thought of it did yesterday, right now it just excites me as crazy. URUGUAY let's bring it on and show me what you got! 
 

1 picture, 1000 words

Det känns liksom aktuellt att dra upp dethär ämnet eftersom både mamma och min bästis gav mej samma kommentar helt randomly (eller I guess de har stalkat mina bilder online?) här om dagen. "Jessica du ser som så på riktigt glad ut!"
 
Jaa för det är ju precis så jag känner mej! 
 
 
Men jag tänkte granska dethär påståendet lite närmare, så jag har skrollat igenom mitt album på kameran och kan konststera att jag lärt mej en del saker om mej själv..
 
1. Jag har lately byggt upp en tendens att ha ett super #restingbitchface .. Which is not a good thing......
 
 
 
2. Jag har sjukt många olika ansikts uttryck.
 
 
 
 
3. Fast mest av tiden, på de flesta bilderna, ser jag ju otroligt lycklig ut. And I am. I really am.
 

Week 1 Chile

So, I actually was here in Chile just like 7 months ago. With the same guy. But we spent in total 18 hours in the air to spend like 30 hours in Chile. Which most of those hours was partying at his besties wedding. So worth it hah! But this time we're doing Chile for real. And this is how the first 7 days have looked like so far. And I already can say this country is exactly what I've been looking for, I'm already madly in love with it.
 
 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar