Austin, Texas

Jag åkte spontant till Texas. Eller, det har faktiskt en mycket större orsak och grund till varför jag åkte spontant dit. Men det kommer ett helt annat inlägg om det senare.
 
 
Dethär inlägget är bara för att jag gick en promenad idag. Och jag har inte insett hur sjuuuukt mycket jag saknat NATUR! Alltså Miami är awesome and all that, men RIKTIG natur är det sjukt längesen jag varit i! Jag visste inte ens att jag saknade det innan idag när jag gick en promenad utanför Austin city och plötsligt kände behovet att fota allt grönt och vackert jag såg. Här om dagen tänkte jag på hur tråkigt det är att jag aldrig får WOOOW känslor mer (i Mexico åkte vi båt förbi ett par pelikaner och alla drog fram mobilerna för att fota dedär stora klumpiga fåglarna som jag ser varje dag i Miami) men här i Texas i naturen fick jag faktiskt dedär känslorna igen! Jag såg ödlor och fåglar jag aldrig sett förr, och till och med ekorrar och sköldpaddor kändes exotiska att se idag. Wow. Fast vad som var mest wow var väl endå att se fireflies här första kvällen jag var i Texas. Jag har sett dem förr någonstans i världen men alltså vem blir inte imponerad av att se självlysande insekter?! Så coolt! Anyway, jag har verkligen saknat att vara själv i naturen och saknat att bara varandra runt bland grönskan. Det ser jag verkligen fram emot att komma hem till Finland om en månad.
 
 

Glam Jam Mexico

För cirka 4,5 år sen var jag första gången i LA. Jag åkte dit eftersom jag hade blivit erbjuden att bli sponsrad att komma med på ett photoshoot event som skulle vara 7 dagar på en kryssning från Long Beach Kalifornien till ett par stopp i Mexico. Jag var så spänd och excited över det! Att lilla jag skulle flyga till LA och få åka gratis på en kryssning och bli fotad i en hel vecka, woooow! Haha aaaw mini me var så glad. Och det var en amazing vecka tillsammans med ett par modeller och fotografer. Det var ett väldigt "low key" event, och vi alla som var med på det gjorde fotografering "bara" som en kul hobby. Jag blev sponsrad att åka på det samma eventet året efter igen, jag tackade ja och jag var lika glad då igen att få vara del av det.
 
Haha bilder från 2013!Så glad och oskuldsfull lilla modell jag. Om ni klickar HÄR som kommer ni till månaden och ett par inlägg från min första Mexico photoshoot resa. 
 
Nu är det alltså ett par år sen dess. Jag blev också erbjuden att i år joina dem, men jag var faktiskt i Jamaica just då så det passade inte. Pluss jag kände att is it worth it? Som really? Mini me var ju så imponerad och glad att få arbeta med Amerikanska fotografer och vidga mina vyer ifrån de Skandinaviska shootsen, men i dagens läge "behöver" jag inte bygga på mitt portfolio. Jag har modeller sedan 2012, jag vet mina styrkor och svagheter och jag har tillräckligt med bilder att bevisa dem också. Pluss att de stora kända fotograferna som det skulle vara beneficial för mej att jobba med åker inte på hobby photoshoot kryssnings små events...
 
På den samma första LA resan jag gjorde blev jag rekommendera att kontakta en rätt så known fotograf i Cali - Mike Prado. Sagt och gjort och han ville faktiskt plåta lilla mej, woooow! Back then tror jag han var den "största/kändaste" fotografen jag någonsin jobbat med så jag tyckte ju det var hur coolt som helst. Vi fick ett par nice bilder från vår shoot tillsammans och sen dess har vi följt varandras arbete och skrivit ett hej nu som då. Men eftersom jag inte gjort många LA shoots trip har vi inte setts sedan dess.
 
2013 Mike Prado 
 
För cirka en månad sedan skrev Mike ett litet hej och frågade om jag hade lust att hänga med till Puerto Vallarta i Mexico för en veckas photoshoot event. Han var sponsrad att åka som en av de huvudfotograferna på ett event och han behövde 4 modeller för sitt "team". Allt jag behövde fixa var flygbiljetterna, och resten (all inklusive hotell och utflykter osv) skulle jag inte behöva oroa mej över. 5 år sedan skulle jag ha bubblat av excitment, 3 år sen skulle jag bokat flyget samma dag, för en månad sen skrev jag till honom hmmmhmkanskeidontreallyknow. Liksom varför skulle jag åka? Jag orkar inte resaaaa. Varför ska jag nu börja åka till MEXICO för att ta lite bilder???? Jag är ju i Miami, världen kommer ju till mej. Resande fotografer är här hela tiden och om jag vill få fina bilder behöver jag bara kontakta någon här och åka med Uber 10 minuter till en awesome shooting location med både park och hav. Mexico, eller rättare sagt resa, flyga, hänga med dumma blåsta modeller och socialisera med fotografer i en hel vecka, låter ju inte alls kul. Så let me think about it... Mike sa att det är ett great event, och att jag absolut inte har något att förlora att joina. Flygbiljetterna var också typ bara 350€, så jag tänkte ooooh well jag kanske går misste om en vecka av mitt liv och ett par hundra euron men okej let's go to Mexico then.
 
 
Jag var helt ärligt inte excited över att åka at anypoint. När jag var i Bahmas blev jag också påmind över hur jag inte klickar med en del Amerikanare (eller rättare sagt tjejer) och var säker på att det skulle vara fyllt med den typen av tjejer i Mexico på den här fotoresan. Jag var verkligen INTE taggad och önskade bara jag skulle stanna i Miami. Men daaaaamn let me tell you det här var den bästa resan på länge och typ den bästa veckan på hela 2018 so far. Jag hade det SÅ KUL! Vi var cirka 25 modeller och det samma antalet fotografer på eventet och spenderade dagarna på olika locations och plåtade och chillade i timmar. Jag kan också säga "arbetade", för det är ju det vi gör när vi plåtar, men det var så himla roligt att jag helt glömde tid och rum och bara hade det SÅ kul! Att få vara runt människor som är likasinnade och som förstår ens val som modell, människor man inte behöver "gömma" sidor från och tycket om en precis den som man är.
 
 
Det var verkligen en amazing resa och jag är oändligt tacksam att jag fick vara del av det och jag är så glad jag än en gång gick emot mina instinkter som skriker nej och som bara vill jag stannar i dendär dumma comfortzonen.
 
 
Och jag är så amazed över hur liten världen är och hur viktigt det är att vara en bra person till alla man möter. Jag mötte ju Mike för flera år sedan, han jobbar med hundratals modeller årligen men att han valde just mej att ta med som en av modellerna på eventet, fast han inte sett mej på år, betyder ju alltså jag gjorde ett rätt bra intryck på honom där i LA once up on a time. You never know what saker, händelser eller personer kan leda till i framtiden. Man kommer alltid göra intryck på människor, vare man vill det eller inte, stort som litet och dåligt som bra. Jag har aldrig haft som mål att vara den vackraste modellen, det är onåbart och orealistiskt, men mitt mål har alltid varit att vara den proffsigaste och roligaste att jobba med. Jag vill inte att fotografer ska komma ihåg mej som "hon den snygga" för alla äe så otroligr vackra, men jag vill bli ihåg kommen som tjejen som det var kul att hänga med och kul att fotografera! 
 
Richard Cruit

My dreams scares me

 Jag Youtubade "Why does my dreams scares me" och världens bästa Youtube video kom fram. Alltså, så himla bra och inspirerande att jag MÅSTE dela med mej av det till er.
 
"When you master change - anything, starting a dream or a new thing, is easier." 
 
"You're not scared - you're uncertain, you're worried, lack of focus and discipline"

"Be honest to yourself"
 

Bahamas

 Så efter min lilla Jamaica resa så åkta jag tillbaka till Miami och hade bestämt att ha en shoot med en pilot. Kul combo tänkte jag, pilot och fotograf, såklart jag vill plåta med en sån typ! Vi hade till och med chansen att shoota på ett flygplan (I mean yes, jag är den rätta tjejen för såna bilder!) så det var sjukt coolt (fast vi bara var på land och faktiskt inte flög någonstans med planet).
 
Bland annat de här 2 bilden fick vi taget. @Troybflying_photography
 
Anyway han skulle åka över till Bahamas med en kompis och hans yacht efter några dagar och frågade om jag ville hänga med. Öh ja? Jag har en gång förr varit i Bahmas (cirka typ nästan exakt 2 år sen med A) men what the hell, man säger väl inte nej när man blir bjuden på en ny upplevelse att få åka över dit på en super yacht! Kul! Så söndag morgon blev en Uber bokad till min dörr och jag hoppade i och åkte över till Palm Beach. Där mötte vi upp med två andra tjejer och kaptenen (som också var fotograf!) och vi hoppade ombord yachten och körde (jag vet man inte säger man kör på vatten.. Men man seglar ju inte en yacht? Åker? I dont know? Ni förstår vad jag menar!) över till Bahamas. (som förresten bara tar typ 3 timmar). 
 
 
Vi stannade där 4 nätter och bodde ombord på båten. Chillade, tog en hel del bilder, gjorde lite utflykter, och jaa hade det helt enkelt rätt bra.
 
 
Idag torsdag morgon flög vi tillbaka över till Florida. Så jaa, det var en super nice liten spontan resa. Men det känns som jag inte riktigt hänger med i svängarna just nu. Det känns som jag precis kom från Jamaica, idag landade jag från Bahamas och nu ska jag typ redan gå igång med att packa inför nästa resa som är om 5 dagar! Och jag som inte hade lust att resa?! För att vara helt ärlig är jag inte taggad. Jag är taggad på att få vara i Miami! Min sista månad i Miami på jag vet inte hur länge... Orkar inte flänga runt så mycket, vill bara ha rutinerna här. Men oh well, efter nästa veckas resa så har jag inte direkt något in planerat innan hem resan till Finland i Juni, så jag hinner väl få ut det sista av Miami endå!
 
 

2014
Jan
Feb | Mar
Apr |
.
2013
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | | Nov
Dec
.
2012
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep| Okt | Nov
Dec
.
2011
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2010
Jan
Feb | Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
.
2009
Mar
Apr | Maj | Jun
Jul | Aug | Sep
Okt | Nov
Dec
bloggar